Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    :D дај боже милаа фала ти многууууууу сакам незнаеш колку чекав и не само јас да се радувам сите да се радуваме за вакви работи ќе правам уште еден,и најбрзо што можам на гинеколог :D

2. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Да почека пошто, јас во ноември праев тест и беше баш таков, и на гинеколог ми рекоа нема бремност, и после тоа по 3 дена ми дојде. Заради тоа, да не прави уште 3 дена барем тест, да не се разочарува, дај боже по 3 дена да се израдува, ама најубаво да бидиш неутрална малце, како што правев и јас, за на крај да не бидиш депресивна.. од искуство и велам......ЦЕЛА СРЕЌА И ЈА ПОСАКУВАМ!

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ајде, па чекаме убави потврдни вести :D

4. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    100% mislam si bremena pa pisi

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    :$ незнаете колку ми значи што сте со мене иако не ве познавам многу ми е полесно со вас да направам муабет за било што од колку со моите најблиски освен вие и мм никој нема да знае се додека не посетам гинеколог да видиме точно да потвди правам до вечер уште еден и после на гинеколог деновиве :* :* :* ве гушкам и дај боже да е така ве частам што сакате

6. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Здраво, јас сум нова на форумов. Со мм се обидуваме веќе некое време за да имаме бебе, но ништо. Пред два месеца кога прв пат ми доцнеше 8-9 дена се израдував и мислев дека е тоа што го очекуваме, купив тест за бременост го направив и излезе негативен и после 2 часа ми дојде. Минатиот месец ми дојде на 17, сега овој месец сеуште ми нема дојдено (6 дена). Немам никакви симптоми освен тоа што вчера осетив остра болка во левиот јаник и веднач помислив дека ќе ми дојде. Уште колку да чекам па да направам тест, и искрено не ми се прават тестови затоа што секогаш ми излегуваат негативни :(

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Зависи на колку време ти доаѓа, и дали освен овие месеци и друг пат ти се е случувало да ти касни. Ако почесто ти касни не брзај со тест за да не се разочараш. Пресметај си убаво и размисли. Ти посакувам да си бремена :*

8. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Да се има случувано да ми доцни. Најдобро ќе биде да почекам да помине месецот па после да направам тест. Во секој случај благодарам! <3 :)

9. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ништо мила затоа сме тука. Од лично искуство ти кажувам, бидејќи не ми е точна менструацијата. Еднаш направив тест и се разочарав, и затоа сега си чекам не брзам за тест. :) :*

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Драга правев уште еден тест и тој позитивен испадна да те израдувам и сите да ги израдувам,вака девојки ние со мм 2 год сме во брак,ама веќе активно 1 год и 6 месеци пробувавме извесен период првата година многу се замарав систина одев каде не зошто не бива и немаше причина,сакам да ви кажам ич да не се умарате дека е нешто до вас ќе биде,кога најмалку очекувате кога ќе ги пуштите мислите без да ги стегате кога ќе биде ве гушкам сите и чекам да ми кажете сите што си чекате дека излегле двете цртки да преминеме сите во труднички муабет :rofl:

На ddevojce, zalosna, vodolija123 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    ^_^ :l: Баш ми е милоооооооо.... Со среќа и со лесно да си ја поминеш бременоста :* :clap:

12. tina-tini

tina-tini Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    bi sakala DA ve prasam za mislenje decko mi povekepati IMA svrsuvano vo mene I celo vreme se plasev DA ne zabremenam I koga vidov deka on celo vreme svrsuva vo mene a jas ne ostanuvam trudna se isplasiv DA he imam nekoj problem so plodnosta. Mozno li e? posto nekako site lesno zatrudnuvaat okolu mene ili mi se cini..pa se plasam.

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    честитам TIGARCE со лесно да си го износиш бебенцето :) ајде сега чекаме да честиш ;)

14. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    на сите ви посакувам вакви радости и многууу позитивни цртки и секако ќе ве частам јас сум расположена кога сакате не е проблем :D :D :D

На Agrona, zalosna и vodolija123 им се допаѓа ова.
  15. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    па вака, и мене ми се случи тоа со јаникот.
    А кај тебе и може да се каже дека е каснење, бидејќи од 17ти декември до 17ти јануари не се смета за каснење, ама од 17ти овој месец има поминато 6 дена..
    Тебе ако ти е редовна менс тогаш ти касни, а ако не ти е, немој да се надеваш за да не се разочараш подоцна...
    На колку дена ти иди тебе?

16. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Некогаш на 33 -34, некогаш на 28-29, значи секој месец различно. Пред два месеца не ми ни дојде туку имав само некој кафеав исцедок околу 4-5 дена.

17. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    И на 34 дена ако ти иди, има поминато +4 дена од тоа. Мислам да си појдиш на доктор, првин кај матичната, провери си ја мокрачата да не си настината па нешто, после тоа можиш и на гинеколог да одиш. Ти си знајш најдобро, ама јас да би била на твое место ќе праев тест, ако е негативен ќе одам кај матиќната да видам да не имам закачено некоја бактерија или да не ми се настинати јајниците, а ако е позитивен нормлано, на гинеколог одма :)

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    TIGARCE честитки и од мене, ти посакувам лесна бременост. Девојки имам едно прашање, дали од кога почнавте да работите на бебе ви се случуваат промени во менструацијата? Мене кога се пазевме ми доаѓаше на 34 дена, па неколку месеци на 31, а денес видов крв иако е само 26 ден? :(

19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    честитам TIGARCE со лесно бременоста

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    I jas sum isto taka sigurna deka si bremena, I kaj mene prviot test imase epten bleda crticka I go povtoriv posle 3 dena I se pojavi pojasna crta. Posle nekolku dena otidov na ginekolog I mi rekoa deka e rana bremenost I nemoze da se vidi, Sega vo vtornik sum na kontrola I se nadevam deka veke ke se vidi. Ti posakuvam sto poskoro da ti ja potvrdat bremenosta I konecno da se selime vo trudnicki muabeti :inlove: :*