Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    404
    Здраво феминки.
    Тазе венчани сме со сопругот и планираме бебе. Овој ни беше прв месец што пробавме и не беше успешно, нормални ќе пробуваме и понатаму.
    Само сакав да прашам дали пред овулација е подобро да е односот или после овулација.
    П.с Овој месец пробавме 4 дена пред овулација и еден ден по овулација.
    БИдејќи лошо сум пресметала.

2. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Хсг е да, се испитува проодност на канали. Органџиски на ехо гледаат, а мене Димитров ми рече да проверам на ренген, така најубаво се гледало и плус може да има терапевтско дејство, ако има некое мало запушување. А ренген имаат само Толовски, Систина и Плодност.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Најдобро е од кога ке заврши менструацијата да се има секој втор ден.

На Ivana2111, Megimeow, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Од завршување на менструација секој втор ден додека да добиеш менструација, така сигурно нема да ја пропуштиш овулацијата.

На Ivana2111, fana и Oxsana им се допаѓа ова.
  5. fina

fina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    73
    некаде имав пишано јас погоре мислам, дека правев "hsg" кај органџиски за да се испостави дека не е хсг туку ХСС оодносно некоја полесна верзија на истото значи не е рентген туку вбризгуваат некоја течност која моментално се гледа само на ултразвук. Да нагласам дека ми беше кажано дека станува збор за хсг, незнам зошто така ми беше кажано кај нив чини 8000 денари и резултати како кај Толовски нема, туку ти даваат лист кај што пишува дека се проодни тубите. Во мојот случај се покажа така односно проодни беа , бидејки дури после 7 месеци од кога отидов на консултација кај друг доктор дознав дека станува збор за ХСС, па правев хсг. Искрено би ти препорачала да одиш кај Толовски или на клиника кај што ќе ти дадат снимка којашто можеш да ја видиш и да ја види докторот кај што одиш на консултации или тераш постапка.
    Во однос на дали се добри неможам да кажам, кај нив почнав со консултации беа коректни немаше никакви отстапки но после тоа некако изгубив доверба.
    Ако ти треба некоја друга информација слободно пиши ми. :)

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vesna87

Vesna87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    Leleee znaci ne sum bila edinstven so Hsg ustvari HSS napraveno od kaj Organdziski em pari ke im platis i na kraj ne ti vazi ako podnesuvas za preku fond za in vitro stvarno e bezobrazno

На Anomis11 и fina им се допаѓа ова.
  7. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    И многу се безобразни, кога се јавив да прашам дали прават хсг уверено ми рекоа да да правиме. Реков ама ми треба со ренген, ми велат не е ренген ама и ова го прифаќаат. После ќе дојде ред за ин витро па пу пу не важи.

На fina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vesna87

Vesna87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    И што е најтрагично нека ги парите настрана време си губиш без веза сега па проблем имам со ешерихија и не можам ни да го направам дури не ја средам и само во круг се вртиме а времето си лета

На fina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Ете тоа е најжалното што време губиме, не се прават испитувања кога сакаме во месецот, има кои денови што, и така поминале месеци… абе и парите, зошто два пати да ги давам, малку ли пари потрошивме сите… тргнеш ли по овој пат и без пари и без нерви….

На WhiteCat33, fina и Vesna87 им се допаѓа ова.
  10. fina

fina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    73
    да дефинитивно кај Толовски платив 4200 ако не се лажам и постапката беше сооосема друга само едно ќе кажам многу непрофесионално од нивна страна, а настана од седењето на тоа уво дека веќе си направил хсг па си олеснуваш на душата као ај едно гајле помалку за после да се испостави дека не е така, ај еве кај мене така било океј проодни беа ама има луѓе кајшто можеби се покажале неточни резултати. Згора на се после консултации со доктор ми беше споменато дека течноста понекогаш може и од друго место да се излее во стомакот со тоа што проодноста на јајцеводите се доведува во прашање.
    срамота.

На Vanila&argan и Anomis11 им се допаѓа ова.
  11. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    544
    Spontan na 5ta nedela, srusena emocionalno i psihicki. Kakvi ispituvanja imate nekoj od vas napraveno neznam kako da prodolzam da ne mislam. Da vremeto e lek za se ama se mislam sto ako povtorno se desi ova. Zatoa sakam da ispitam se sto moze. Sekakov sovet e dobredojden.
    Sakam da zavrsi krvarenjeto se nadevam bez kiretaza ke e. Posle kolku vreme nekoj od vas ostanala povtorno trudna ?

12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    3.263
    Прво и основно мораш да бидеш психички јака, психата мора да ти е средена, инаку ништо не правиш. Скоро сите на форумот сме преживеале спонтан, секакви приказни имаме. И јас имав спонтан, и тоа многу гаден, во 11 недела, ама си реков тоа е што е, не можев да влијаам на тоа, се што беше до мене направив, од одмарање, лежење, прогестеронска терапија и слично, па исходот беше негативен. Едноставно ставив во глава дека така требало да биде и дека има и полоши ситуации од мојата, болка е болка, дете е дете, ама верувај, има и со полоши ситуации.
    Ќе си направиш брисеви, торч тест и испитувања за тромбофилија, по 2-3 месеци можеш и хормони, па со резултатите ќе се одиш кај гинекологот и ќе ти даде насока. Мене ми рекоа обиди после 3 циклуси, ама кај секоја е различно и зависи до организам пред се, а и до колку си спремна. И тоа за колку време останувале бремени по спонтан и тоа е кај секоја различно. Немој да правиш ништо на сила, да одиш со мисла дека мораш што побрзо да затрудниш, дај си време колку и да треба, оправи го прво организмот, па после.
    Ти посакувам среќа за понатаму, па за брзо да споделиш позитивна вест

На Meddy, Izzy_0504 и MinnieM им се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    3.263
    И да напоменам, убаво е да испиташ се, да си на чисто, да знаеш, но не значи и дека ако се е во ред дека не би се случило пак (не дај боже).
    Факт е дека со следна бременост ќе имаш страв во коски, ама што е од Бога дадено, тоа е. Што е твое, ќе си дојде

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Moras da bides jaka,jas imav do sega 3 spontani i pricinata seuste ne e otkriena,imam praveno genetsko ispituvanje,na trombofilija isto taka i sega mi preporacuvaat in vitro so predimplantacisko genetska dijagnostika

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    544
    Zenski ako e biohemiska bremenost do kolku raste betata i za kolku vreme opagja ?

16. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Биохемиска е бременост која завршува многу рано, пред шестата недела, уште пред да може да се види на ехо. Значи по логика, бетата би требало да е мала, помалку од 2000. За колку време опаѓа - тоа не знам со сигурност, ама мислам дека на секои 36- 48 часа, вредноста се преполовува ( барем така е кога се прима хцг инекција, не гледам зашто овде би било различно)

На Anomis11 и Meddy им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.623
    Не знам во која тема да го поставам прашањето, ајде тука... Повеќе ве има, поактивна е... После направена лапаротомија, прашав после колку време смее за бременост, ми вика можеш одма ако планираш. Е сега, не ми е верно некако тоа... Со ваков рез и рана... :^) Има некоја искуство или мислење?

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Ako si imala samo eksplorativna, nemas zasto da cekas. Ako si imala intervencija, togas mojot doktor preporacuva 2-3 ciklusi.

На theowndemon и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  19. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Женски дали може на ГАК на приватно, без упат да направам хормони?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.001
    На приватно ако правиш подобро иди во приватна некоја, што мора на ГАК, цените се исти за лаб услуги. Инаку можеш секако.