Дека таму имам правено цело време, па да бидат од исти лаборатории. На приватно во Синлаб еднаш направив, прилично ми одстапуваа резултатите, не можев да споредам. Фала ти
Zdravo devojki posleden ciklus na 16 noemvri a posleden odnos na 3 dekemvri, mi kasne 9 dena ima li sansi da sum ostanata bremena so obzir na posledniot odnos sto e bil na 3, a inaku znae da mi.kasne do tolku dena zatoa sakam da prasam dal da napravaam test bidejki veke 3 dena imam bolen stomak i.mnogu mi se jade, test imam napraveno pred 5 dena, ima li sansi sega da pokaze test pozitiven
Здраво. Со сопругот се обидуваме да имаме бебе. Но тој вчера го снимаше на рендген умникот и му го извадија со анестезија. Дали сега треба да паузираме со односи, за да му се обнови спермата, поради снимањето на рендген и анестезијата?
Здраво, сакам да прашам дали можеби некој знае каде можат да се направат овие испитувања на приватно и колку би чинеле ? Благодарам.
На 06.12 последна менструација ама не разбирам шо и пишува само знам оти сум имала овулација а и микроцистични јајници. Ако у меѓувреме за време нс овулација се зачнало, ке видеше она нели и ке пишеше нешто друго.. Шо значат овие изливи у матка..
Немаше да види, многу е рано. Изливот значи дека прснал фоликулитот т.е се случила овулација, а дали се зачнало ќе видиш за недела-две.
Izliv znaci deka nastanalo ovulacija, ama iskrena da bidam nekako endometriumot ne ti e mnogu zadebelen, za bremenost mislam deka treba poveke. Ako gresam neka me ispravi nekoja clenka poiskusna.
E za toa ne sum cula deka i so tolku tenok endometrium moze iskrena da bidam. Daj boze i kaj @Flooora96 da ima pozitiven ishod
Види на пример на сајтот од Авицена, имаат ценовник. Може и да се јавиш да прашаш по лабораториите колку чини.
Не сум трудна… не дочекав и денес направив преку крв.. и сеа ќе ја чекам да дојде утре. Ми се плаче малку.. ама нема да плачам! Јануари ќе бидне морааа!! Дали имате секс секој ден?? Или преку еден.. што совети имате добиено?? Јас првото го направив со односи секој ден. Заврши со спонтан. Сега нејќе да чуе да се фати 5ти месец откако пробуваме… Гледам другаркиве што се у странство добиваат совети од докторите да имаат преку еден ден… што викате вие?
Преку еден ден најдобро, да не ја промашиш овулацијата и не се губи квалитетот на спермата. Ние за првото искрено не се сеќавам како сме го направиле За второто знам пратев плодни денови според календар и баш се погоди да сме на одмор тогаш и се фати, за жал заврши со спонтан вториот пат.. сега еве после 3 месеци пак се обидуваме во очекување сме на 2те цртки па ќе видиме како е господ никој не е
Еве ме пак, да тргне годината Незаштитен на 26ти, на два дена гледавме да имаме односи. И сега останува да чекам, знам дека е рано за тест.