Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    555
    Dali imas ispitano genetski mutacii i trombofilija?

2. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Imam ispitano kariotip jas i soprugot i isto taka trombofilija. Kariotipot bese vo red a izleze deka imam trombofilija. Pred da ostanam bremena poslednio pat pijav aspirin b12 i metil folna trebase so pozitiven test da pocnam so kleksani no se ispustiv.

3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Od iskustvo caj Macina trava toj e za reguliranje I sreduvanje na hormoni I mnogu polesno se ostanuva bremena

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    643
    Здраво девојки имам прашак Оvasitol (инозотил) донесен од Америка со рок до 04/23 може да се користи и цел месец април.Кутијата е за три месечна терапија за ПЦОС. Мене ми помогна многу па би сакала да го подарам на некоја членка па здравје да си дочекате убавина како мојата

На Ceneva, Nbnbnb, malecko87 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Дали имате искуство со болни овулации после породување?

Мене сѐ уште не ми се регулирани циклусите, без малку 2 години после породување, иако се далеку посредени отколку кога почнав да добивам. Меѓутоа последниве 3 циклуси околу овулација не можам да функционирам од болки, а не пак секс да имам. Секое искуство би ми значело.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    И претходно имав болни овулации, а после породување па уште поболни ми станаа.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Немав никогаш претходно болка, затоа ми е чудно.
    А по колку време ти траеја/траат болките при овулација?
    Ми се уврти во глава да не има некоја друга причина за болка шо се потенцира при овулација, утре ќе се јавам да закажам за преглед.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Болки имав додека не помине овулацијата, инаку секој месец откако добив.
    Баш во една од темите се пишуваше за ова, ич не ми текнува во која поточно.
    Нормална појава е, но секако оди си на преглед за мирна глава, па ќе бидеш раат кога ќе имаш болки и нема да се секираш да не е нешто друго.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.021
    Здраво! Нова овде:D Не знам дали се обраќам на правото место но еве ме. Лонг стори шорт : Пред 2,3 год Имав преглед кај матичниот гинек. рече дека сум топ.
    Пред 2год. (Може и три нз) имав отидено на преглед(приватно) со цел да земам апче за ден потоа и докторот што ме прегледа рече дека нема потреба од апче цитирам ' ова нема шанса да се фати' сум имала некоја "обвивка" околу јајниците поради големи количини на благо(обожавател на благо:angel:) и ми рече дека морам да прекинам да јадам. Океј. Сега скоро бев на преглед приватно топ сум била,докторот од пред тоа не бил во право. Не знаеш во што да веруваш. (facepalm) Направив испитувања и матичната рече дека се е во ред. Но, бидејќи сум мажена сакам да забременам и еве веќе 3месеци се трудиме(fingers) (знам дека минимум 1г треба но кој не би сакал и порано)И сега ме интересира дали има нешто,што влијае најмногу? Се надевам дека ме разбравте нешто:wasntme:
    Да се надоврзам! Од секогаш го имам белиот исцедок ака бело прање откако знам за себе е со мене:) ми викаа дека е нормално но матичната кога ме прегледуваше ме прашуваше дали ми сметал бидејќи изгледа е почест од што треба:worried:

Последна измена: 30 јануари 2023
  10. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    334
    Ve molam nekoj sto bi mozel da gi tolkuva rezultatite. Gledam prolaktinot mi e pokacen, samo nekoj sto imal iskustvo da kaze dali na ovoj rezultat treba terapija.
    Za tsh veke mesec dena pocnav da primam terapija.
    So rezultative kako sto gledam nema nadez za bremenost vo bliska idnina

Прикачени фајлови:

11. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Земав на своја рака дс ги пијам Фертилимин на синерџи. 4 дена пијам ,не знам дали е до нив, некако немам апетит, со малку се заситувам.Мислам супер ми е тоа. Дали некоја од вас пиела од овие апчиња и дали имало подобрување. Овој месец ке гледам да одам на хсг.

12. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    139
    Здраво на сите Во оваа тема прв пишувам, пред овде да пишам, пишував во темата Инсеминација..Ми треба совет и ваши искуства за класична миомектомија..Правев прва инсеминација овој месец,не беше успешна и сега треба да правам миомектомија..Имам еден миом некаде помал од 4мм..ама поради местоположбата ќе треба да се вади Каква е операцијата,како е после операција и период на мирување :(

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Другарка скоро правеше, од неа искуство, безболно, ништо не чувствуваш. Знам дека еден ден пред тос треба да си гладна и после еден ден два пак на лесна храна. За 5 дена се врати на работа. :) без плашење, ако е тоа пречката за бременост, воопшто да не си ставаш саклми на душата и со лесно нека ти е. После тоа ке забремениш, исто како другарка ми:inlove:

На IRBBB и Anifani им се допаѓа ова.
  14. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    139
    Ти благодарам мила на одговорот и секако на поддршката Ми значи
    Дај боже да е до тоа и да се реши..Јас навистина веќе не сакам да ми тежи дека тоа можеби е пречка Па кај сите Господ нека дава бебчиња:l:

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Мојот миом беше доста голем т е имав три , ги извадив со класична операција, целосна анестезија, лежев пет дена на гак ,месец и пол од прилика бев на боледување. Ги извадив по совет на повеќе доктори баш така ради местоположба лоша. После 6 месеци останав бремена со првото детенце сега веќе чекам второ.:)

На IRBBB и Anifani им се допаѓа ова.
  16. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Здраво
    Имав спонтан и многу ми е тешко, само мислам кога побргу да забременам и се ми е страв пак да не ми се деси истото
    А прва бременост ми беше се во ред

17. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Nemoj da si pravis strah,nemisli na toa ti go zboram toa od napatenost i dobronamerno,glava gore i eden den Gospod ke ti dade zdravo zivo bebence

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    139
    Со лесно нека ти е мила,живи и здрави да сте :l: кој доктор те оперираше? Јас одам до сега за се кај Горан Димитров и сакам и ова со миомот да го прави тој..Здравје планирам наредна недела да одам да го побарам да се договориме

На Estella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Ќе биде се во ред ќе видиш. Кај докторот Марјан Стојовски бев јас.

На Anifani му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Јас ослабев од нив кога ги пиев,ама ми помогнаа и да забременам.

На Yeeah и Flooora96 им се допаѓа ова.