Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    По колку на ден пиевте?

2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас имав и покачен пролактин и хормоните не ми беа нај нај и кпга така мислев како ти дека нема шанси за бременост во блиска иднина дури и имав со мене рецепта да почнам да пијам Достинекс а веќе ми доцнеше 3 дена па реков ај ке направам прво тест иако бев ептен скептична испадна позитивен така да нема правило.

На malecko87, Dzoka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Јас дојдов да се испразнам.. последна менструација имав на 8.1 немам никакви симптоми освен слаби грчеви што мислам дека ќе ми дојде на очекуваната дата... по спонтаниот мислам дека се опседнав со тоа да забременам што побрзо, чекав 3 месеци се е во ред, имаме едно дете 3 години (во првата бременост немав никаков проблем), несакам да се голема разлика ама мислам дека лошо ми влијае психички се оптеретувам, не можам да се опуштам, цело време мислам на бебе :(;(

4. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Te razbiram ubavo no eden sovet: NEMOJ!
    Stignav do psiholog od mojata opsesivnost za bebe i istovremeno strah da ne go izgubam pak... 6 bremenosti 0 deca mi ja svakas bolkata?
    Eve me niti mislam na bebe dodeka vodam ljubov,vo klinika me cekat za invitro ja rekov deka ne se osekam sega spremna.... veruvaj niti sum pod stres niti sum nervozna,znaci ja seker dobiv od nervozi-sega go nemam....

Gospod ti dal edno-ke ti dade uste edno :hug:
    Te teshi covek sto nema ni edno :hug:

На Marelica, WhiteCat33, malecko87 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Ти благодарам за поддршката, многу ми е жал и ти низ што поминуваш.. се надевам господ на сите ќе ни го даде посакуваното во скоро време :hug:

На Corika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.263
    Знам како ти е, и моето кај и да е ќе прави 3, толку сакав да ми се разлика децата ама ете, не бидна. Мораш, значи мораш да се собереш. Јас 2 киретажи за 6м имав. Уште нема 1м поминато од втората. Не бројам месеци. Си реков : иде пролет, топло време, таман топло за шетање по лесна облека, за уживање во денот, во испиено кафе во природа на сонце. Дружба со пријатели, пешачење навечер, вежбање пилатес итн. Смени го мајндсетот, ќе си дојде бебето :)

На malecko87, Vinyl, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    296
    Јас пак сум сосема спротивна.На 02.03.2022 имав спонтан во 11 недела и многу тешко го поднесов тоа(кога ќе искочев се однесува како се да е океј а дома си тагував)еве скоро година помина мене се уште ми е страв да останам бремена.Таа ми беше втора бременост за која многу се радував(првата бременост ми беше неочекувана и плус млада повеќе бев исплашена отколку среќна),веднаш почнав со витамини а за првата бременост ни фолна киселина се немав напиено а не па витамини.Многу се разочарав кога си го видов бебенцето на подот во болница(а во чекалната имаше мајки пред пораѓај)се чувствував толку уништено мислам дека за цел живот не сум плачела толку како тогаш.Сега нема да планирам,нема да се радувам пред време и втората бременост нека ми биде изненадување како првата.

На sani99, WhiteCat33 и MinnieM им се допаѓа ова.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.263
    Првиот абортус ми беше сличен како твојот, заврши на плочки дома плодот, набрзина киретажа, стрес..ама брзо го надминав некако, си реков ок бидна, мора психички да го надминам ако сакам во иднина здрава бременост. Вториов пат и покрај тоа што не се разви, ни срце ни ништо, по психички спремна влегов за киретажа и без страв. Ама емотивно мр скрши. Рек сега ми дојдоа емоциите. Оваа недела ми беше термин со второто. Ми се умираше викендов кога ми текна, ама мора, мора да се најде светла точка, мора да се работи на себе

На WhiteCat33, Yeeah и Bejb15 им се допаѓа ова.
  9. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Ви благодарам на одговорите :hug: Исто и јас на втората бременост некако повеќе се израдував, ама што е тоа е..Ќе пробам да не мислам толку на тоа, ако не биде и овој месец, ќе биде некој нареден, мора да биде..сепак имам едно дома на кое треба да се посветам па што е мое ќе си дојде :l:
    Ве гушкам и ви посакувам што побрзо да си имате бременост како што посакувате :hug:

На Konstrakta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Иста бев со првото воопшто не мислев од прва се фати,а сега со второто се опседнав и останав после 6 месеци бремена и тоа кога најмалку очекував... ама стално правев тестови бета, а сеуште не ми ни доцнеше

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Jas poveke ne znam kaj da odam sho da ispituvam. Denes bev na institut za imunologija za hla tipizacija da napravime ama ne primi doktor Gorjan mislam se vikase ni rece nemalo potreba. Ne znael zosto ni go dale toa ispituvanje nemalo vlijanie nikakvo ne mozelo da se smeni nisto stom ni bil kariotip ureden. Se bilo vo red a jas ostanuvam bremena i gi gubam.

12. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Isto sum i jas,sega posleden predlog im e da napravam in vitro so PGD,pa ke vidime dali e do toa problemot

13. rollbon

rollbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    28
    Се спремам за и витро, ке одиме ка др Таше, но пред тоа ќе треба терапија 2 месеци, бев на преглед на 14 ден од циклус, но поради танок ендометриум, ми дади циклопрогинова 2 месеци па после стимулации, незнам од кој ден да почнам да ги пијам дали од 2 или од 5 ден, и ако има некој бр од докторот мозе во пп порака дами пиши.

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.328
    Допаѓања:
    12.263
    Што е тоа хла типизација?

15. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Pa toa bile leukocitni antigeni koi dokolku pogolem procent se sovpagale pomegu mazot i zenata nastanuvale neuspesni bremenosti ili pricina za abortusi.

16. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Eve mene mi rekoja pak da probuvame prirodno za bremenost pa da se videlo sho ke bidi. I kolku i da probuvam da mislam pozitivno potsvesno cuvstvoto na strav od razocaruvanje e golemo..

17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    3.263
    A ne sfativ, kariotipot dobar e?

18. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Da

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.328
    Допаѓања:
    12.263
    Колку спонтани имаше, 2 ? Кај мене на почеток се случува, не знам и јас веќе читам што уште треба, колку повеќе читам, толку повеќе се збунувам.

20. EvaZ

EvaZ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Jas tri bremenosti prvata vo 5ti mesec snema plodova voda morase da abortiram ili da se porodam kako bilo.. vtorio pat vo 5ta nedela bese se vo red imase srce pojdov vo 8ma nedela zastanalo na 6ta ne se dorazvilo pak abortirav i tretio pat bev okolu 5ta nedela i togas imav spontan. Najgolema greska so mi ja posocuvaa doktorive sega e sho ne sum ispitaLa otkako sum abortirala vo 5ti mesec zosto doslo tolku kasno do to. Jas vo toj period ne bev svesna za nisto a nikoj ne mi ni spomna za takvo nesto i toa e toa. I ti imase poveke abortusi?