Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Ех да можев да одам на лекар добро ќе беше ;( Моментално сум преку океанот, и чекам во секој момент да ни стигне здравственото осигурувањето, па после тоа ќе одам. :( :( :( :(

2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Честитки ТИГАРЧЕ имај лесна бременост. Вака јас сакам да прасам несто во врска со тироидната злезда и забременуванјето,колку и како делува врз тоа,темата ми е утната 100% ама ај со надеж дека некој ке ми помогне. Можно ли е да немозам да забременам засто ТСХ ми е да не реЧам високо ама на границата треба да е до 4 а мене ми е 4,24. Имам проЧитано на други места дека идеална вредност е од 1 до 2 и бас проверив во резултатите од август месец кога бев и останета бремена (имав спонтан) вредноста е била 1. Бас ме интересира дали некоја од вас има или имала ваков слуЧај? Понеделник ке одам кај докторот да се консултирам како да ја симнам оваа вредност покрај тоа сто земам еутирох секој ден од 75мл. Мака маЧев и пред спонтаниот реЧиси 1 год.неможев да забременам еве и сега неколку месеци не бива и капак на се овој месец земав и кломифен 5х1 па сто сака нека биде јас сум должна да пробам немам живци веке ова исЧекување ме убива.

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    jas znam eden primer so tiroidna..edna moja komsivka maka macese so tiroidnata..se debeleese mnogu se popravi so da ti recam.ne mozese da ima deca a i doktorite i zabranija da ima...primala nekakva terapija mislam na prirodna baza i samata go reklamirase na fb...sega e slaba kako manekenka i pred skoro dva meseci se porodi so masko dete...zborot mi e koga treba da bide ke bide..toa e Bozja rabota..jas vi posakuvam na site sto pobrzo da si gi vidite dvete crticki i da ne mozete glava da krenete od placot na bebinjata...Na site Bog da vi gi blagoslovi utrobite i da vi dade po edna cerga deca...se izv za lat od mob sum

4. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    chache тоа е нормално не се секирај ние пробувавме со мм над 1 г и 5 месеци и мене во последните месеци од август наваму ми беше многу чудна некој месец добивав порано некој месец,добивав покасно и се чудев штом ќе ми закаснеше се радував ти препорачувам да не се замараш кога најмалку очекуваш ќе биде :D :D :D

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    да драга и јас се надевам дека одиме заедно наскоро сите во труднички муабети утре во 12 на гинеколог сум закажав денес па ќе видиме што ќе каже и тебе ти честитам за бременоста со лесно да си ја износиш :rofl: :rofl: :rofl:

6. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мој Совет од една моја другарка што имаше проблем со хормоните си отиде во систина кај др.ПАЛЧЕВСКИ и се испита се после пиеше лекарства и дадоа за 3 4 месеци ги среди хормоните и сега веке е 8 месец бремена така да нема нешто што не се средува само не оди кај секој оди си кај салам доктор за да примаш соодветна терапија сепак со тоа нема играчка не се секирај се се средува барем на денешно време има многу стручни доктори :*

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    супер честитки ама значи треба да биде девојче чим во тој период си останала бремена затоа ај баш да видиме ќе чекам да ми кажеш кога ќе се дознае полот

8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    уште од почеток ли ќе си ја мачиш главата со непотребни мисли дај прво обидетесе за бременост неколку месеци ако не биди после 6 месеци па и година дена тогаш правете анализи

9. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    лесно е да кажеш баталете тие бабини деветинии кога си веќе бремена или имаш ббебуш ама јас знам многу кои баш со помош од баби останале бремени дури два од нив се по многу долго обидување со години на кои докторите не успеја да им помогнат а им помогна баби. и јас не верував се додека не ги запознав тие жени

10. Natalija122

Natalija122 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Девојки очигледно со прашањево ја згрешив темата на форумов :lol: па еве и тука да ве замолам за помош/мислење :(
    Два дена сум пред добивање, инаку периодот ми е точен како саат :) и ги имам сите вообичаени симптоми за мензис.
    Но, има и нешто што досега не било вообичаено, осеќам и киселина во желудникот т.е како жега и имам малку покачена температура 37 степени, а битно е што не се осеќам болна, само имам како топлотни бранови (така и измерив температура, но не е утринска) што друг пат не било вака пред добивање.
    Има ли шанса да сум трудна, и дали можам сега да направам тест или сепак да ги почекам овие „најдолги“ 2 дена. Сепак сте поискусни.
    Ви благодарам :* :*

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    i moeto bebule ne se fati odma od prva sme probuvale i mnogu porano..ama toa e Gospodova rabota koga treba da bide ke bide..Mozebi babite devetini ytebe i na mnogu drugi vi pomognale vo bremenosta.mene ne mi bese namerata da kudam nekogo....i jas bev napnata aj da bide aj da bide..aj dr mesec....ama posledniot pat bev opustena i ne mislev na nisto....sega Sum deveti mesec i ja ocekuvame peperutkata nasa .opustenosta i relaksacijata se vazni i te kako...ako tebe psihata ti e optovarena togas ....od mozokot se ide toj go komanduva teloto se izv za dolgiot post i za lat... vi posakuvam na site sreka vo obidite za bebe

12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Женски ви ветив дека ќе ви кажам како поминавме денес на гинеколог нели требаше потврда колку недели сме дали сме добри,веќе сме 6 недела со бебушка се слуша срцевата реакција добри сме се е нормално мислам дека,денес го имав најубавиот ден во животот неговото срцебиење на толку мало ангелче ме стопи се расплакав прекрасно чуство,ви посакувам на сите вакви радости и моменти и се надевам дека сите ќе преминеме на тема труднички муабет само ведри и позитивни и се ќе биде на свое место ве поздравувам и гушкам сите :D

На Agrona, eci85, vodolija123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Честитки, баш сум среќна за тебе, со лесно да ти биде бременоста. И да даде господ и ние да го почуствуваме и слушнеме срценцето на малите ангелчиња. :rofl:

Но сакам нешто друго да прашам доколку некој може да ми каже дали имал такво искуство. Вечерва цела вечер имам болка во челудникот и постојано ми се повраќа. Сега малкуми стивнуваат болките божелудникот но сеуште ми се повраќа. Последниве неколку денови со мм многу сме активни и се обидуваме,бидејќи овај период ми беа плодните денови.До сега вака никогаш не ми се има случено.Ве молам помогнете ми не можам да седам, цела ноќ немам заспано. ;( :worried:

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Cestitkiiiii so lesno I vo radost da ti pominat ovie meseci na iscekuvanje dodeka da se gusnete so bebusko :* :* :*

15. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Честитки тигарце...со лесно да си ја износиш бременоста па влечи нога :lol: и ние да се израдуваме...

Но сакав друго да прашам,дали некоја правела микробиолошки тест,не сум многу запознаена со тоа...може некоја феминка да ми објасни барем дел од тој тест и за тироидната до која граница треба да биде?
    Знам дека на форумот има за сето тоа но ми треба повеке време додека ги листам страниците за да најдам.
    Вие сте тука за секој да дојде до полесен одговор,знам дека сите заедно сме посилни и ке дојдеме и ние до посакуваната цел :hug: :*

16. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    фала ви на сите девојки многу ми значи вашата поддршка ви посакувам да ви се врати,кај сите и ќе биде кога најмалку очекувате и кога најмалку се надевате водете љубов јас од кога почнав да уживам да водам љубов не секс бидна бебушко кога го сакавме и броевме плодни денови фоликули не биваше тоа со добра мисла и позитивна мисла и без притисок ќе биде ве чекам сите по една да се фалите со двете цртки да има многу бебиња оваа 2014 <3

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    честитки и со лес....Господ на сите нови мамички да ве чува.....и како што и изгледа 2014 ќе биде плодна година ....со многу љубов со многу дечиња среќно на сите :inlove: :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки тигарче со лесно да си ја износиш бременоста, сега чуството е прекрасно ама во болница кога ке се породиш и кога ќе си го земеш бебчето до тебе па тоа е бескрајно прекрасно чувство кое не престанува не опишливо е

19. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Шо убо срцка :l: Со среќа и со убаво да ти поминуваат деновите и месеците од бременоста. Ти веќе преминувај во труднички муабети, се надевам и ние останатите од следниот месец, или од понаредниот, или ..... :(

Инаку за тие што се јарец во хороскоп, пишува дека можеби месец март ќе не изненади со бременост :inlove: ајде да видиме :wasntme:

20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Тигарце- честитки и со лесно да си ја износис бременоста :inlove:

Весничка-бидејки планирате бременост препорачливо е да си направис папа тест и микробиолоски тестови, за да бидес мирна дека се е во ред! Во случај да имас некоја инфекција и слично да расчистис со тоа на време за да нема никакви пречки! Среќно :inlove:

Наталија- неморас да чекас, направи си тест за бременост, мозе и оние сто порано показуваат, мада немора да значи ако ти се случува тоа сто се случува дека си бремена! тоа мозеби е од тоа сто треба да добиес!!!

Девојче- се слагам со тебе дека опустеноста и позитивноста се најголемите пријатели за едно забременување! ја пробав и со инвитра и со инсеминации и толку се исфорсирав и нисто не бидна, и кога кренав раце тогас забременив без броење денови без обиди без нисто! само за зал имав спонтан!Ти посакувам лесно породување :inlove: и :* за пеперутчето сто треба да пристигне :rofl:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.