Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Devojki, me interesira dokolku vi e
    visoko TSH sto terapija vi davaat ?

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Искрено и мене прво пцос ми падна на памет, ама па викаш амх е низок.
    Најискрено, мислам да направиш нови хормони на трет ден и со резултатите да појдиш кај Стефанка во Ремедика, таа да ги види и таа да те води.
    Стимулација со кломифен на низок амх а неиспитана проодност е лудост според мене. Ама јас не сум гинеколог, ни ендокринолог.
    И да, ќе забремениш, не забременила само таа што се откажала. Ама тоа не значи дека некој треба да ти го троши времето не правејќи ништо.
    Ти праќам гушки за поддршка. :hug:

На Japonka9, Campanula, BellaBibi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Ти благодарам на поддршката! Инаку испитав проодност, откако се информирав на форумов што пијам и дека не е играчка, па дури после почнав со кломифен. Проодни се и двата јајника, матката е како што рекоа кај Толовски, цитирам "одлична".
    Ќе повторам хормони дефинитивно, само не знам дали кломифенот и стоп инекцијата би биле некое влијание сега на резултатите, ако знае некој нека одговори.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  4. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    6.482
    Хормони се испитуваат на трети ден од циклус.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.328
    Допаѓања:
    12.260
    Зависи колку е. Јас сум со селен и Д вит. За сега. Да видиме како ќе се спушта. Ако не оди надолу ќе се согласам и на терапија, сакав прво вака да пробам. Колку е кај тебе висок?
    Мене ми кажа ендокринолог под 2 да биде за бременост.

6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo devojki moze ne e soodvetna temata no mi e najaktivna imam pozitiven test za bremenost I denes brv na pregled vo plodnost se uste nisto ne moze da se vidi na ehoto pa doktorkata mi preporaca za beta hcg rezultatot e 122 mi kaza Dobro e bremena si no me zagrizuva sto posle vaginalniot pregled vednas mi se javi Kako kafeav icedok samo na brisenje I mn mi e strav Dali nekoja clenka se soocila so istoto doktorkata mi rece nema mesto za panika demek toa e od ponezna sluznica ama jas epten se plasam

7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Treba da odam da gi zemam rezultatite do kaj maticnata, mi se kavi po telefon i mi rece deka mi bil povisok poradi PCOS i jas ja prasav dali treba da odam na endokrinolog i ona mi rece ne nema potreba |( e sega neznam dali da insistiram da mi dade upat ili stvarno nema potreba, inace bev trudna pred nekolku meseci no zavrsi so missed i sega mi e strav da ne slucajno zavrsila bremenosta poradi povisok TSH ;(

8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Ќе си повториш бета задутре повторно да видиш дали се дуплира правилно

9. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ne ti dadoa nekoi tableti za podrska za plodot ?

10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Mi dadoa Sega utrogestan ama iskreno mn se nrrviram I se plasam nemav nikakov problem poradi pregled problem mi se stvori

11. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Doktorkata mi kaza deka dobra bila betata ne mi ni spomna pak da proveram ama ke si proveram za sekoj slucaj... Od druga strana Se slusnav so maticnata I kazav za problemot I za betata taa mi veli niska e betata I stvarno ne znam na koj da veruvam zbuneta sum imav Edna biohemiska ama togas betata mi bese 47 samo... Mn se plasam takva sum I panicar I Sega veke sum vo agonija... Dali nekoja isto imala iscedok posle vaginalno ego

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    @deniz333 може да се јави крварење и од прегледот, а може и некое хемотомче да си имала па тоа да крвари. Штом имаш утрогестан, имаш поддршка, пиј или ставај вагинално, како што ти препорачале.
    На ехо се гледа плод кога бета е над 1000-1500.
    Која недела си бремена?
    Провери два пати бета со 48ч разлика. По 48ч треба да се дуплира.

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Poslednata menstruacija mi bese na 20 januari I trebase da dobijam na 16 fevruari spored presmetkite na Dr sum 4+1 nedela a od ovulacijata se pominati okolu 16 17 dena dovolna li ovaa beta od 122 Ili e niska za vremeto koe e pominato

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Прерано е за да се види нешто на ехо. Појди на преглед по 2 недели.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Не ти е од прегледот апсолутно биди сигурна Имав и јас кафен исцедок на почеток на бременост имаат мннн трудници,имав и мало крварење на три пати и тоа.Пијам Дабростон сеуште 25 недела сум.Ќе си го ставаш или пиеш утрогестанот како ти рекле така.Повтори бета за 48 часа и ќе видиш дали се развива бременоста.Со среќа (fingers)

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Od pregledot e miljon posto Kako zavrsi pregledot I da si izbrisav odma imase malku I I kazav na doktorkata Eve doktorke odma mi se javi iscedok odgovorot bese nezna ti e sluznicata I sto znam... Ke go pocnav uste odma utrogestan a tvojata beta Kako bese na pocetokot na Sam start kaj mene ednata doktorka veli normalno e drugata nisko e I ne znam sto da mislam I Dali imase na pocetokot blagi bolki vo stomakot I polovinata jas odvreme na vreme imam I toa ne znam Dali e normalno

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Не ти е од прегледот биди сигурна,ако требало да се деси ќе се десела.Тој кафен исцедок си бил внатре дали денес дали утре ќе излезел заедно со вагинален исцедок,вака си го видела поради вагиналната сонда излегол.Бета јас не правев,правев неколку теста да видам дали се затемнува линијата и директ во 6та недела отидов за потврда и срцева реакција.

18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Moze I da e taka... I jas pravam testovi na 16 bese epten bleda linija denes veke ubavo vidliva crvena linija a od koja pricina se javuva iscadokot nisto ne mi spomna doktorkata

19. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Strachild Eve go denesniot test

Прикачени фајлови:

На Isabel и Oxsana им се допаѓа ова.
  20. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Најверојатно застарена крв е тоа,таков одговор добив јас.За моето крварење никој немаше одговор тројца доктори стручни и познати ме гледаа никој не виде ни хематом ни некаков друг проблем,фала богу прекина.Ми рекоа се е во ред ќе се исчисти ќе прекине,бебето се развива супер нема ништо на ехо никаков проблем.