Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Tebe do sega nikoj li ne ti kazal deka vaginalnoto eho moze da predizvika slabo krvarenje Ako ti e ponezna sluznicata... Eve plus informacija

2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Ако е така тогаш ќе имаш слабо крварење и при сексуален однос зошто нели половиот орган пенетрира исто како и сондата дури и погрубо ;) Така да безсмислени се објаснувањата што ги водиме овде,се надевам дека ќе имаш успешна и лесна бременост (fingers)

На LiquidLuna, fina, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  3. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Hahha losa komparacija napravi mnogu losa prasajte doktor informirajte se ne tresam jas od rakav se slucuvaat takvi raboti ama ajde nema so da se objasnuvame... Ti blagodaram

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.145
    Допаѓања:
    118.166
    Не, не ти е од ехото.
    Сондата од бебето е далеку колку ние со месечината, а ако сепак тврдиш дека е од ехото тогаш тоа е крв од вагина и повторно нема никаква врска со бебето оти тоа е во матка.

На LiquidLuna, fina, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.145
    Допаѓања:
    118.166
    И подлабоко од сондата :nod:

На LiquidLuna, Anomis11 и Starchild им се допаѓа ова.
  6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Se soglasuvam moze da bese od vaginata sepak e mnogu stresno barem jas taka go doziveav

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.612
    Неможе да крвариш од вагинално ехо
    Не се секирај не ти е од тоа, не си прави грижи на совест.
    Јас сум одела и на 3 дена на вагинално. Мора така.

На Anomis11, fana и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    3.134
    Убаво ти кажале членките. Мене секој преглед до 14 недела ми беше со вагинално ехо. Од 14та до денес 34та секој преглед освен абдоминално плус и вагинално ехо ми прават за да ми измерат цервикс.

На Anomis11, fana и eli25 им се допаѓа ова.
  9. M@rija

M@rija Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    112
    Istiot problem go imam zatoa koga procitav znaev I jas imam 32 amh mi e 0.15 samo so ifv ke uspeeme za deca prirodno nema sansi.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    1.277
    Obicno ako FSH e nizok, so nisko amh, estradiolot e visok. Barem kaj mene bese taka. Jas sum so amh 0.56, FSH 7

На Ivana 8 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  11. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Гледам и друга членка ти наговестила ама ајде и јас . ФСХ и АМХ одат рака под рака . Штом имаш низок Амх не се опуштај поради низок ФСХ оти тоа може да биде низок поради покачен естрадол па дава лажно низок резултат од се што сум читала до сега е така . Не примај стимулации веќе никако без совет кај специјалист за асистирана репродукција , да не те плашам ама мислам дека ќе ти предложи ивф(што патем не е ништо страшно) ,затоа чувај си ги резервите од јајце клетки .
    Естрадолот си го испитувала ли ?
    И да , точно е тоа полицистични и низок амх не можеш да имаш во исто време . Смени и матичен и обавезно консултација со специјслист по асистирана репродукција .

На Kolumna, M@rija и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    @Bejb15 , @Anomis11 фала на советите. Естрадиол имам еднаш испитано, вториот пат на клиничка го имав на упат ама најверојатно немало реагенси. Вредноста е 65pg/ml (мах 90 во фоликуларна фаза).
    FSH еднаш 2.86, втор пат 7.5 miU/ml (2.5 - 10.2 во фоликуларна).
    Месецов ќе ги повторам повторно сите хормони, ќе одам и на фоликулометрија па да видиме што ќе испадне.
    За ова амх, баш сум збунета. Матичната ми рече низок е да, ама и FSH ти е низок, и така не му придаде значење. Оваа втората на приватно ми вика нема врска амх, кој ти дал да испиташ.
    На нет гледам поделени мислења околу амх, гледам дека има и доста што не ни испитуваат.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    365
    Мила, не знам дали беше ти истата што пиша дека некој доктор ти рекол имаш ПЦОС и низок АМХ, тоа не е можно. Или едното или другото. Јас имам пцос, и низ годините ми се движи од 14, до последно 4 вреднст. А низок амх е слаба оваријална резерва, и вообичаено е под 1. Не сум доктор, ама овие работи не знам како не ти ги кажале.
    А амх е битно да се знае ако се стимулираш за ивф, за да знае докторот каков протокол да употреби и колкави дози се соодветни за тебе. Така да, не знам како рекле не е битен тој хормон.
    Може мислеле не е пресуден за успешно зачнување. Со среќа :angel:

На Kolumna, Joanna28 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Овојпат паралелно сите хормони си ги испитај и пак ќе ти пивторам да не губиш време туку да си отидеш кај специјслист не се ослонувај никако на матичен . Јас мојата матична пред една недела ја слушнав како чита резултати на една жена на пултот пред сите нас други пациентки и ноншалантно и вели - аха .. ФСХ ти е 11 само другото е во граници продолжи да си пиеш кломифен . Мене ми се сврте свест немаше смисла да појдам по жената да и се мешам во проватноста одвај се воздржав а и таа во триесетите години беше . Фоликулометријата исто не е релевантна затоа што фоликул ќе има , овулација има ама што има во фоликулот е проблем . Кога веќе знаеш дека има нешто што не штима баш поради тоа што си млада свати си сериозно и отиди кај специјалист . Ти посакувам две цртки на тест и полни раце .

На Joanna28 и Japonka9 им се допаѓа ова.
  15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Епа тоа е девојки, матичните не се замараат, мене не ме седнала да не распраша па да склопи приказна, ова се информации од различни прегледи, еднаш ќе види хорморни аха супер се, друг пат одам само преглед, таа не дека ме памти со која историја сум. Гледа на ехо, аа полицистични ти се јајниците. Ама вика не си дебелка ти. На колку дена добиваш, аха на 25 епа добро обично кај пцос доцни. И тука завршува муабетот. Така да до толку да е неука не верувам, ама сето тоа е од негрижа и незаинтересираност.
    Да не должам многу, не застанувам тука, ќе ја барам конкретната дијагноза.
    Ви благодарам на сите за убавите желби, дај боже секаде да успее ❤

На WhiteCat33, Starchild, Japonka9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Jas sum pacient so pcos. Imam insulinska rezistencija i golem broj na antralni folikuli vo eho. PCOS e skroz obratno
    Mnogu gllupi komentari od doktor- izvini sto sum direktna. Non sense

На Isabela23, Joanna28 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  17. Tammy**

Tammy** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    Dali nekoj ima kreirano embrioni kaj nas vo Makedonja pa posle napravil transfer na tie embrioni vo Praga ili druga drzava

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas se zainteresirav za toa i mnogu golem trosok bese. Ne se isplakjase

19. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Jas se izvinuvam na prasanjeto ama me interesira zaso bi gi kreirale vo Mk a transfer da se pravi vo druga drzava

20. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Na 38 god amh mi bese 0.3 i pokraj toa jas ostanav 3 pati bremena po priroden pat

На M@rija, Joanna28, Japonka9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.