Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Uspesni bremenosti li ti bea ?

2. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Za zal ne,site zavrsija pred 12 nedela

3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Jas sto imam citano , amh ne ukazuva samo na brojot na jajce kletki (rezervi ) tuku i na kvalitetot na samite jajce kletki . Ne znam kako i do kade si ama ako si veke vo faza na ivf ubavo bi bilo pred transver da gi pratite na PGD ispituvanje za genetski da gi proverite kako se sto se . So srekja

На Japonka9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Da,znam,sega za toa se spremam,mi kazaa veke da ne probuvam po priroden pat tuku samo so ifv so pgd

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Амалија

Амалија Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки...доколку на некоја од вас ви е потребно, имам една доза Дуоанстер/Duoanster (помага за неплодност и лечење на полицистични јајници). Од Србија го купив лани и ми остана една екстра доза бидејќи веќе не ми треба :) , рокот е до декември 2024. Тука можете да прочитате повеќе: https://www.bioscentar.rs/p/duoanster-sterilitet-poboljsanje-spermograma/

Прикачени фајлови:

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    9.447
    Здраво,
    Искуство со нарачки од iherb дали се плаќа царина, достава е преку пошта дали има износ кој не смее да се надмине? Метилираните суплементи овде се дупло поскапи па сакав да порачам ама ако ме заколат дхл нема поента...

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    3.261
    Имаш ли некој во странство?

8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    9.447
    Имам но никој не доаѓа наваму во скоро...

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    3.261
    Е тоа..са имаше некој да ти донесе.. јас кутија со 200 таблети ја платив 12 долари. Кога ќе пресметаш како по 200 денари месечно да давам за метилфолат.
    Метилкобалминот 500 денари, кај нас 1000ка..

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    634
    11 ден од циклус. Бев на гинеколог, бело прање еден тон. Макмирор вагиналети ке ставам од вечер. Рече дека рано е за овучација и дека тамам ке имам додека ги завршам. На мм му земав Фертил макс таблети 2 пати по 2 на ден. За хсг морало чиста да сум и за тоа овие ми ги даде. А и ми кажа дефинитивно полицистични јајници. Од денес почнувам строго да терам се, кога ке ги завршам ке одам пак на преглед да видиме.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    1.277
    Jas gi naracuvam metilirana folna i metiliran b12 na NOW ne plakjam carina nikogas, so local post gi naracuvam ne preku dhl, dosta e poskapo preku dhl.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Prolaktinit kako shto gledam jas ti e vo normalni granici do 29 e a tebe ti e 20 .. i tsh momentalno ti e vo normala .. mislam deka nema potreba od terapija sepak konsultacija so doktor

13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Здраво женски ние веќе од октомври пробуваме за бебенце но до сега никако да се фати. Овој месец да видиме дали ќе биде среќен месец :inlove: сакав да прашам што ви дадоа да пиете кога пробувавте за бебенце ? Мене гинекологот од октомври ми даде да пијам Фемибион 1. Ви благодарам

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Здраво јас сум нова во форумов па сакав да споделам едно искуство со вас дека мал период и јас поминав во нервози и секирање во врска со забременувањето.
    Пробувавме 6 месеци и никако несакаше да фати и со мм зборевме дека сега е последно што пробуваме и после тоа одам прво јас на испитување па тој да оди.Беше јули средина јас имав менструални болки цело време ама никако да дојде и нешто ме натера да купам тест... Кога видов II јас бев во шок едноставно неможев да поверувам дека сум бремена:inlove:
    После тоа во раните недели се појави мал кафеав исцедок што фала му на бога не заврши трагично и еве сега сме 32+1.
    Сакам да ви кажам дека некогаш најмалку кога ќе се надеваш ќе фати нештото и верувајте голема улога игра стресот и кога работиш на тоа цело време мислиш .. еј дали ќе фати или не
    Опуштете се не мислете на ништо и едноставно уживај те во правењето бебче и не се разочарувајте бидете упорни...и ќе си дојде и тоа!:inlove:
    Ви посакувам на сите среќа и многу бебенца! :l::l::l::l::l:

На flower55555, AspasiaS, Dzoka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Не е толку активна темата за инсеминација како оваа, па тука решив да си се издишам.

Денес 9ти ден од циклус бев кај др Ивановски за мерење фоликули бидејќи се спремаме за прва инсеминација.... пиев кломифен, моментлано боцкам гонал инекции, земам естрофем, и плус ми даде стоп инекција која ќе треба да ја примам ден ипол пред инсеминација...

Денес имав две фоликули на десниот јајник(лев не ни гледа, тубата ми е непроодна), но ми рече дека се мали и плус тенок ендометирумот....ми ја зголеми дозата на естрофем на 3x3 и место 4, да примам 5 гонал инекции....

Не знам зошто ама од почеток на процесов сум многу непозитивна и воопшто немам надеж дека ќе има добар исход, се чувствувам како џабе да го правиме нештово и како да однапред е одлучено да не биде...многу грдо. Обично сум препозитивна.... овој пат тонам...,

Како вие поминувате низ процесов?

16. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Nemoj da imas takvi misli bidejki ne za dzabe rekle kakvi ti se mislite, takov ti e zivotot. Mora da razmisluvas pozitivno

На WhiteCat33 и Japonka9 им се допаѓа ова.
  17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Да се update-ирам, денес проверив TSH во трета лабораторија, резултатот 1.45 дали е возможно таква варијација, ноември 2.5, декември 3.35 и сега февруари 1.45. Да напоменам дека сите се во различни лаборатории, но сепак...
    Богами сега не знам зошто би одела на ендокринолог, а терминот 2 месеци го чекав. Сега излегува дека TSH е супер.

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кога мериш нешто се прави во една иста лабалаторија не во различна.

На Bejb15, IRBBB и Starchild им се допаѓа ова.
  19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.779
    Мерење се прави во иста лабораторија,ова не е баш релевантен резултат.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    За колку време ти стигаат?

На Japonka9 му/ѝ се допаѓа ова.