Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    со лесно бременостааааааа :inlove:

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Ај еден совет, сите што се обидувате да забремените претпоставувам пиете фолна, дали после добивањето месецот продолжувате да ја пиете додека имате добиено? Јас од страв ја прекинав, ете вчера ми заврши и ја продолжив, не ми се јавува да прашувам кај гинекологот, сепак не сакам да правам паники и прашања после еден неуспешен обид ;)

3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.315
    ^ Ангел, па ти си преоптоварена со случајот бебе :D Шега на страна, разбирам како ти е, такви сме ние жените кога нешто ќе наумиме, мора да се оствари. Ќе ти го кажам моето искуство. 2год како се пазевме да речам, ете свадба, одмор, па да поуживаме (а не дека нема да уживаме со бебе) и сами одлучивме дека ставаме крај, кога ќе биде, ќе биде добредојдено. Не пиевме никакви антибиотици, ни апчиња, ништо, едноставно оставивме ситуацијата сама да си дојде на свое. И... кога требаше да добијам, а ми каснеше неколку дена, јас веднаш направив тест...тестот беше позитивен, буквално од прва, што викаат стари. :lol: :lol:
    Сакав да ти кажам да бидеш опуштена, остави сите коцки да си дојдат на свое место, кога веќе кажа дека проверено е се во ред, сега чекајте само Господ да ве заокружи и вас на листа. :* :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spectre

Spectre Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    74
    Јас и мм се обидуваме веќе 2 години да добиеме дете,но ете не сака. :( Бевме и на лекар и мм и јас и ни викаат се е во ред,нема проблем.Инаку јас имав еден спонтан пред 2,5 години и 5 месеци не се обидувавме за бебе,но после продолживме,свекрва ми постојано ме притиска,го буцка мм дека не можам да имам деца да се разведе од мене,под притисок сум цело време.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Фолна ми ја препорача гинекологот, затоа ја пиев, не е антибиотик тоа. А иначе нормално е да бидам преоптоварена, мислам јас барем така мислам за тоа. Иначе сама си одговори на прашањето зошто сум преоптоварена, сепак има куп жени кои од прва успеале и сакала или не потсвесно е тоа, ти си среќничка што од прва си успеала, ама не е секогаш така ;)

6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    AngelOfArh јас пијам нон стоп фолна, и тоа во б-комплекс, тие жолтите, нема врска дали имаш добиено или не, витамини се тоа. И јас сум блиску со тебе со датумите, чекам утре да ми заврши па да се фрлиме на работа :D Треба да бидеме опуштени, да уживаме и да си се сакаме со мм, сега не мора да мислиш на ништо, ко треба да НЕ ни дојде, тогаш ке му ја мислиме ;) поздрав

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.315
    Знам за фолната,драга,јас ја пиев 12 недели ;) ти мислиш дека е нормално да бидеш преоптоварена,со право, но не си престарена, нити чекаш со години,ова од се срце ти го кажувам а ти кажа и феминката погоре, опуштени, релаксирани, уживајте во љубовта и сакајте се...

8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А како она дошла до заклучок дека во тебе е проблемот?
    А да одите на друг доктор? Некако 2 години многу ми се чини за чекање со скрстени раце.

9. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Јас мислам дека многу размислувате па затоа несака да фати, ако на лекар ви вела дека е во ред, тогаш во ред е, и прекинете да мислите на тоа, а таа старата крава можи да ве притиска колку сака, господ гледа и нема да ја остави така, ти не се замарај со такви луѓе, само уживајте и кога ќе прекините да мислите ќе останиш, сигурна сум, ти ја праќам цела среќа на светов :inlove: :*

10. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас последните три месеци пиев Добрестон, и ми доваѓаше на 28 ден ( а инаку не ми е редовна ). Декември паузиравме со маж ми, бидејќи беше надвор од државата. Од пред нова година дојдов кај него и работевме на случајот. Последен пат ми дојде на 8ми Јануари ( откако го испив последното апче од Добрестон, после два три дена ). Сега незнам дали ќе ми дојде на 28от ден, или пак ќе си касни како и обично. 28ми ден би требало да е на 4ти. Сега како демек имам некој симптоми: несоница вечерта, а утрото дојди па разбуди ме (Ако може да се каже утро 13 часот ) :) :) ,нешто во стомакот како да ме боцка, кога лежам и на стомак и на грб, желудникот ме боли, се сум си гладна и нон стоп нешто јадам, било благо било солено :) блага болка во јајниците, болка во долниот дел од грбот ...... хмм... Незнам не ми се размислува дека сум бремена, од страв да не се разочарам. Вие што мислите? Ако не ми дојде на 4ти здравје, ќе направам тест.

11. hugs12

hugs12 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите јас сум нова на форумов иако ве следам веќе подолго време.. сакам пред се да прашам за бременост што сите сме тука за тоа..вака сега јас се обидувам да забременам веќе 7 месеци ама никако не иде работава..сакав да прашам,мојот сопруг неможе да ејакулира без мастурбација,и се мислам дали тоа е причината што неможам да останам бремена...јас сум све океј,нормална овулација,фоликули буквално све..што мислите вие? поздрав до сите

12. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Не мисли сега на тоа опушти се ако ти дојде ок, ако не, направи си тест и дај Боже да си бремена, но сега е многу рано мислам за симптоми...

13. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Кога се појавуваат првите симптоми? :?:

14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    zenskiiiii posleeee tolku vreme denes doznav BREMENAAA SUUMMMMMM :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: USPEAVVV

На vodolija123, slimy, anggell и 6 други им се допаѓа ова.
  15. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Супер мариатим ти честитам :) :) Со среќа и да имаш лесна бременост :* :* Баш ми е мило :D После колку време остана бремена?

16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Честитам !!! :clap: :clap: :clap: Да си имаш лесна бременост и ти посакувам се најубаво. :* :inlove: :hug: :party:

17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Posle skoro 5 god.piev klomifen:))) gospod neka e so mene sega se da bide vo red do kraj...

На ddevojce, Agrona и zalosna им се допаѓа ова.
  18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Се ќе биди во ред, немој да мислиш на друготоооо, Ти посакувам лесна бремнооооост и многу здравје тебе и на бебечетооооо !!
    :inlove:

19. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    И мојата братучетка пиеше кломифен, и вториот месец одкако ги пиеше остана бремена (а 2 години се обидуваа да остане).

Доколку овој месец не биде ништо, ќе се консултирам со гинекологот дали може да ги земам и јас. :)

Но имам некое пречувство дека овој месеЦ ќе биде. (незнам зошто така :D )

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    честитки мила, ти посакувам лесна и убава бременост и близначиња да ви даде Господ:)) ја само после 2ипол години чекање полудев а ти мозам да замислам како ти било :x Но како и да е тоа остави го зад себе и само позитивна мисла у глава да си носис секој ден! Ти посакувам од срце се најубаво :inlove: