Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Хистероскопија ти ја острануваат преградата,јас ја правев во Чаир др.Зоран Илиевски и сум презадоволна,болки немав никакви после операција супер поминав.Мене ми остранија преграда од 2.5 сантими после неколку месеци останав бремена при крај сум немав никакви проблеми со бременоста оавен што пиев за подршка и повеќе одмор ама јас сум со предходни спонтани останував бремена.
    Направи си брисеви треба да ти бидат чисти и закажи си одма тоа ти е причина за да не остануваш бремена.

На Ma4ence11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Здраво девојки ❤️
    После долга пауза еве ме повторно.
    Помина една година од мојата вонматерична бременост, следен успех сеуште нема за жал...
    Имам едно прашање кое ме мачи.
    Ми беше отстранета едната туба поради таа бременост, правев лапараскопија и другата туба ми е прпоодна и се надеваме на бременост од таа страна, но во јануари правев контрола и се сомневаат на хидросалпингс баш на таа страна.
    Прашањето ми е дали е можно да постои хидросалпингс бидејќи кога правев лапараскопија немаше, била некоја циста позади јајникот што воопшто не пречела.
    Искрено се плашам бидејќи доколку постои тоа ќе мора и таа туба да ми биде отстранета. Немам солзи повеќе во мене

3. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.441
    Јас имав хидросалпинг на една туба. Целата беше проширена и полна со течност. Др Тофовски ми ја отстрани, со образложение дека во случај на бременост, течноста ќе се излие и ќе се прекине бременоста. Топло ти го препорачувам, направи си консултација со него.

4. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Како знаеше дека преградата ти е од 2.5 цм или тоа се гледа при самата хистероскопија? Викаш операција, значи тоа е со целосна анестезија?

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Па кога ме направија хистероскопија ми кажа докторот дека е толку голема.Да бев со целосна анестезија,ама мислам и со локална дека прават кај мене анестезиологот одлучи целосна да бидам.

На Ma4ence11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Јас. На 13ти дена после примена Овитрел инекција и беше негативен тестот. Ти пуштам среќа :)

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Здраво, дали за испитување генетски мутации тромбофилија е битно дали во моментот ти е дојдено?

8. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Ти благодарам мила.
    Се прашувам дали е можно за време на операцијата да не се види дека има хидросалпингс. Тогаш ми кажаа дека нема, бидејќи на ехо претпоставуваа дека има, но не било хифросалпингс. Сега повторно на контрола на ехо ми викаат можно е да постои и незнам веќе што да мислам. Има или нема... доколку ја изгубам и таа туба бременост можам да сонувам само преку инвитро ;( искрено многу се плашам

9. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Зависи колкава доза стоп инј имаш примено дали од 5000 единици или од 10000 . Јас примив кога правев иуи 5000 и веќе на 9от ден после иуи имав бледа сенка линија која на 10 ден веќе беше бледа линија и еве ја до мене има 3год :D Ако си примила 10000единици тогаш тестирање дури 14 ден оти претходно ќе добиеш бледа линија и од хормонот од инјекцијата . Со среќа

10. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Фала на одговор ама изгледа тестот нешто не чинеше.
    Направив нов и негативен е :(

11. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Jas dobiv isto bleda linija i na 15 den dobib ciklus na mene od inekcijata bese, pocekaj da pomina 15 dena posle se testiri

На Anomis11 и Igle им се допаѓа ова.
  12. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Ne,nema nikakva vrska,samo ti zimaat krv od vena

На 94kickey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    66
    зошто требаше да паузирате 6 месеци. После лапараскопија мене ми рекоа ма вториот нормален циклус веќе може да се пробува

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    На ехо ти видоа дека имаш хидросалпинкс? Направи хсг.
    Јас сум со хидросалпинкс на едниот јајцевод и мене на гак д-р Милка Трајанова ми се чини се презиваше ми рече под итно да го отстранам јајцеводот, дека тој е пречка за бременост. Наводно течноста во него била токсична и не дозволувала оплодување, а ако има оплодување течноста ќе се излеела во матка и ќе го уништела ембрионот. Ме ставија на програм и додека чекав да ми се јават за лапаро, бев на консултација кај д-р Глигор Димитров во Ремедика тогаш беше таму. Тој ја виде снимката од хсг-то, ми рече јас можам да ти го извадам јајцеводот од одма, ама шо добиваме? Течноста е стерилна, ништо не прави, ризик е кај ивф. Единствено, со зголемен ризик за вонматерична си, ако настани оплодувањето од таа страна. Оди си и ако не забремениш за 6 месеци, врати се.
    Забременив точно по 6 месеци, од другиот јајник. Родив дете. Сега сум пак бремена. И двата пати спонтана бременост.

Од моето искуство, најтопла препорака да направиш хсг и да се консултираш со Димитров.
    Дај Боже да си забремениш што поскоро и ти и секоја една што сака, да ви се наполнат рацете!

На WhiteCat33, LiquidLuna, 1RedLipss и 4 други им се допаѓа ова.
  15. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    555
    Ne e bitno,mutaciite ili gi imas ili gi nemas,ne zavisat od nishto.

На 94kickey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Дечки здраво. Веќе некое време не можам да забременам. Не би сакала да оставам на времето затоа што имам 31 година. Ми ја пофалија Њу борн клиниката, може ли некој да ми каже искуство и што би ме посоветувале да направам? Со сопругот ќе одиме во април во Скопје и ќе имам 3 дена само па ако можете да ми дадете некои препораки и упатства од типот што да испитам, што да направам, што да прашам по докторите..? Ви благодарам

17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Мене ми рекоа 6 месеци, сепак ми беше отстранета туба и самото место треба да заздрави и мислам дека е правилно.
    Да прашам и јас нешто дури сум тука: пијам капки Вирак еве веќе три месеци и циклусот ми доаѓа два дена порано, дали имате некоја искуство со нив?

18. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Прво ти треба добар доктор да најдеш кој ќе те води низ процесот и ќе те советува што да правиш.
    Тука сите ќе ти кажеме лично искуство, што не значи дека и тебе ќе ти користи…
    Еве јас прво бев на ехо обично, испитав хормони, маж направи спермограм и ехо на тестиси…
    Се установи варикоцела, кај мене некои вредности покачени некои намалени, лутање по ендокринолози, гинеколози, уролози…
    Ти го препорачувам Димитров беше Ремедика сега мислам Систина..
    Нејсе ние имавме среќа кога престанав со се и си дадов пауза останав бремена..
    Маж имаше закажано операција значи пред тоа и јас немав почнато со ниеден лек од ендокринолог (според хормонитњ заклучи дека сум имала полицистични јајници), ниеден гинеколог не го виде тоа ама ок…
    И да не те замарам со глупости, само добар гинеколог, со доктори од Њу борн немам лично искуство.
    Среќно.

19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    1.877
    Незнам колку време пробувате ама почни со стандарните направи ехо 4д да ја видат добро формата на матката,брисеви,хормони на 3 ден циклус и види да те пратат на ехо кога имаш овулација,мажот ти може спермограм да направи па ќе видете што понатаму.Само најбитно е добар доктор да си најдеш што ќе те води.

20. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Јас се од тоа напрабив сега во јануари кога бев во Скопје и се беше во ред. Проблемот е што тука каде што живеам е потешко да се најде добар гинеколог, прескапо е и за термини се чека предолго…