Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    4д ехо, хормони на 3 ден, брисеви и пап за тебе и хсг, за партнерот спермограм и спермокултура.
    Искрено не знам дали би можеле сите испитувања да ги завршите за 3 дена, особено затоа што хормоните и хсг-то се врзани со циклусот. Добро би било ако имате можност да ги направите сите испитувања и со резултатите да појдете на консултација таму каде што сте одбрале специјалист. Па таму ќе ви кажат дали се потребни уште испитувања или ќе се пронајди проблемот и ќе се понуди решение.
    Среќно!

2. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Jas najprvo proveruvav hormoni pap i mikrobioloski. Mazot mi spermogram se bese
    vo red. Koga otidov vo skopje doktorot mi rece moram da napravam hsg pa da se vide sto i kako ponatamu. Jas mislam kaj koj doktor i da otides ke te teraat da ispitas proodnos na kanali za pocetok tie se ispituvanjata...

На Little_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    506
    Колку Органџиски гинеколози има што прават инсеминација?

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.297
    Милички јас сум во фаза собирање на документи,заглавивме кај микробиолошки уреаплазма.Но што е тоа е.
    Имам период од шест месеци се тешам ќе ја исчистиме да не застарат другиве со рок.
    Прашањето ми е дали откога ќе го одобрат всучерот и ти стигне известување со ваучер може веднаш да отидеме да почнеме постапка за инвитро?
    Кога треба да се одлучи за болница и доктор?
    Со поднесување на документите,пред поднесување или после добивање ваучер?
    Поздрав

5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Незнам на другово да ти одговорам само за уреаплазмата сакам да ти кажам како јас ја излечив пред да останам бремена па ако немаш пробано да пробаш.
    Пиев доксициклин 7 дена по 1 на ден,ставав вагиналети нео пенотран форте,во исто време со антибиотикот пиев Лактогин пробиотик за вагинална флора по два пати на ден и еден пробиотик обичен за цревната микрофлора. Од кога завршив со тоа ставав 5дена по два пати на ден вагиналети Донафил,и продолжив со Лактогин. На следни брисови беше чисто.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.297
    Ние со сопругот добивме терспија сумамед по едно пакување со пробиотик само за цревна флора друго ништо не ни дадоа.Ми кажаа само да се воздржуваме од секс за време терапија и отпосле некој период а на повторни брисеви дури после месец незнсм зошто?
    Така да се надевам ќе ја нема,и да постои сеуште ќе слушаме совет од доктор што треба ќе направиме тоа е.
    Инаку гледав да се хранам здраво периодов малку да ујачам имунитет ,друго природно што би внесувала да потпомогнам незнам..Како за беља сега излезе,а за пап чекам сеуште резултати :worried::(

7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Во последно време излезе дека Доксициклин е многу ефикасен за уреаплазмата затоа ти кажувам. Ретко некој со сумамед да ја излечил вака што читам.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Zdravo, veke 1 god se obiduvame za dete so soprugot pritoa imav edna bremenost pred okolu 10 meseci no zavrsi so abortus. E sea pap vo red, hsg vo red, spermogram vo red, hormoni pred 2 meseci ispitvav malku dhea-s mi bese pokacen. Imam i cista od okolu 25 mm obicna vodena no ja imav i togas pogolema duri ko ostanav trudna ama sega nikako ne ni uspeva. Dali od stres dali ness dr da ispitam so sme zaboravile?

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    Мутации испита? Плодот го испитавте? Прва бременост беше?
    Јас по првиот спонтан испитав пап, брисеви, Мутации, тироида. По вториот, испитавме и кариотип (зошто повторувачки беше кај мене) антитела и маж ми спермограм. И плодот го испитаме исто така

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Mutacii ne a i iskreno maticnata nisto ne mi ima receno a istovremeno odam i sistina pa ni taa. Inace abortusot mi bese 4 nedela i 5 dena taka da mi rekoja ednostano teloto ne go sakalo plodot i ne bilo spremno za bremenost. Brisevi ispitano vo red a za tiroidnata samo hormonite pa mi rece maticnata ako se vo red nema potreba od eho na tiroidna. Navistina nekogas si velam da ne imam zaboraveno ness ili pa stresot si go pravi svoeto.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Inace da prva bremenost

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    12.254
    Кариотип ок е нели?

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Da vo red e

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    3.261
    Не сум го зела физички, ама јавија дека е во ред.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Сите сме нетрпеливи додека да дознаеме на што сме....
    Јас од петокот до сега направив 4ри теста.
    Првиот во петокот имаше пребледа линија, по три саати уште еден немаше ништо....
    Недела сабајле и денес сабајле се гледа линија, но морам да чекам уште два три дена за сигурно бидејќи денес е 14ти ден од примена овидрел доза, а 13ти ден од инсеминација.... 20230313_122857.jpg
    Се надевам вистина ќе е позитивен, нема разлика во интензитетот на линијата вчера и денес...очекував да се познава повеќе после 30тина часа...
    Ако се излезе океј ќе биде успешна прва инсеминација :)

На WhiteCat33, Sun&Moon, Isabel и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Vaka izgleda kako pozitiven. Cestitki i so lesno. Kade pravese inseminacija? Jas ovaj mesec ke probam so klomifen pa nareden inseminacija rekov samo ne sum mn zapoznaena kade pravat kade e podobro?

17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Во Систина кај Др Ивановски после 14 месеци неуспешни обиди...ќе морам да се стрпам за сигурно

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Ti blagodaram moze li da znam i cena ako ne e problem?

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Најдобро направи си бета хцг. Ти посакувам да добиеш високи вредности, и лесна и школска бременост да си имаш!

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Самиот процес 14000ден, плус терапија секој различно...мене ме чинеше 15000ден, плус претходно хсг и спермограм и ехо и консултациии....околу 60000тина илјади севкупно.