Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

4д ехо, хормони на 3 ден, брисеви и пап за тебе и хсг, за партнерот спермограм и спермокултура.
    Искрено не знам дали би можеле сите испитувања да ги завршите за 3 дена, особено затоа што хормоните и хсг-то се врзани со циклусот. Добро би било ако имате можност да ги направите сите испитувања и со резултатите да појдете на консултација таму каде што сте одбрале специјалист. Па таму ќе ви кажат дали се потребни уште испитувања или ќе се пронајди проблемот и ќе се понуди решение.
    Среќно!

2. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Jas najprvo proveruvav hormoni pap i mikrobioloski. Mazot mi spermogram se bese
    vo red. Koga otidov vo skopje doktorot mi rece moram da napravam hsg pa da se vide sto i kako ponatamu. Jas mislam kaj koj doktor i da otides ke te teraat da ispitas proodnos na kanali za pocetok tie se ispituvanjata...

Little_girl likes this.
  3. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Колку Органџиски гинеколози има што прават инсеминација?

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Милички јас сум во фаза собирање на документи,заглавивме кај микробиолошки уреаплазма.Но што е тоа е.
    Имам период од шест месеци се тешам ќе ја исчистиме да не застарат другиве со рок.
    Прашањето ми е дали откога ќе го одобрат всучерот и ти стигне известување со ваучер може веднаш да отидеме да почнеме постапка за инвитро?
    Кога треба да се одлучи за болница и доктор?
    Со поднесување на документите,пред поднесување или после добивање ваучер?
    Поздрав

5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Незнам на другово да ти одговорам само за уреаплазмата сакам да ти кажам како јас ја излечив пред да останам бремена па ако немаш пробано да пробаш.
    Пиев доксициклин 7 дена по 1 на ден,ставав вагиналети нео пенотран форте,во исто време со антибиотикот пиев Лактогин пробиотик за вагинална флора по два пати на ден и еден пробиотик обичен за цревната микрофлора. Од кога завршив со тоа ставав 5дена по два пати на ден вагиналети Донафил,и продолжив со Лактогин. На следни брисови беше чисто.

LanaDelR likes this.
  6. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Ние со сопругот добивме терспија сумамед по едно пакување со пробиотик само за цревна флора друго ништо не ни дадоа.Ми кажаа само да се воздржуваме од секс за време терапија и отпосле некој период а на повторни брисеви дури после месец незнсм зошто?
    Така да се надевам ќе ја нема,и да постои сеуште ќе слушаме совет од доктор што треба ќе направиме тоа е.
    Инаку гледав да се хранам здраво периодов малку да ујачам имунитет ,друго природно што би внесувала да потпомогнам незнам..Како за беља сега излезе,а за пап чекам сеуште резултати :worried::(

7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Во последно време излезе дека Доксициклин е многу ефикасен за уреаплазмата затоа ти кажувам. Ретко некој со сумамед да ја излечил вака што читам.

LanaDelR likes this.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Zdravo, veke 1 god se obiduvame za dete so soprugot pritoa imav edna bremenost pred okolu 10 meseci no zavrsi so abortus. E sea pap vo red, hsg vo red, spermogram vo red, hormoni pred 2 meseci ispitvav malku dhea-s mi bese pokacen. Imam i cista od okolu 25 mm obicna vodena no ja imav i togas pogolema duri ko ostanav trudna ama sega nikako ne ni uspeva. Dali od stres dali ness dr da ispitam so sme zaboravile?

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Мутации испита? Плодот го испитавте? Прва бременост беше?
    Јас по првиот спонтан испитав пап, брисеви, Мутации, тироида. По вториот, испитавме и кариотип (зошто повторувачки беше кај мене) антитела и маж ми спермограм. И плодот го испитаме исто така

Anomis11 likes this.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Mutacii ne a i iskreno maticnata nisto ne mi ima receno a istovremeno odam i sistina pa ni taa. Inace abortusot mi bese 4 nedela i 5 dena taka da mi rekoja ednostano teloto ne go sakalo plodot i ne bilo spremno za bremenost. Brisevi ispitano vo red a za tiroidnata samo hormonite pa mi rece maticnata ako se vo red nema potreba od eho na tiroidna. Navistina nekogas si velam da ne imam zaboraveno ness ili pa stresot si go pravi svoeto.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Inace da prva bremenost

12. anggell

anggell Форумски идол

Кариотип ок е нели?

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Da vo red e

anggell likes this.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Не сум го зела физички, ама јавија дека е во ред.

anggell likes this.
  15. Igle

Igle Популарен член

Сите сме нетрпеливи додека да дознаеме на што сме....
    Јас од петокот до сега направив 4ри теста.
    Првиот во петокот имаше пребледа линија, по три саати уште еден немаше ништо....
    Недела сабајле и денес сабајле се гледа линија, но морам да чекам уште два три дена за сигурно бидејќи денес е 14ти ден од примена овидрел доза, а 13ти ден од инсеминација.... 20230313_122857.jpg
    Се надевам вистина ќе е позитивен, нема разлика во интензитетот на линијата вчера и денес...очекував да се познава повеќе после 30тина часа...
    Ако се излезе океј ќе биде успешна прва инсеминација :)

WhiteCat33, Sun&Moon, Isabel and 15 others like this.
  16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Vaka izgleda kako pozitiven. Cestitki i so lesno. Kade pravese inseminacija? Jas ovaj mesec ke probam so klomifen pa nareden inseminacija rekov samo ne sum mn zapoznaena kade pravat kade e podobro?

17. Igle

Igle Популарен член

Во Систина кај Др Ивановски после 14 месеци неуспешни обиди...ќе морам да се стрпам за сигурно

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Ti blagodaram moze li da znam i cena ako ne e problem?

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Најдобро направи си бета хцг. Ти посакувам да добиеш високи вредности, и лесна и школска бременост да си имаш!

Igle likes this.
  20. Igle

Igle Популарен член

Самиот процес 14000ден, плус терапија секој различно...мене ме чинеше 15000ден, плус претходно хсг и спермограм и ехо и консултациии....околу 60000тина илјади севкупно.