Значи да потенцирам пак. Се можно е испитано. Ама баш се, Мутации, антитела, спермограм, тироида со антитела, витамин Д, Мутации, кариотипи, хомоцистеин, патологија на плод, 4д ехо, хсг, торч, брисеви, папови, све. Бремена останувам од одма, не го задржувам плодот
Јас само ќе ти предложам доктор којшто мене лично ми помогна многу . Три години се мачев со нередовни циклуси ,без овулација .. Човекот со терапија ми среди и циклус и си останав бремена . Зборувам за доктор Никола Маџунков - Поликлиника Мартини -Струмица. Твој е изборот на кој доктор ќе му се довериш. Жал ми е што си поминала низ сето тоа што си го поминала , меѓутоа Господ е голем , имај верба . Ти ја посакувам сета среќа и се надевам дека кој доктор и да го избереш ќе ти ја оствари најголемата желба !
Според мене најдобар дијагностичар е Лазаревски, меѓутоа тој е приватно, ама можеш и државно кај Тофоски да одиш и него многу го фалат. Сепак штом се ти е во ред со сите испитувања, мислам дека ти требаат повеќе мислења, не само еден доктор.
Благодарам, ова е одговор како што барав. Ќе ги посетат и двајцата, не е проблем да се плати и приватно само да е добар докторот.
Не е арогантен, виде некаде ! во одговорот? Убаво си пишав, се е во ред и со мене и со сопругот, проблемот е со задршка на плод
@Konstrakta Дали имаш испитано скриен шеќер и инсулин? Може да е проблем ендометриумот, дали имаш правено биопсија на ендометриум? ХЛА типизација на Имунологија со другите испитувања што се прават на Имунологија?
Hm Ginekomama dr. Biljana toa e vo poliklinikata vo Gjorce. Jas sum tamu sea veke nekolku meseci i so znam mi se gleda kako dobra
Скриен шеќер и инсулин да, како и хла типизација, биопсија на ендометрум не. Баш еднаш ова го спомнав на матичната, она вели нема зошто да правам биопсија, папот во ред е секогаш, дури еднаш ми дојде папот со промени, па ми земаше брис за типизација, излезе негативен. По следен циклус пак отидов на мое барање да ми земе и нов пап и брис за типизација, однесов на приватно, пак излезе во ред. Како се прави биопсија на ендометрум? Претпоставувам под анестезија се зема примерок?
Јас имам прва бременост успешна, едноставно нр бива втора. Кога ми излезе наодот од ману дека плодот немал аномалии, уште тогаш ми рече генетичарот за кариотип дека за џабе правиме, као демек на 1 здраво право дете и друго без аномалии, не очекувам да има проблем со кариотипот. И така испадна
Bris od endometruim so cist pap se dve razlicni raboti. Jas na papot imam hpv a brisot od endometrium mi e cist. Neznam tocno za sto e samo sum go pravela. Posovetivaj se poiskusni doktori, batali ja maticnata. Ivanovski, lazarevski, Trajkovski, Tase plodnost vo vontelesno gi ima navedeno site. Kje se najde resenie.
Trajkovski vo new born, pravev dijagnosticka histeroskopja i toa mi zema zaedno. E sega citam nesto go pravele i ambulantski uslovi. Toa mislam bez anestezija e, prebaraj na search gore sigurno pisuva. Jas vo momentov ne sum zadovolna od nikoj ama ne me gledaj mene uste ne sum gi prosetala site sigurna sum deka kje go najdam vistinskiot doktor za doverba dali vo makedonija ili nadvor.
Јас правев во амбулантски услови без анестезија во Њуборн кај Трајковски. Не е воопшто страшно. Се праќа примерокот да се види бактерија да не има во матка. Како што ти пишаа, нема врска со пап и брис. Мислам да почнеш да одиш кај докториве што се специјалисти за неплодност, да не со губиш време кај матичен. Сите документи што ги имаш од испитувања на купче и закажи си консултација кај повеќе доктори.