Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    634
    Колку може спермата да издржи во чашката додека ја носиш за испитување.Ке бидат ли веродостојни резултатите? Ни рекоа и од дома може.. Првиот пат таму правеше и од стрес едвај.. Инску пак ке правиме, оти Фертилмакс од кога го пие наместо дс се подобри нешто, спермата му стснува воденикава, не знам каква треба да е точно..

2. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Jas nosev pred 1 nedela, caskata ja staviv vo polovinata pod kaisot a bolnicata mi e sat vreme daleku i spermata ne bese uste vodenkava bese uste bela , samk gledaj otkako ke stavi vo caska da bide na toplo

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivanata

Ivanata Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    35
    Треба во рок од 1 час да се достави, и да се чува на топло.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Најдобро е на лице место да остави материјал оти сперматозоидите се многу осетливи на промена на температура и може да даде неверодостојни резултати.

На Flooora96, Joanna28 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  5. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Zenski, sega mi se javija od bolnicata, se oplodile 4 jajce kletki, sabota ke e Transferot
    Se nadevam deka barem 2 ke stasaat do super blastocisti, i 1 da e ne e loso ama da e super kvalitet
    Ova mi e 3. ICSI …
    Kako se podgotvuvavte vie za Transferot?

На Megimeow, Brpbrp, Starchild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    634
    Здраво, пишав и у спермограм темата. Мм го извадија со дијагноза олигоастенозооспермија. Терапија му пише Преднисолон по шема. Е сеа му рекла утре да оди за мокрача да остави за испитаат бактерии. Не знам каков тест е тоа и кошта 5000 денара. Мм не знае да ми каже само мокрача вика. Искуство со дијагнозава и терапијава, под преднисолон не можам да најдам лек..

7. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    730
    Za da go znaes kvalitetot treba da go napravis PGD testot,jas se spremam za in vitro ama uste sum na pocetok

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.066
    Prednisolon spagja vo grupata na kortiko

9. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Taka mi kaza biologot koga mi se javi denes na telefon. Vo petok ke mi se javat za da mi kazat vo kolku casot e Transferot… Bas ke se javam utre i ke prasham za PGD… thx ti pushtam sreka, sto pobrzo da imas dve crticki

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    5000 denari ke mu napravaat i DNA Fragmentacija na spermata. (procitaj vo google DNA fragmentation) sto e. DIagnozata ne e bas lesna. Ama ima prostor da se sredi so terapija.

Prednisolon ne e kortiko. Prednisone e kortiko. Dve razlicni apcinja se.

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.308
    Допаѓања:
    34.755
    Здраво дами-борци, како сте ми? :l:

Јас дојдов да ви раскажам една приказна што ни се случи пред 1 недела со мм. Бевме испаднати и често знаеме да одеме во црква и да запалиме свеќи, ама еве нешто во посебно време не сум била сѐ до пред 1 недела.

Пред 3 месеци направивме пауза со обиди, па сега од Март пак почнавме. Одеме во црква, влеговме прво кај светците, кај нас сите ги има насликано низ цела црква сите светци и позади сликаното има огромни врати. Јас прошетав и почнав да го барам на сликите каде е св. Стефан - мојот светец.
    Како шетам, го наоѓам и замислете дека од сите можни светци, а имаше премногу, само вратата на св. Стефан беше отворена.

Јас се наежив кога видов и веднаш ми дојдоа солзи на очи. Јас сум голем верник и тоа го сметам како знак, како да ме слушна Бога за мојата најголема желба. Си заминав расплакана од црква, ама од неизмерна среќа. :inlove:

Тест ми се паѓа да правам на 4-ти Април, лани на истиот тој ден добив позитивен тест. И како да не верувам дека има нешто?
    Во ред, можеби е и случајност, може нема баш овој месец, ама сега верувам дека за брзо ќе биди, нема многу да чекаме и да копнееме.

Верувајте во Бога мили мои, верувам дека нема шанса да не остави и се надевам дека оваа моја мала приказна која замене многу значи, ќе ви служи како една мотивација за никогаш да не се откажувате од целта до бебче, сите ќе станеме мајки :l:!

На Sanchy.2, Miss666, juice_ и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Различни се, но кортико се двете.
    @Flooora96

На Flooora96 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  13. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.066

Прикачени фајлови:

14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    1.437
    :l::l::l::l::l: Ти пуштам неизмерна среќа (fingers)(fingers)(fingers)

На ЕмајотаП и QweenSM им се допаѓа ова.
  15. lara333

lara333 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки, да прашам за искуство со метформин, за колку време од почеток на терапија со истиот останавте бреемени? Конкретно за тие со инсулинска резистенција и пцос

16. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Jas pijam veke 3 godini pod red imav isto pcos ama sega nemam barem taka veli dega doktorot i uste ne sum bremena

17. Lo_Ra_

Lo_Ra_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    70
    Здраво девојки. Сакав да Ве прашам за искуство со тестовите за овулација. Дали имате позитивно искуство. Јас имав висок пролактин, го средив со Достинекс. Менструација имам не секогаш на ист ден и ми трае ден ипол. Утрово ми доаѓа утре вечер нема веќе крв , уште ден евентуално два како кафено.
    Може ли да ми кажете искуство со тестовите?
    Ви благодарам.

18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.464
    Јас имам позитивно искуство, забременив со нивна помош. Ќе научиш отприлика кој ден овулираш, 3-4 денови пред овулација и денот на овулација да имаш односи. Има тема за тестови за овулација, можеш таму да прочиташ повеќе.
    Јас имав порачано од ebay бидејќи беа многу поефтини, не се сеќавам точно, но 30-40 тестови за 250тина денари. А тука по аптеките 2 теста се 120-30 денари.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    1.796
    Zdravo iskustvo so ovitrelle inekcija? Dali ima nekakvi rekacii? Utre treba da ja primam posle terapija so klomifen

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    Jas do sega 3 pati imam bockano so ovitrelle i do sega nemav nikakvi reakcii. Kako i sekoja inkecija, malku mi se vcrveni mestoto kade sto staviv inekcijata ama odma se smiri (od prilika 5-10 min).
    So sreka