Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Повтори го пак денес само гледај да не пиеш многу течности пред да се тестираш.

На mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Ako moze uste samo cena da mi kazes? Otprilika da znam

3. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Здраво девојки, одамна ме нема тука на форумов, сакав да се откажам од борбава што ја водам и мислев дека нема да мислам на секој неуспешен месец, ама пред секоја менструација ми се јавува зрак надеж дека можеби овој месец ќе има нешто. Сакам само да се искажам зошто душава ме боли и знам дека тука многу ќе ме разберат. Последнава менструација ми беше само еден ден ама мислам дека хормоните ми се толку пореметени што ме тераат само на плачење. Си правам филмови дека никогаш нема да успеам да имам дете и дека најверојатно и бракот поради тоа ќе ми заврши. Ги гледам околу мене сите лесно остануваат трудни и среќна сум за нив. Последно најдобрата другарка ми кажа дека е трудна и навистина се израдував за неа. Кога ми прати слика од ехо само да ме поздрави, солзи ми течеа од радост. Од друга страна душава ми се кине што јас не можам да се израдувам така. До сега се трудев да бидам психички јака, но овој месец паднав. Се кршам на ситни парчиња. Навистина не знам како понатаму. Не сакам да ве почнам со негативности, ама морав некаде да се искажам. Никому не му се жалам и не му кажувам колку ме боли, иако некогаш ме напнуваат со муабетите ајде што чекате или сите знаат подобро од мене што и како е. Се надевам од утре подобро ќе ми биде.

На EvaZ, Viktorijaaa5, Madam S и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Prvo se raduvam sto ne sme sami niz borbava. A vtoro zamisli deka ima mn poteska situacija. Primer mojot soprug ima 2 godisno dete od prethoden brak a jas ni verena ni mazena ni deca. Soprugot e prekrasen covek i odnovo bi se omazila za nego no za dete se obiduvame veke godina. Eden spontan lani i sega me ostanuvam trudna. Zamisli kolku mi e tesko mene sto go gledam nego kako si go baknuva deteto i gali a jas nemam, duri nekogas mi se cini deka od inaet go baknuva taka i se si mislam tie casovi sto e so nas deteto toj zaborava deka jas postojam. Od edna strana ne go krivam ama od dr dusa me boli sto jas nemam i isto mislam deka brakot ke zavrsi zaradi toa a ni 2 god nemame sto sme zemeni. Nekogas ke mi reci ajde be srcka ne se nerviraj ako daj Gospod ako ne ke si uzivame nie 2 ama cesto si velam taka mu e lesno nemu bidejki ima 1 dete. Ova ti go kazuvam za da znaes deka ne si sama ima mn dr kako nas a ima i poloso od nas. Da se obideme da ostaneme silni psihicki i da ne zaborajme toa sto ni e pisano ke ne stigni sakale ili ne nie. Se rasplakav dur go pisuvav ova ama mi olesna nekako sto go kazav bidejki isto sum sama i nemam so kogo da zboruvam pa nekogas e podobro so nepoznati. Gospod e so nas i koga nikoj dr ne e.

На Viktorijaaa5, Anyshka, Sunrise!!! и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Samo insemenacija e 14000 prethodno na eho sto bev kaj nego plativ 2350 i stop inekcija 2039 den.

6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.040
    Dve i pol godini obidi placki kolku sakas imav. Maz mi togas decko neznam kako go trpese moeto raspolozenie. Fala mu na boga sto go imam nego takov pribran. Koga prestanav da se zamaram i dignav race od pravenjeto bebe, bidna. Psihata e golema kocenica. Hormonite mi bea haoticni, mi imaa kazano deka bez terapii nema da ostanam bremena. Ciklusot od 19 do 46 dena ... Nikakov balans. Totalen haos. Anovulatorni ciklusi. Ovulatorni poslabo. Pari za folikulometrii neznam kolku dadov, za testovi za ovulacija, bazalna temp merenje uste sto ne. I dva meseci so red pak na 19 dena ciklus, pred da ostanam bremena tocno, a taman gi imav stabilizirano ciklusite. Tolku se razocarav sto frliv i toplomer i ne spomnav pravenje bebe. Nitu forsirav odnosi. I op istiot mesec jas ostanav bremena. Ete me 32 nedela uste malku, i go cekam sinko da dojde na svet.
    Samo hrabro isplaci se, ne velam ne, ama prodolzi so dignata glava. Najdi si izduven ventil. I uzivaj vo partnerot i brakot i koga najmalku ke ocekuvas ke bidne. Toa e moj dobronameren sovet.
    I ne slusaj od strana sto zborat ostavi gi. Sekogas ke ima takvi komentari

На Viktorijaaa5, Nikol29, Sunrise!!! и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Znam mislam psihata mi pravi najmnogu problemi. Ovulacija redovna, menstruacija redovna do saat tocna,spermogram dobar,pap redoven, brisevi da,proodni kanali nez uste sto da napravam. Hormonite vo globala dobri samo dhea-s malce visok ama maticnata veli ne e nisto bev na endokrinolog 2 meseci so terapii. Psihata mislam deka mi e najgolema precka ama ne moze da ne mislam posilno e od mene

8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    9.075
    Ние жените сме неуморни, не се откажуваме никогаш од ништо затоа и успеваме на крајот (по многу солзи, мака и борба но знам дека на крајот ќе вреди).
    Секоја од нас зад радоста за другите и нивните бебчиња крие болка искрена и чиста што ја убива од внатре. И тоа е нормално!
    Пробајте и со алтернатива, природни капки напоредно додека се борите и се консултирате со избран гинеколог (се надевам имаш избрано добар кој е до вас периодов)
    Пробај со оние капки што се од овде немаат штета не се скапи (700мкд трае 1,2 месеци) а јас мислам може да ти помогнат во регулирање на хормоните и проблемите со циклус. Јас ги почнав пред 1.5месец се надевам ќе помогнат и тие да истерам бременост до крај. https://instagram.com/herbamedicanatural_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

На Marfi19 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  9. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Девојче мораш малку да се опуштиш , немој сама да си правиш стресови и нервози . И најбитно од се оваа битка не ја водиш само ти , ја води и твојот сопруг . Немој да мислиш дека бракот ќе ти пропадне поради немање дете . Разговарај со маж ти отворено , разговарајте за инсеминации и инвитро,доколку веќе долго време неможе природно. Дека за човек којшто сака дете ама ич не му е битно на кој начин ќе го добие . Чисто да го видиш неговиот став за целата ситуација . Ти ја разбирам болката ,и твојата желба најголема . Цела година правев тестови иако знаев , осеќав дека нема ништо , после секој купен тест се осеќав буквално како ѓубре. Плачев , секој месец одев кај различен доктор за да ми кажат дека природно нема шанси да останам бремена . Исто како и @Ceneva бев со ановулаторни циклуси , добивав на 58-72 денови . Мислам дека тоа најмногу ми ја убиваше психата. Среќа седнав и разговарав со сопругот за следен чекор . Најголемата поддршка ја добив од него. Месец декември добив два пати и тоа на 13 ден од циклус (кога треба да имам овулација) јас добив менструација . Кога отидов на гинекологија докторката ми рече да прекинам секакви апчиња (пиев Дабростон и Кломифен) и 6 месеци пауза ем од апчиња,ем од обиди за бебе за да ми се нормализирале хормоните. Дигнав раце , му реков на сопругот дека следен чекор ни е инсеминација, па како е Господ никој не е . Јас останав бремена природно , баш во тој период кога ми кажаа да прекинам со обиди . Сега сум 14 недела . Господ е голем драга , верувај му и не губи надеж . Дека ние не избираме кога ќе добиеме бебе,Господ ни го праќа кога ни е најпотребно... Исто важи и за @Besbes24 . Сопругот се обидува да ти биде поддршка од сето тоа горе напишано . Немој да губиш надеж , ќе се случи тоа што најмногу го посакуваш . Незнам каков ти е односот со синот на мажот ти , но мислам дека тоа дете ќе ти биде најголема дистракција од лошите мисли .
    Ви ја посакувам цела среќа и на двете , се надевам дека што поскоро ќе добиете позитивни тестови и ќе им се радувате на малите суштества коишто ќе растат во вас . :hug::hug::hug:

На Viktorijaaa5, Sunrise!!!, WhiteCat33 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Јас обично сум многу опуштена и секогаш си велев како треба да биде, нека биде. Разговараме отворено со мм и имам преголема поддршка од него и никогаш за ништо ми нема преречено. Секогаш е тука за мене. Само ете, ме мавна нешто деновиве и морав некаде да се искажам. До сега не ми се случило вакво нешто. Не сме во Македонија и тука кај што сум, чекам термини за да продолжам со испитувања, зошто пак почнав скроз од почеток се. Ќе собирам документи за инсеминација/ин витро, ако ништо друго.

На Sunrise!!!, Anomis11, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Нормално е да си емотивна на моменти .. Секој си има моменти на слабост . Штом веќе имаш поддршка од маж ти , на пола пат си да си ја оствариш желбата . Може и се да е во ред со двајцата, но сепак да е потребна помош од доктор.. Навистина ви посакувам што поскоро да си ја остварите најголемата желба.:hug:

На Campanula и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. irencule1980

irencule1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    370
    Ako moze da mi pomognes vo vrska so kapkite. Od kade gi kupuvas? Gledam na stranata, srpski se. Gi naracuvas online? Ili gi ima kaj nas, vo nekoja apteka ili kako ? Fala

13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    9.075
    Онлајн и пишуваш податоци за 3 4 дена стигаат 720 ден е со достава (имаат соработник и во скопје но нарачки се директно во порака кај нив)

Последна измена: 28 март 2023
    На irencule1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Некој искуство со Менопур, користен кај мажот?

15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    484
    Дали е ова позитивен тест за овулација? Правев денес бидејќи приметив дека имам исцедок, работата е што се нервирам бидејќи овие два дена не може да имаме односи. Имавме во недела наутро се надевам останал некој што ќе оплоди јајце клетка

Прикачени фајлови:

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Негативен е, треба иста да биде како контролната или потемна.

На Anomis11, Sunrise!!!, Marfi19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    484
    Ааа добро за мене тогаш да не се секирам, за два дена нека биде позитивна. Дали ти изгледа како дека брзо ќе биде пошто е темна или тоа си нема врска

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Вака може да биде и неколку дена. Тестирај се секој ден за да видиш дали ќе ти се затемни. Ако ти е помината овулавијата ќе станува по бледа и пази да не конзумираш мн течности пред тестирање. IMG_20230211_161728.jpg Еве мојот како изгледаше

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.182
    Допаѓања:
    36.103
    И мене тоа ми се случува, се радувам за другите и многу сум среќна што имаат деца, ама од друга страна душава ме боли што неможам јас да се израдувам така, не ми се оди нигде, не ми се дружи, зошто душава ме боли кога некој ќе ме праша "што чекате". Ниту ми се оди по гости, ниту сакам гости, некои мислат не сум друштвена,ама не е така, само јас си знам како ми е.

На Viktorijaaa5, WhiteCat33, Campanula и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Cesto lugeto znaat da ne osuduvaat bidejki izbegavame da se druzime osobeno so onie sto imaat deca bidejki najcesto tema na razgovor se decata a nas dusata ne boli. Ama da ne gi mislime tie sekogas ke se najde ness za zboruvanje. Nie da bideme uste posilni za da uspeeme. Ajde ovaj mesec neka ni bide najsreken

На Viktorijaaa5, AlchinovaR1979, ЕмајотаП и 3 други им се допаѓа ова.