Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Da napisam i ovde bidejki vo dr tema nema odgovor. Denes e 6 den od koga primiv ovitrelle inekcija a 5 den od ko imae odnosi so soprugot. Denes osekam od desna strana bolka kako pred dobivanje i zgolemen gust iscedok kakoza ovulacija bez miris a trrba da dobijam duri na 15. Od sto mozi da e sovet nekoja clenka?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Обично болка знае да се јави кога има овулација. Мене по природен пат ми се кочеше цела нога кога ќе овулирав и по тоа знаев.

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    I jas pomisliv na toa no vo sabotata pravev test za ovulacija pozitiven bese a isto vo nedela. Mozno e uste da ovuliram? Utre pak test obavezno

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Тука се тие неколку дена. Можеби сега повеќе ја осеќаш :) без гајле

5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Fala ti nekako me podsmiri

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leonidisa

Leonidisa Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Здраво, може ли некој да ми каже мислење за хормониве дали се добри за зачнување, проверувани се на 3ти ден од циклус:
    LH - 7,4
    FSH - 4,6
    PROLACTIN - 37,70
    ESTRADIOL - <20
    TESTOSTERON - 0,59
    TSH - 3,53
    Матичната вели дека биле добри само пролактинот бил висок, а за Тsh дека треба да е околу 2 ништо не ми кажа... Нареден преглед ми е кај ендокринолог...

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.039
    LH ti e povisoka od FSH a treba da bide obratno. Treba plus hormoni da ti se ispitaat za da se vidi poubavo sto e problemot. Inaku taa inverzija koga LH e povisoka od FSH aludira na policisticen sindrom. No ne e golema taa inverzija moze da bide i nesto momentalno

На Leonidisa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leonidisa

Leonidisa Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    А за тироидната, нели е малку висока за планирање бременост?

9. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    2.398
    И тероидната и пролактинот се високи. За бременост мораш да ги симнеш. Обавезно консултација со доктор.

10. Leonidisa

Leonidisa Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Фала ви.. Тоа секако, имам закажано преглед кај ендокринолог.. Ме загрижува тоа што матичниот гинеколог ми изреагира само за пролактинот а за тироидната ништо не искоментира, откако прашав за потврда дали треба да е 2, таа ми одговори само дека ми била во нормалата :(

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.039
    Ne sum zapoznaena okolu TSH kolku treba da bide iskreno dali bese do 2.5 ili 2
    Ke si se konsultiras so endokrinolog i ke vidis sto ponatamu. Ama sigurno ke ti dade da doispitas hormoni

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    11.530
    Јас двајца гинеколози консултирав за ТСХ над 2, и двете кажаа дека е во ред, едната сама си призна дека не знаела дека треба под 2 да биде. Едната е познат специјалист за инвитро ми велеше дека е добро кога ми беше скоро 3.
    Ендокринолог ми кажа под два да биде.

13. Leonidisa

Leonidisa Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Се надевам дека барем ендокринологот ќе ми даде да ги доиспитам и другите хормони и ќе ми даде некое поверодостојно мислење :| Дали лесно се средуваат покачениот пролактин и тироидна со терапија??

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    11.530
    Тироидна кај мене засега со витамини се намалува, а за пролактин немам искуство лично.

15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    1.269
    Jas TSH go simnav za eden mesec od 3.7 na 2.6 so eutirox od 0.25mg . Prodolziv so terapija malku povisoka da se simne okolu 1.5 mojot endokrinolog saka.

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    9.075
    Kade odite na endokrinolog?

17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    18.441
    Јас имав 3.4 тсх и останав бремена со инсеминација, др Ивановски рече тсх под 2.5 таргртираат само за инвитро.
    За природно и инсеминација не играло улога.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    Мене Ивановски сосема друго ми викаше пред некоја година, после неуспешна инсеминација ми се покачи малце тсх ама во рамки на реф.вредности беше, одма ме стави и он и ендокринологот на еутирокс.
    Забременив без иуи потоа, ама си бев на еутирокс цело време. За ивф не ни правевме муабет, ем многу млада бев ем уште имав пат за изодување до ивф. Така да не знам зашто менуваат. :?:

19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Здраво мили, ние почнавме ептен турбо веќе со испитувања. Резултатот од андрофлор тест за маж ми стигна има многу бактерии, ни препишаа терапија панцеф и флажил 2 месеца ке пиеме,и јас и мм, после тоа контрацептивна терапија па кломифен, ке не зафати се 5 6 месеца, долг период разочарувачки ама тоа е. Денес ми земаа крв за торч другиот месец за тромболифија оти ептен се изнадававме пари и за апчиња и испитувања и све. Еве ги резултатите од андрофлор на мм разгледајте ги ако имате искуство..

Прикачени фајлови:

Последна измена: 31 март 2023
  20. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Мајки мојата среќа за жал кратко траеше. Денес 4+2 сметано, утрово додека возев накај работа осетив дека ми почнуваат менструални тапи болки во половината и грбот, и за кратко прокрварив.
    Имав и во првата бременост крварење ама малку беше, и само како кафеава слуз.
    Доста обилно крварев и за два часа веќе бев во болница, се изначекав и таму.
    На ехо немаше ништо, само мала циста во лев јајник, инаку никаков знак за бременост. Дадов урина и направија тест за бременост излезе негативен. Докторот рече дека веројатно е ран абортус... ми препорача во тек на неделата да отидам кај матичен на контрола.

Инаку цел ден имам менструални болки и крварам.

Имала ли некоја вакво искуство? Се прават ли некои испитувања која е причината што дојде до вакво нешто?
    Пишав и во другата тема ама овде посоодветно ми се виде