Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Da jas imav ran abortus. Pravev samo krvna slika i mi rekoja deka nema potreba od poveke ispituvanje ednostavno teloto ne bilo spremno za bremenost. Krvarev 6 nedeli na momenti obilno se onesvestuvav. Sekogas ko ke odev gak ami taka treba da krvaris sreka edna doktorka postara se najde 3 pat ko bev mi dade kapki i mi prestana. Od togas 1 god pomina i ne sum ostanala trudna

2. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Жал ми е, цели 6 недели ли крвареше?
    А обилно ли како во циклус?
    Мене денес ли е баш како прв ден од менструација, со истите болки и крварење.

3. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Јас имав малку покачен пролактин и тироидна и брзо ги средив, само иди си на ендокринолог и верувам дека брзо ќе те среди и ќе ги средиш хормоните со терапија.

На Leonidisa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Na momenti mi bese obilno duri pamtam ednas bev na gak na pregled tamu na stolot lom napraviv koga me pregleduvase. Zal mi e isto ama ke pomine.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    8.038
    Jas odam kaj dr stefanka vo remedika i super e doktorkata, posvetena. Ja preporacuvam

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Од мм андрофлорот. Пишав вчера и еве пак, ако имате искуство. Ни препишаа панцеф и флажил и на двајцата да пијме. Плус тој фертил макс а јас ми рече елова ама фертилиминот го земав оти подобар состав. Тие бактерии му ги најдоа. И поради нив спермпграмот не бил добар намалена подвижност и број.

Прикачени фајлови:

7. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    636
    Ovaa vi e test od obicen spermogram ili od DNA fragmentacija test

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Не знам каков е знам само андрофлор 5000 беше а и пишува ете метод dna tehnology.

9. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Не се разбирам во тестот и резултатите, пишува само сериозно отстапување. Пример lactobacillus се пробиотици, што им значи сериозното отстапување ги има многу или ги нема воопшто...
    Доколку ги нема, а и секако поради тоа што пиете антибиотици, би требало да земате и пробиотик од видот lactobacillus или повеќе видови.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.612
    Немам искуство, ама мислам дека е одлично шо сепак тргнавте да барате каде е проблемот. Штом го најдовте, ќе најдете и решение.
    Добро е што го направивте овој тест, иако кошташе скапо, детектиравте голем проблем што можеби е и главна причина.
    Те прочитав и вчера, малку си разочарана дека ве чека подолг период на чекори што треба да се преземат, ама јас мислам да се радуваш шо конечно мрднавте од мртва точка и полека, со бебешки чекори ќе стигнете до целта.
    Ти посакувам трпение и успех. ❤️

На Kaja991, Flooora96 и MikaV им се допаѓа ова.
  11. chokova93

chokova93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    154
    Здраво дали некој може да ми каже отприлика колку кошта пролактинот во микробиологија?

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.612
    Пролактин можеш да испиташ на државно во клиничка биохемија и на гак или на приватно во лабараторија, на микро брисеви се испитуваат.
    Со упат на биохемија/гак се околу 50-60 ден од хормон.

На chokova93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    9.075
    Девојки, многу лошо настинав, за среќа немам температура но главоболките не смируваат. Додека чекам тест во петок не земам никакви апчиња ама не можам да издржам повеќе од болки во глава, мислите утре ако направам бхцг од крв би покажало нешто 3 дена понапред за да знам дали да се лечам од настинкава ужасна?

14. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Samo da ti kazam deka jas koga bev trudna (neznaev vo toj moment) mislev deka sum bolna i bev na lekar bidejki neznaev sto mi e i mi dadoa trista abtibiotici, inekcii i posle koga doznav deka sum trudna nisto ne mu bese na bebeto, isto i edna prijatelka se razbole od kovid neznaese deka e trudna gi piese najakite antibiotici i posle koga dozna deka e trudna nisto ne mu bese na bebeto si se rodi zdravo pravo, taka da bi ti preporacala da ne mislis tolku za idninata ili sto bi bilo dokolku sum trudna tuku da si vnimavas na svoeto zdravje, a ako saka nesto da bide kje bide. Have a nice day :l:

На Campanula, Flooora96 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Leonidisa

Leonidisa Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Може да ми кажеш кои витамини ги користиш?

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Замена за Сексовит и Фертил макс? Што им давале на вашите за подобрување на спермата?

17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    18.441
    Profertil man

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Добро а кажете ми, гинекологот мој дека нели му најдоа бактерии, препиша антиниотик најпрво панцеф од кога ке го испиеме па флажил пак двајцата, вкупно 17 дена терапија, у меѓу време да пие тој фертил макс.. Да не смета нешто шо микса антибиотик плус со витамини што имаат и л аргинин.. Ме страв да не му смета на срцето.

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.940
    Допаѓања:
    11.529
    Пијам селен и цинк.

На Leonidisa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    Prebaruvav niz temite ama ne najdov koregirajte me ako ima nesto a ne sum videla. Postojano prasuvame za analizi rezultati testovi no sto e so psihickiot del? Kako se spravuvate? Jas ovaj pat najloso dosega si pominuvam a iskreno kako vo depresija da pagam. Nekoj sovet?

На Marfi19 му/ѝ се допаѓа ова.