Piev caj od virak okolu pola godina i posle pak si se pojavuvuvat,za vodenite rekoa deka ke se pojavuvat i pukat
Gi vide na eho,i se poznava deka ima tecnost vo niv,toj samiot mi rece ne se plasi ne e strasno vodeni se,tie izleguvaat i pukat,eve primer na eden pregled imav dosta golema cista,za 1 mesec koga otidov na kontrola nemase ni traga od nea
Ти посакувам од срце што побрзо да ви се оствари идејата и желбата. И на тебе и на сите од се срце ви посакувам. Нека дарува Годпод секаде па и кај мене
Девојки сакам да ве прашам тие што сте пробале да останете бремени со инсеминација, ин витро... После колку време, што и како сте започнале.... Дали прво ви дале некои лекови ако случајно сте имале некои хормонски проблеми или проблеми со тироидната, да пробате дали ке се подобри ситуацијата па отпосле сте започнале со процедурите... После какви испитувања и колку време сте чекале за да почнете со тие процедури? Фала ви
Девојки, ве молам споделете искуства за гинеколог кој ви помогнал за средување на нередовен циклус (инсулинска резистенција, полицистични јајници) и за планирање на бременост. Фала
Јас на ендокринологија одев. Било кој да одбереш на клиника нема да згрешиш. Прво тоа средував а истовремено ме водеше матичниот гинеколог. За консултации одев и кај Трајковски.
Dr. Tatjana Gurzanova vo New Born najdobra istiot problem go imav I jas me stavi na rezim na ishrana za 2ipol meseci oslabev 14kg I ostanav prirodno bremena
Jas na endokrinolog, inositol mi dade i vovedov posebna ishrana. Jaglehidrati, brasno, testenini , sekeri iskluciv vo celost. Za insulinska rezistencija zadolzitelno e vezbanjeto. Jas posledniot mesec od kkga otkriv se utepav od citanje i informiranje. Vo pocetok postroga ishrana proteinska e ponatamu po malku kje voveduvam jaglehidrati vo denivi koga vezbam i trosam. Konsultiraj se, insulinskata rezistencija smeta i na ovulacija moze da ti izostanuva.
Појди си на ендокринолог, мене не ми помогна гинеколог туку ендокринолог исто со полицистични јајници примав терапија за средување на хормоните и еве си имам бебенце сега, ми помогна Др. Стефанка од Ремедика.
Jas nemav simptomi, slaba sum imam redovni ciklusi i nemam policisticni jajnici. Endokrinologot mo rece da proveram cisto da se iskluci taa moznost. I ona se iznenadi. Kaj mene na gladno sekerot e 4.8 i po ispiena glikoza posle dva saati povtorno bese 4.8.