Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Дани.СС

Дани.СС Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    195
    Здраво девојки, продавам Пролутекс инекции во форма на Progestan Dex - 10 ком и Хориомон 5000 - 1 ком. Ги имам купено од болницата Надежда во Софија. Имаат добра дата и чувани се многу внимателно. Се продаваат на половина цена од набавната.

IMG_20230405_093103 (1).jpg

Последна измена: 1 мај 2023
  2. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Здраво женски!
    FSH ми e 28, 3, АМН 0.200. Имам 36г.
    Три години се обидуваме за второ бебче, ама ништо. Прошлата година, август правев фоликулометрија имаше фоликул така убав, не се сеќавам на димензиите, ама докторката беше задоволна. Овој месец со Кломифен, ништо, тапа.
    Совет? Препорака итно за добар специјалист во Скопје? И има ли надеж?

3. Dijana_ri

Dijana_ri Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Здраво женски, едно прашање имам. Во врска со испитувањата за гентски мутации и torch, дали брзо идат закажувањата или се чека многу? (Подобро државно или приватно?)

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    1.312
    Јас во врска со Torch имам од блиска моја лошо искуство на државно правено во сред бременост правеше позитивна испадна на варичела игм а негативна на варичела игг. Па матичната паники она стресови за на крај да отиде да прави во 3ри приватни лаборатории и добие на сите 3ри места исти резултат односно варичела игг позитивно, а варичела игм негативно ..

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Мутациите подобро на државно да ги направиш зошто и да ги направиш на приватно а реално прескапо е нема да ти ги признаат во државна и пак ќе треба да ги повторуваш. Најубаво во МАНУ гинекологот да ти даде и да одиш. За торч јас одма имав завршено во државна резултатите нормални си беа.

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    3.163
    За торч ми даде матичната одма упат, отидов и ме боцна, нема термини, сами чекаш ред. За мутации најубаво на клиника

7. Knigomanka

Knigomanka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    35
    Здраво на сите. Пиев кломифен 5 дена ×1 наутро и денес бев на мерење. Докторката ми кажа да продолжам да ги пијам уште 5 дена. Како е можно да пијам кломифен 10 дена, зарем не е опасно што ако дојде до престимулација, што ќе правам јас со толку јајце клетки? Дали има некој слично искуство? Не знам што да правам дали да продолжам уште 5 дена, страв ми е.

8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.529
    So klomifen ne se doaga do hiperstimulacija tolku lesno. I doktorkata stom ti rekol da go prodolzis uste 5 dena, toa znaci deka teloto ne odgovara soodvetno so terapijata, i nemas folikuli rasteno kolku sto treba, pa mu dava sansa uste nekolku dena da rastat. So klomifen maksimum do 3 folikuli mozes da rastis. I nemaj gajle, treba mnogu golema doza na stimulacija za hiper.

На Bejb15 и Knigomanka им се допаѓа ова.
  9. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Јас од пиење 5 дена со Кломифен стигнав до хиперстимулација и беше многу тешко...

Многу е 10 дена подобро иди и кај друг гинеколог за друго мислење многу лесно може проблем да си направиш особено ако имаш полицистични јајници.

На Knigomanka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.717
    I mene mi se cini mnogu. Pobaraj dr mislenje mene doktorkata mi rece 1 mesec klomifen 1 pauza da odmori teloto.

11. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Дали од Њу борн имаат склучено со некоја ординација преку фондот што би олеснило постапка? На сајтот им пишува некоја Иннана ординација?

12. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Јас мислам дека со Кломифен нема зафрканција. Сепак е лек којшто предизвикува вештачка овулација . Мене лично овој лек не ми делуваше добро , наместо овулација кај мене предизвика менструација на 13 ден од циклус . Најдобро е да се консултираш со друг лекар . Со лесно нека ти е девојче ! (fingers)

13. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    766
    женски да прашам колку време може да се пија фемибион 1? Сакаме да пробаме за бебе ама не одма туку по 5-6 месеци а сакам да почнам да ги пијам фемибион 1 по препорака на гинеколог ама не прашав колку време може да се пија пред да се проба за бебе

14. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Колку сакаш,витамини се тоа не се хормони

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    766
    пишуваше дека содржат јод заради тоа ми беше страв да не се поремети тироидната

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Доволна ти е само фолната да си ја пиеш бидејќи таа секако е најбитна во целиот процес особено во прв триместар.

17. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    766
    vakvi mi rece... vo ovie imalo I folna kiselina... zenski ne se razbiram mnogu bidejki do Sega ne sum planirala bremenost itn... ova e isto kako ti so velis folna kiselina??

Прикачени фајлови:

18. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Има фолна во нив да , меѓутоа како што ти пишала членката погоре најубаво ти е да си земеш чиста фолна киселина .

На Lady Maria и Starchild им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Да само што фолната е 50 денари, а овие се 600-700денари за 1 месец што немаш потреба да ги пиеш сите витамини.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Ќе ве молам за мислење,
    последен циклус имав на 03.04, истиов месец испитав хормони се во ред, овулаторен циклус, на брисеви имав уреаплазма и пиев антибиотик... веке ми доцни 6 дена, пред 1 недела имав 4-5 дена благ светло кафен исцедок, подуеност во долен дел на стомак и грчеви, како ке ме здоболеше така имав благ светол кафен исцедок по една капка кој се јавуваше само на тоалетна хартија при одење во тоалет (водест ептен светол). Правев бета хцг на 03,05 преку крв негативен излезе , што може да е ова? Цел месец се бафтав на гинеколог ради регуларниве испитувања циклусов ми е во ред, мми кажаа доцна овулација дека сум имала некаде 20ти ден, не сум имала проблем со доцнење волкаво, ниту ваков исцедок сум имала до сега, кога се покачува бета хцг то ?
    А да и прележав корона прошли месец дали ви влијаела на циклус?
    Фала ви