овие ти се подобри во однос на обична фолна, во фемибионот е метилирана (поискористлива од организмот) и имаш дополна на неопходни витамини и минерали , ти препорачувам да си ги земеш, во тие од 50 ден не е активен фолат кој е најискористлив од човечки организам, а е есенцијална за превенција на неврални дефекти,
Jas korona preležav april 2021 i od togaš so vtoroto ne ni odi. Pred toa nemav problemi. Prvoto školski se ok pred koronata. A sega rezultatite mi se penzionirani jajnici
Метилираната фолна се дава на луѓе кои имаат проблем со мутации на тромбофилија, а не за секого. Доколку девојката нема проблем нема причина зошто да фрла толку пари...
Може не е соодветна тема ама мене душава ми е растреперена и морам да споделам со некој што разбира, зошто не можам веќе да трпам коментари како: - ааајдеее беее опушти се ќе биде - мисли позитивнооо дее па и ти 4+5 денови запрени не мрдаат колки повеќе мислам. Ехо чекам најрано следна недела вторник а до тогаш ќе побудалам.. Имам 10 аларми дневно потсетници за инекции, апчиња,шеми правам се ама до таму каде имам моќ, свесна дека 80% не е во мои раце и ако треба да успее конечно ќе бидне само.. До петокот бета убаво растеше, градите отечени болни тешки до вчера вечер..утрово станувам скоро и да не ги осеќам дека болат,најнормални и одма мислите одат дека повторно ќе се случи истото лошо сценарио..а некако губам надеж дека некогаш ќе биде до крај и си викам зошто кога немаат ниедна медицинска причина?! Не сакам да ме сожалува никој, има и полоши судбини, не е сеуште крај ама некако некое чувство во мене ми гори лошо.. Чисто сакав да си олеснам бар овде..
И јас слично се чувствувам иако не сум ни дојдена до процедурата Од сопругот па до сите останати, превртуваат со очи, ај не драми и слични небулози Лако је њима речи, ниту се акаат по болници, ниту ги чачка кој како стигне.. Те разбирам, те подржувам❤️
Девојки, утре испитувам хормони на гак. Е сега не ми текнува дали требаше да сум гладна? Дали можам вода да пијам? И од колку до колку да сум на клиника? Заборавено ми е од последен пат кога правев. Ви благодарам однапред.
Ne znam iskreno jas odela i so kafe ispieno a i jadeno malku. A inace do 10 mislam zemaat posle 10 malku karanici pocnuvaat ama sepak mozi i da primat.
Sega bas citav na edna labaratorija. Treba da si gladna i za homonalen status, a radi prolaktinot, kortizol ako ispituvas koga ke stignes tamu da odmoris prvo edno 20 min pa da dades krv. Bitno e za tie hormoni da bides odmoren i relaksiran. I pisuva do 10h najkasno da bide zemena krv. @BellaBibi taka da vecer legni si porano i ubavo odmori se i utre poranko pojdi tamu posedi tamu pred da dades krv.
Јас веќе паркирана во кревет хахахах Се обидов и без нервози на работа да сум денес, да не ми искочи некој бууум резултат. Како за беља и колата ми е дефект и со автобус ќе идам, па ке седнам едно 15 мин па ќе влезам. Значи вода може да натегнам , си пијам вода во последно време убаво количински. А и да не јадам мн касно така?
Толку значи од моето јадење ахахаха Ручав касно во 6 и доста е за денес. На вода и еве една чаша сок ( реееетко пијам ама сега ми посака душава).
Devojki pijam cikloproginova, mi ostanaa uste 5 apcija od crvenite, no mislam deka denes dobiv. Dali da gi dopijam ili da prestanam dokolku ova e ciklus?
Девојки, да ве прашам за мислење. Што мислите, дали да правам инсеминација? Скоро една година пробуваме по спонтаниот. Хормони ми се океј. Мутации - имам неколку, бев кај Јани. Ми кажа клексан од прв позитивен тест само на почеток, после ќе пратиме, веројатно нема да треба. ХСГ- уредно Кај плодот- никаква патологија не се најде. Редовно пијам метил-фолна, витамини, вежбам умерено..имам 49 кг. Циклус ми е како саат на 28 дена, ми трае по 4 дена.. Ај дајте ми мислење ве молам.. на два ума сум. (приватно ме водат во систина… таму би правела све)