Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Тоа е најстресно кога чекаш, а секаде околу нас слушаш која родила која е трудна, тоа не е љубомора или завист него голема желба која ја чекаме да ни се оствари.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maca22

maca22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12

Истото мислење го делам и јас.Не дека не се радувам кога ќе слушнам таква вест и мили ми се бебушките кога ќе ги видам ама кога ќе ми текне дека јас уште немам тешко ми е. И кога ќе добијам точно на денот а сум се надевала дека баш овој месец е тој многу сум тажна. ;(
    Ама мора да се надеваме дека еден ден и ние ќе бидеме весели и горди родители.
    Поздрав до сите!!!!!!!

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Само да ви дадам еден пример.
    Видовте како Фикрет се нервираше сега цело време, ни на крај памет не и паѓаше за бременоста. Покрај толку нервози овој период, таа остана бремена.
    Знам дека ова е филм, ама таква е и реалноста, кога најмалку ќе очекувате-тогаш ќе дојдат добрите вести.

Не откажувајте се од вашите намери и не се нервирајте непотребно. :*

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    може да ѓи земеме за пример и тие што од силување се останати бремени сигурно не уживале во сексот па сме слушале и по телевизите како девојката има родено деца од својот татко кој ја држел со години во подрумот замислете таа девојка на каква психичка база е била и пак е останувала бремена....... :sweat: :sweat: па затоа кога ке реши господ ќе н идаде и на нас да се радуваме :D :D :P :P

5. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    Da prasam devojki, dali nekkoj znae kako vliae vitaminot E na plodnosta ,zatoa sto zemam vitamini bedoksin (C) folna , ama ne sum sigurna zatoa sto pisi na vitaminite (E) konsultacija so lekar

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  6. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас пиев витамин е од алкавит и фолна која ја пијам сеуште и кога бев на доктор пред 1 недела го прашав за витамините кои ги пијам ми кажа фолната обавезно да ја пијам а витаминот е не морало го имало во кикиритките сончогледот оревите

7. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Витаминот Е многу е значаен за плодноста,се препорачува да го пијат и мажите и жените. Мој совет е да се пие ОЛИГОГАЛ СЕЛЕН, го има во аптеките. Содржи витамин А,Ц,Е и селен,кој е многу важен за плодноста но и штити од канцер и стрес.Така да не е лошо со фолната киселина да се пијат и дополнителни витамини се разбира да не се заборави и природниот извор како кикирики,суво грозје,сончоглед,ѓумбир е многу здраво,ореви,лешници,соја.И се разбира да се ужива во водењето љубов,знам дека ова е сто пати кажано но психата е страшна работа, опуштено и свртете ги мислите на друго место,тоа е и мој совет и за себе и за сите останати :)

8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    колку пари е олигогал селен?

9. bik20

bik20 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Веќе седум месеци се обидуваме да останам бремена но никако да го доцекам тој ден.ве молам за совет многу сум разоцарана и незнам Што да направам веке.Со сопругот минуваме низ рациси тезок период со многу нервози и кавги.во голема депресија сум незнам како да се извлецам ве молам за помош !!!

10. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Олигогал Селен чини околу 140 денари го има по аптеките ;)

Те молам без кавги и нервози,па вие ептен сте нестрпливи :) ќе биде,само опуштено колку сте младиииииииии уживајте во животот,има време за се :D

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  11. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ок фала...дали и ти си ги користела? имаш ли ти бебче?

12. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Не,немам бебенце,а витаминиве ги купив сега пред некој ден,инаку веќе 1,5 година се обидуваме да забременам и ги направивме сите испитувања.Мене ми останаа уште хормоните,па ќе видиме.Кај маж ми треба да му се подобри подвижноста на сперматозоидите и тоа се средува со витамини како витамин Е и други што ги набројав претходно и плус пие препарат за зајакнување.Многу е лесно за мажите,мислам дека жените имаат повеќе психички барикади.Исто така сакам да го нагласам препаратот од билки МАТРИКА,тоа е средство за гинеколошки проблеми само мора да се пие барем 2 месеци за ефект,посебен е за бел исцедок,хормонален дисбаланс,цисти итн.

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Јас да си кажам мое искуство со олигогал и селен, не знам како би делувало кај другите.
    Значи почнав да го пијам за цин1, и во рок од 2-3 недели значително се здебелив едно 3 кила. А се чудев бидејќи одамна веќе јадам во мали количини бидејќи пазам на тоа, зошто едно време бев дебела па ослабев.
    После кога видов на нет, прочитав дека имаат пивски квасец.
    Јас онака да си кажам. И земав посебно витамин ц и витамин а.

14. sonce1601

sonce1601 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Премногу сум исплашена деновиве,не знам дали ке можам повторно да забременам.Имам едно детенце 3години,а пред 1 година се оперирав,имав ЦИН 3,редовно ги правам сите контроли и се е в ред,иако докторите ми кажуваат дека нема да има никаков проблем за забременување,сепак само на тоа мислам,од овој месец почнавме,се надевам дека набрзо ке останам трудна...ве молам ако некој има сличен пример,после операцијата да остане бремена без проблеми нека ми писе,барем малку ке ме утеши...

15. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    не мисли многу самото ќе си дојде.........ти посакувам среќа? а каква е таа операција?

16. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    zdravo na site
    Mene me nemase podolgo vreme, morav da si dojdam na sebe po spontaniot abortus.
    posle posledniot pregled po abortusot doktorkata kaza deka sum mnogu plodna i deka mozam da ostanam bremena.
    od neskanata zaguba mi pominaa 2 menstruacii, slednata ja ocekuvam kaj 5 mart, no za razlika od prethodnite 2 meseci ovaj mesec i ne se pazevme mnogu pa ke vidime sto ke bidi.

pozdrav do site i cetitki do site nov i trudnici

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.815

Искрено жалам за твојата загуба Белувче, знам дека беше бремена, колку што се сеќавам.
    Сега без многу навраќања наназад што и како, ти посакувам што поскоро да ти се исполни желбата да станеш мамичка. Ја имаш мојата целосна поддршка, а верувам и од другите форумџики.

18. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Annath ти благодарам за подрската, битно е дека мозам да останам бремена и се надевам дека наскоро ке ги видам поввторно моите две цртицки.
    поздрав :hai:

19. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас по што незнам каква ти е била ситуацијата ама ако си била на киретажа препорачано е да чекаш 5-6 месеци за повторно да останеш бремена а ако само со крварење си го исфрлила плодот може и после една редовна менструација........и јас откако имав спонтан по што беше во први месец го исфрлив со крварење и по една редовна менструација докторот ми рече можете веднаш да почнете ама јас сепак почекав две и од тогаш веке трети пат се обидуваме па се надевам дека сега ке фати........ ти посакувам среќа и тебе

20. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здр missperfect каков проблем имате вие и мажот ви оти и ние имаме таков проблем со мојот сопруг нема подвизни сперматозоиди слаби му се и ако сакаш кажи ми кој препарат го користи тој пошто ма мажот ми му рекоа во ремедика да прави биопсија на тестисите и сега има закажано кај уролог во март месец во државна болница во скопје.однапред благодарам на одговорот.поздрав