Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мила, те разбирам, исто бев и јас. И добив, ама не мора да значи дека и ти ќе добиеш. Имаш тест за откривање на рана бременост. Јас го направив бидејќи така ми кажа докторот, се сомневаше на бременост а пак имав и симптоми некои на друга состојба и за да исклучи ме натера да направам тест. Се е супер тоа, да си знаеш со време ама јас идниот месец не би го правела тој тест, би чекала до добивање. Ајде опуштено само па и ние во Труднички ќе идеме ;)

2. nikolina1234

nikolina1234 Активен член

Zenski konecno i jas denes doznav deka sum bremena po nekolku meseci obidi konecnooooo denes napraviv test i so da kazam dve crtickiiii :)

3. Medea

Medea Истакнат член

Честитки на сите мамички :* :) :* Имај те лесна бременост и да даде господ близначиња кај сите.

Инаку јас вчера бев на гиниколог и повторно се разочарав, ми стигнаа резултатите од ПАП тестот немав некои лоши резултати само некоја мала инфекција и сега треба да пијам некои витамини и beta-g imuno и fluconasol од лек, а јас само што помислив дека има нешто зошто постојано ми се лоши и имам благи болки кај јајниците, и болки во желудникот. Докторката без да ме прегледа рече не си трудна, а мене ми е страв да направам тест за да не се разочарам така да ќе почеткам до 13 тогаш треба да ми (не) дојде.
    Многу се разочарав од вчера и немам повеќе надеж.

4. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Женски како сте ми :*
    Бев на лекар и се е во ред со мене иако отидов малку покасно зашто немав никакви симптоми (а ми се случувало и порано да ми касни со месеци)
    Докторот ептен беше задоволен како изгледаше се,се ми е најдобро и крвта ја испитував и таа е супер.
    Поздрав до сите идни мамички и не губете никогаш надеж дека кога најмалку се надеваш тогаш ќе бидне :*

5. wtff

wtff Популарен член

Ќе почекам мила до 4ти, не е уште многу :) Пробувам колку можам да бидам опуштена, некогаш подобро ми оди, некогаш полошо, но ќе биде :D

Николина1234: Со среќа, имај лесна бременост :*
    (Ме радува тоа што се повеќе има трудници на форумот, и затоа ќе дојде и на нас другите побрзо редот :D )

6. bokace

bokace Популарен член

Девојки еве и мене но сеуште не сум со позитивни резултати ... последна меструација на 24 дек. и еве уште ја нема вештерката да дојде сега мерев температура вагинално и ми беше 36.9 пред некој ден правев тест негатив незнам кога да го повторам тестот но најверојатно ке почекам уште некој ден но немам некој симтоми на добивање како минатите месеци што си знам самата дека треба да добијам .. ке ве известам од утре дали сум добила зашто според календарот на фемина утре треба да ( не ) ми дојде :( .. :) ве бакнувам :*

7. carolina88

carolina88 Активен член

После 12 дена доцнење денеска направив тест и ми излезе негативен.....

8. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Така мене ми се чини или овој месец многу мамичкииии има?? :)
    Дај боже оваа година на сите да ви се исполнат желбитее и да бидиме мамички ситеее :inlove:

vodolija123 and Laura87 like this.
  9. wtff

wtff Популарен член

:hai: Повторно јас :) Направив тест и се покажаа I I .Но едната беше сосем бледа, едвај се познаваше :) Знам дека тоа значи дека можеби сум бремена :inlove: (уф како убаво звучи ова да се каже :rofl: ) Ама некако не сум сигурна, бидејќи покасно се појави втората :wasntme: Вие што мислите?

Едит: Bitte без честитки, додека не се осигурам :lol:

Agrona likes this.
  10. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Честитки на сите мамички Имајте убава и лесна бременост и да даде господ близначиња кај сите.една моја пријателка правесе инвитро и сите три ембриони се зафатиле бремена е со тројка

11. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Нека оваа година Ви биде година за паметење... да имате покрај Вас мали плачливи бебиња...да имате многу непроспиени ноќи, но насмевки вредни милиони долари :D
    Мој совет, опуштете се, пијте фолна киселина од 5мг, и уживајте...бебчињата го чекаат правиот момент.

Lori-30 likes this.
  12. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Драга едно е сигурно ти си бремена ако има втора црта колку и да е бледа кога е побледа се работи за многу рана бременост,исто колку и да излегла покасно вторта црта тестот е точен 99,99 така да земи уште еден направи си колку за твоја сигурност јас сум сигурна дека си неможе да излаже и те чекам да се фалиш да не радуваш :inlove: :inlove: :inlove: после ќе ти честитам

13. zalosna

zalosna Форумски идол

нема битте не битте ама ајде чим така сакаш ;) направи уште еден тест со утринска мокрача и пиши па да ти гратолираме :D иначе мириса дури ваму на бебе :P

14. wtff

wtff Популарен член

хахахах фала ви за поддршката :inlove: Ќе направам во петок, да помине некое време :) Еве сега имам нагон на повраќање.. :puke: Кога ви почнаа симптомите? Многу сум возбудена, дај Боже да не се разочарам :sweat: Вие две како сте со мешенцата :*

15. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Душо јас мислам дека кога почнав да имам нагон бев околу 3 недели не ни знаев така ми доаѓаше гадење и нагон,сега еве растеме 7 ма недела сме многу ми се јаде ќути мислам дека од сега стомакот ми се познава се поголем ми е ама ајде за убаво само господ да не чува од лоши работи сите сегашни и идни мамички и те чекам да ме радуваш и ти ајдее неможам да дочекам :D :P

16. zalosna

zalosna Форумски идол

јас кај мене приметив дека нешто се случува недела дена пред терминот за добивајне :) ми се гадесе цела душа на кромид ми мирисаше и ако немав кромид јадено а и фармерките со сила ги закопчував мака мачев вкола цела недела чим седнував обавезно морав да ги одкопчам..2 пати :puke: во 7 недела док. ми кажа воо 7-8 недела сум повратила оти тогаш почнало срценцето на бебето да му чука :)

17. wtff

wtff Популарен член

За јадење да не збориме, пред 2-3 саати јадев, сега повторно ми се јаде :D Се надевам дека ќе те израдувам скоро :rofl:

И јас сум веќе една недела пред добивање и ми се повраќа, често мокрам, болка во половината, стомакот и јајниците.. Тоа почна пред два три дена...

18. macenceee24

macenceee24 Активен член

тука имало нови маички, :) е баш од срце се израдував, ви посакувам да имате убава и лесна бременост, па наскоро и ние кои чекаме две цртички да си дочекамее.... ве бакнувам

19. slimy

slimy Популарен член

Честитки имај лесна бременост :inlove:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Slimi, негативен излегол тестот.
    Carolina88, не се тревожи, само најди ја причината за доцнење и ако сеуште не ти доаѓа а се сомневаш на бременост подобро направи си тест преку крв ;)