Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    195
    Koja e cenata vo Sistina i dali predhodno treba da imas nesto provereno na primer cisti brisevi sedimentscija ?

2. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.264
    Бараат само на 5ти ден од циклус да направиш крвна слика со седиментација и ако е многу висока седиментацијата да ги известиш.Мене ми беше добра и не ги известив а не ме ни прашаа,не ми ни побараа.Микробиолошки брисеви не бараат ама јас си ги направив преку матичниот гинеколог.Цената за ХСГ без анестезија е 9350. Не ти ни треба да плаќаш анестезија,смешно е за 30 секунди болка :rofl:

На Jovana!*** и gladiola37 им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    23.413
    @Flooora96 направи нов тест? Ќе се израдуваме? :wasntme:(fingers)

4. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Извини што упаѓам вака, како оди процедурата хсг во Систина, мислам постапката како изгледа, снимањето
    Нема шетање како на ГАК?

5. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    129

Многу лесно и едноставно.
    Се прави на приземје кај радиологија. Легнуваш на стол гинеколошки, само што си скроз легната. Над тебе е апаратот за рентген. Докторот става во еден момент контраст, тоа малку заболува, се прават слики веднаш и готово е се за 5 минути.

6. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    А контрастот го ставаат преку катетер?
    Страв ми е од хсг од две причини: првата е контрастот кој е радиоактивен нели, а башка викаат тие со алергија на пеницилин имаат и на ова, и втората причина е што на пороѓајот пред 4 години ме повредија со катетер и многу крварев и инфекција добив
    ;(:sweat:;(:doh:;(:sweat:

7. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.264
    Нема никакво шетање На закажан термин се пријавуваш на приземје таму како рецепција што се тие Доаѓа медицинско лице,те спроведува кај треба и за 5 минути завршуваш

8. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.264
    Не се плаши не е страшно ич. Не е тоа таков катетер а за радиоактивност има кој да мисли,се е во граници на нормала.

9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    И јас мислам сум алергична на пеницилин, ако сум алергична нема ли да ми прават хсг? Имаше една членка пишала дали е алергична проверувала во Систина мислам.

10. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    И јас тоа прашувам, како што разбрав со некој физиолошки раствор прават на тие, ваљда...

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Незнам, јас прочитав некоја членка пишала носела во Систина да проверат дали е алергична.
    Инаку јас кај Толовски планирам.
    Чекам циклус, па брисеви и седиментација, е сега ме замисли што сум алергична на пеницилин.

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Не сум бремена, бев на гинеколог. Имам циста и ми кажа дека овие денови треба да добијам, задебелен ми е ендометриумот, ако не примолут нор другата недела. Друго ме исплаши, ми рече едниот јајник и личи како да е прилепен за матката. Дека може е запушен, не дај боже да останам бремена од тој јајник. Не ми се чека за хсг. А настината сум ем не ми е дојдена уште и кој кажа негде читав толовски у јуни на одмор одел. Не знам како до сеа никој не ми кажа за јајникот... Ако знаев уште лани ке идев на хсг а сами ми викаа не ти треба тоа. :worried::whew:

13. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Мене ми рече др Гуржанова од Њуборн дека е вкрстена реакција тоа така некако, тие што се на пенилицилин и на ова се, ама знаеле они што треба

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Стварно ли Толовски одел Јуни на одмор? Ооо јас чекам накај 7-ми циклус, па седиментација и брисеви па хсг сакав кај Толовски. Најмногу ми одговара таму, блиску ми е.

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    И мене гинекологот така ми кажа.
    Не ми се чека веќе, и уште брисевите да не бидат чисти, незнам уште колку ќе чекам.

16. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Зафркнато е, да.
    Те чисти брисеви, те од циклус 5,6 ден(во мој случај 3 толку ми трае), па има место нема место...

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Е тоа е, а времето лета, па ако не се чисти ај нареден пат. Мене порано ми траеше по 7-8 дена сега 3-4.
    Ретко 5-6 дена.

18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Не, не ме фаќај за збор, реков негде прочитав ама не знам во која тема. Не сум сигурна не се потпирај на моето мислење, најдобро јави се ти закажи си.

19. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    1.269
    Prvite 10 dena se pravi hsg krvarenjeto da bide zavrseno, otkako kje dobies ciklus se javuvas i zakazuvas. Sekogas ima mesto brza postapka e.

На IRBBB и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Jas pravev kaj tolovski i ne gi pravi doktorot (stariot gi cita samo rezultatite), znaci si ima ginekolog kaj mene bese doktorka i ona mi pravese. Ke se javite na denot koga ke dobiete i oni se svesni deka mora na odreden den taka da ke vi zakazat odma. Prifakjaat sedimentacija od bilo kade. Procedurata e kratka i personalot e mnogu fin. Topla preporaka