Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Знам дека докторот само ги чита резултатите, мене ми е најблиску таму, да не се малтретирам после, Систина ми е подалеку и многу дигнале цени.
    Ќе си завршен минатиот месец, ама матичната незаангажирана, и реков за проодност на канали, ми вика имало време за тоа.

2. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Не ти треба упат, и онака се си е приватно (освен ако идеш во ГАК). Сакам да кажам ич да не ја чекаш матичната оди и направи си. Мене ме чинеше 4000 хсг и околу 800-1000ден седиментација во биотек. Брисеви не ми бараа

3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Najdobronamerno nesto da ti kazam. Koga vekje ima problem za zabremenuvanje, osven ispituvanje hormoni mnogu e bitno HSG. I neznam kakov doktor e toj da ti kaze ne treba toa da go ispituvas. Treba definitivno da pobaras nekoj doktor sto stvarno kje te upati sto i kako treba, nemozeme nie da bideme samouki i da citame na internet i taka da se educirame bidejki taka samo tapkame vo mesto. Da okej e da citame na internet, da se sovetuvame megjusebno, no najbitno e da najdes doktot sto kje ti pomogne i kje te upati da gi ispituvas pravilnite raboti. Ako treba kje smenis povekje doktori dodeka ne go najdes vistinskiot, no mnogu e bitno komunikacija so dobar doktor!

Vinyl, IRBBB, Flooora96 and 2 others like this.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Aма знам дека не треба упат за хсг кај Толовски, ама морам брисеви.
    Мене минатиот пат ми земаа крв за седиментација кај гинекологот платив 300 ден.
    Не барале и во Систина, ама тоа лично за мене, не дај боже да имам бактерија можело во матката да се пренесе.
    Сакам и генетски мутации и тромбофилија, незнам како иде тоа.

5. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Zdravo. Prilicno sum nova na forumot i se obiduvame za bebence okolu 1 godina.
    Pred 3 meseci imav edna biohemiska bremenost, denes 2ra biohemiska bremenost posle napravena 1va inseminacija..

Dali mozebi znaete da me upatite sto da pravam i sto moze da e problemot so mene..

6. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Здраво после вонматерична бременост која ви беше процедурата? Во смисла колку време имавте пауза од обиди, какви испитувања правевте? Да напоменам заврешено е лапараскопски со отстранет десен јајцевод..По последен преглед со докторот кој ме оперираше рече да продолжиме одма по првиот циклус со обиди. И рече дека сега за сега нема потреба од ХСГ. Незнам дали да одам на второ мислење.Бидејќи се плашам да не ми се повтори истото

7. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

@blablaabla сменив. За хсг беше муабетот да излечиме бактерии, да добиеме чисти брисеви, на крај тоа. Поентата ми е шо до сеа никој никогаш од толку многу поминато по доктори и приватно и све, дури сега ми кажа слепен јајник за матка, ми рече може да се запушен и ако дојде до бременост да пукне. Веќе бев у транс коа кажа така. Имала некоја тука таков случај? Слепен, залепен, доближен јајник до матка?

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Испитај тромбофилија, ако немаш испитано.

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Можеш со упат од матичен гинеколог на трансфузиологија или со упат од општ матичен на имунологија. За 2 недели ќе имаш резултати.

Без хсг сѐ е само погодување. Може нешто да значи, а може и ништо да не значи, затоа не си земај при срце.
    Издржи уште малку со терапија и после ќе си направиш хсг, ќе знаеш на шо си.

Anyshka and Flooora96 like this.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Штом од доктор имате зелено светло тогаш треба да продолжите. И да останеш бремена додека не се роди ќе бидеш на трња и нема да се опуштиш. Прашањето е дали вие сте спремни сега, не форсирајте кога сакате тогаш со обиди.

WhiteCat33 likes this.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Koга не иде не иде, и овој пат порано циклус, требаше 7 ми Јуни, пак ме изненади порано, сега треба петок хормони, сигурно работат иако е државен празник. А генетски мутации исто преку крв се испитуваат?

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Хормоните можеш од втор до петти ден да ги испиташ.
    И мутациите исто преку крв се испитуваат. За мутациите, ана, афа, хемостаза и д-димери ми зедоа 6 или 7 епрувети крв. На трансфузиологија испитував.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Јас ги испитував сега брзо хормоните, ама не ми даде упат за сите, ако не сега другите само, а за мутации исто треба упат да ми даде матичен гинеколог?

IRBBB likes this.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Испитај ги пак сите, секако со едно боцкање е. Варираат од месец до месец хормоните.
    За на трансфузиологија упат дава магичен гинеколог, а за на имунологија општ матичен.

Anyshka likes this.
  15. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Ако испитуваш на приватно биотек капиштец работи од 8 до 14ч. За државно незнам.Мене докторот ми рече 3ти ден од менструација.

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

И на ГАК работат за државни празници и за викенди.
    Многу ќе ми се фати приватно.
    А и други работи ќе испитувам.
    Минатиот пат на ГАК немаше гужва за хормони одма влегов, ама не ми беа сите хормони затоа сега сакам сите.

Hopeeee likes this.
  17. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Мм има проблем со варикокела, се одлучивме за инв бидејки морфологија му се нормални 2%, нема да оди операција дирекно инв одиме
    Дали 2% се доволни за успешно да поминеме, некој со искуство
    Ни кажаа не е 100% сигурно дека ке се подобри резултат по операција

18. Madam S

Madam S Истакнат член

Дали овие испитувања се прават само по индикација?

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мислам дека после спонтани абортуси ги прават. Не знам дали им е рутинско испитување при ивф.

Јас имав успешна бременост, родив дете. Па после тоа имав стоматолошка интервенција при која што многу крверев и тешко ми запираше крварењето, исто и при породувањето, ама стоматологот беше тој шо се посомнева на мутации и по негова иницијатива испитав.

Madam S likes this.
  20. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Мене ми се наследни, мајка ми имаше тромбови откачени и докторите на трансфузиологија и предложија да направи и на мене и на сестра ми испитување на генетските мутации. Испадна дека и јас и сестра ми ги имаме истите.

Пс. ниеден гинеколог не ми рекол до сега да се проверам. Имав 3 операции на колено и матка и испадна супер што ги имам резултатите од мутациите зашто без тие не ми даваа клексан а за мене е задолжително.

IRBBB likes this.