Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Знам дека докторот само ги чита резултатите, мене ми е најблиску таму, да не се малтретирам после, Систина ми е подалеку и многу дигнале цени.
    Ќе си завршен минатиот месец, ама матичната незаангажирана, и реков за проодност на канали, ми вика имало време за тоа.

2. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Не ти треба упат, и онака се си е приватно (освен ако идеш во ГАК). Сакам да кажам ич да не ја чекаш матичната оди и направи си. Мене ме чинеше 4000 хсг и околу 800-1000ден седиментација во биотек. Брисеви не ми бараа

3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Najdobronamerno nesto da ti kazam. Koga vekje ima problem za zabremenuvanje, osven ispituvanje hormoni mnogu e bitno HSG. I neznam kakov doktor e toj da ti kaze ne treba toa da go ispituvas. Treba definitivno da pobaras nekoj doktor sto stvarno kje te upati sto i kako treba, nemozeme nie da bideme samouki i da citame na internet i taka da se educirame bidejki taka samo tapkame vo mesto. Da okej e da citame na internet, da se sovetuvame megjusebno, no najbitno e da najdes doktot sto kje ti pomogne i kje te upati da gi ispituvas pravilnite raboti. Ako treba kje smenis povekje doktori dodeka ne go najdes vistinskiot, no mnogu e bitno komunikacija so dobar doktor!

На Vinyl, IRBBB, Flooora96 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Aма знам дека не треба упат за хсг кај Толовски, ама морам брисеви.
    Мене минатиот пат ми земаа крв за седиментација кај гинекологот платив 300 ден.
    Не барале и во Систина, ама тоа лично за мене, не дај боже да имам бактерија можело во матката да се пренесе.
    Сакам и генетски мутации и тромбофилија, незнам како иде тоа.

5. Hanna0711

Hanna0711 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Zdravo. Prilicno sum nova na forumot i se obiduvame za bebence okolu 1 godina.
    Pred 3 meseci imav edna biohemiska bremenost, denes 2ra biohemiska bremenost posle napravena 1va inseminacija..

Dali mozebi znaete da me upatite sto da pravam i sto moze da e problemot so mene..

6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.993
    Здраво после вонматерична бременост која ви беше процедурата? Во смисла колку време имавте пауза од обиди, какви испитувања правевте? Да напоменам заврешено е лапараскопски со отстранет десен јајцевод..По последен преглед со докторот кој ме оперираше рече да продолжиме одма по првиот циклус со обиди. И рече дека сега за сега нема потреба од ХСГ. Незнам дали да одам на второ мислење.Бидејќи се плашам да не ми се повтори истото

7. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    @blablaabla сменив. За хсг беше муабетот да излечиме бактерии, да добиеме чисти брисеви, на крај тоа. Поентата ми е шо до сеа никој никогаш од толку многу поминато по доктори и приватно и све, дури сега ми кажа слепен јајник за матка, ми рече може да се запушен и ако дојде до бременост да пукне. Веќе бев у транс коа кажа така. Имала некоја тука таков случај? Слепен, залепен, доближен јајник до матка?

8. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Испитај тромбофилија, ако немаш испитано.

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    Можеш со упат од матичен гинеколог на трансфузиологија или со упат од општ матичен на имунологија. За 2 недели ќе имаш резултати.

Без хсг сѐ е само погодување. Може нешто да значи, а може и ништо да не значи, затоа не си земај при срце.
    Издржи уште малку со терапија и после ќе си направиш хсг, ќе знаеш на шо си.

На Anyshka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Штом од доктор имате зелено светло тогаш треба да продолжите. И да останеш бремена додека не се роди ќе бидеш на трња и нема да се опуштиш. Прашањето е дали вие сте спремни сега, не форсирајте кога сакате тогаш со обиди.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Koга не иде не иде, и овој пат порано циклус, требаше 7 ми Јуни, пак ме изненади порано, сега треба петок хормони, сигурно работат иако е државен празник. А генетски мутации исто преку крв се испитуваат?

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    Хормоните можеш од втор до петти ден да ги испиташ.
    И мутациите исто преку крв се испитуваат. За мутациите, ана, афа, хемостаза и д-димери ми зедоа 6 или 7 епрувети крв. На трансфузиологија испитував.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    Јас ги испитував сега брзо хормоните, ама не ми даде упат за сите, ако не сега другите само, а за мутации исто треба упат да ми даде матичен гинеколог?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    Испитај ги пак сите, секако со едно боцкање е. Варираат од месец до месец хормоните.
    За на трансфузиологија упат дава магичен гинеколог, а за на имунологија општ матичен.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Ако испитуваш на приватно биотек капиштец работи од 8 до 14ч. За државно незнам.Мене докторот ми рече 3ти ден од менструација.

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.971
    И на ГАК работат за државни празници и за викенди.
    Многу ќе ми се фати приватно.
    А и други работи ќе испитувам.
    Минатиот пат на ГАК немаше гужва за хормони одма влегов, ама не ми беа сите хормони затоа сега сакам сите.

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    138
    Мм има проблем со варикокела, се одлучивме за инв бидејки морфологија му се нормални 2%, нема да оди операција дирекно инв одиме
    Дали 2% се доволни за успешно да поминеме, некој со искуство
    Ни кажаа не е 100% сигурно дека ке се подобри резултат по операција

18. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Дали овие испитувања се прават само по индикација?

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    Мислам дека после спонтани абортуси ги прават. Не знам дали им е рутинско испитување при ивф.

Јас имав успешна бременост, родив дете. Па после тоа имав стоматолошка интервенција при која што многу крверев и тешко ми запираше крварењето, исто и при породувањето, ама стоматологот беше тој шо се посомнева на мутации и по негова иницијатива испитав.

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Мене ми се наследни, мајка ми имаше тромбови откачени и докторите на трансфузиологија и предложија да направи и на мене и на сестра ми испитување на генетските мутации. Испадна дека и јас и сестра ми ги имаме истите.

Пс. ниеден гинеколог не ми рекол до сега да се проверам. Имав 3 операции на колено и матка и испадна супер што ги имам резултатите од мутациите зашто без тие не ми даваа клексан а за мене е задолжително.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.