Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.968
    Сега земав упат за хормони, сестрата кај гинекологот ми вика демек сите хормони што биле за ин-витро ми дала упат, и викам сакам сите, за АМХ ми вика требало на ГАК на гинеколог па тој да ми даде упат, другите сум ги испитала пред 3 недели и немало потреба, само за естрадиолот дека ми беше покачен и за ТСХ повторно ми даде да испитам. Поради АМХ упат ми даде на клиничка биохемија.

Прикачени фајлови:

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.279
    Допаѓања:
    19.713
    За хормони секој ден можеш да идеш, јас бев сабота така ми се падна трети ден. Само иди порано .
    Мене дури ми искоментира тој како ви се станува во сабота за да дојдете, сакав да му кажам не си ја програмирам, ама си преќутев.

На AlchinovaR1979 и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.968
    Јас петок треба, 3-ти ден.

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.279
    Допаѓања:
    19.713
    Ќе те примат без проблем, ама совет и од матичната ми беше порано да идам , да не е 10-11 h.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.161
    Допаѓања:
    35.968
    Па и јас така минатиот пат, во 1 ден завршив за крвна слика на друго место и таму на ГАК бев рано.

6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    Женски, се обидуваме за веќе 2ипол години. Од испитување имам направено: пап, брисеви чисти, репродуктивни и тироидни хормони во ред, фоликуметрија правена неколку пати, проодност на канали(100проодно, перфект ми кажаа), мм два спермограми нормозооспермија, спермокултура негативна и една инсеминација неуспешна. Матичната препорачува да пробаме со клофимен нареден циклус, но јас некако не гледам поента да пијам кломифен кога веќе имам природна овулација. Што друго би ми препорачале да испитам? Сигурно постои нешто што е пречка.

7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.279
    Допаѓања:
    19.713
    Мутации?
    Нека те прати матичната кај специјалист за неплодност.
    Ние почнавме со специјалистот, сега Јуни ќе пробаме со прва инсеменација, а очекувања и мисли ми се недифинирани некако, еднаш сум со надеж, друг пат со мисла дека ништо нема да биде.
    Пробај со кломифен, сигурно би требало и стоп инекција да добиеш и тогаш е баш погодена овулација. Другарка така остана бремена, ама може и да не е кај секој исто.
    Пробај, не губиш ништо.

8. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    И јас се мислев за мутации. Ќе ги испитам овој месец. А што мислите за ДНА фрагментација? Кај кој специјачист одиш?
    Иначе примив и јас стоп инекција пред инсеминацијата, точно темпиравме.

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.279
    Допаѓања:
    19.713
    Јас на Гак идам, имав закажано за кај Тофовски, ама он не беше на смена и по препорака кај Димитар и до сега сум задоволна , ќе видиме само хсг што ќе покаже пред се, па после едно по едно ќе идеме.
    Јас му објаснив се од прво до последно и слуша, дава објаснување, вака сум задоволна од целиот пристап. Плус имам и циста на лев јајник и за тоа најмногу отидов за да видиме што и како со неа.

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    833
    Ова истото како јас да го имам пишувано. Исто 2 и кусур години обиди и една неуспешна инсеминација. И мене на Hsg перфектно ми кажаа е се, и пак не бива. Јас дополнително од твоето, на своја рака испитував ogtt тест, за евентуално постоење инсулинска резистенција и плус витаминД испитав, за кој се покажа дека имам недоволно и сега земам таблети.
    Кој ден во циклус овулираш и колку дена ти се циклусите?

11. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    Dali treba da ispituvam insulinska rezistencija ako insulinot mi e vo normala? Inace posledniv mesec 28 dena mi bese ciklusot i ovulacija na 14. Nekogas mi izleguva na 13ti, 15ti den ovulacija.
    Osven vrodena trombofilija koja sto planiram da ja pravam vo avicena, sakam da ispitam i steknata ako znae nekoj da mi kaze sto treba da ispitam

12. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    Еве за ДНА фрагментација. Само во Плодност се прави

Прикачени фајлови:

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    И во њуборн се прави дна фрагментација.

14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    833
    И мене инсулин на гладно ми е во ред, ogtt исто во ред, меѓутоа сакам да испитам и гликемија со инсулинемија. Читав на српски форум дека многу имале во ред инсулин на гладно а сепак резистенција после 1, 2h оптеретување со гликоза. Иако е помалку веројатно.
    Консултирај се со лекар јас ова од интернет што читам.

15. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    Здраво мајки сакам да прашам за тие кои планирате бременост. Јас имам веќе едно детенце планираме второ. Првата бррменост океј само што прерано ми презреа постелката.. сега испитав бактерии брис и уреаплазма позитивно бев на терапија сега чркам уште една недела па да идам на контролен брис. Меѓу време 2 месеци пијав обична фолна а меѓу време испитавме генетски мутации каде што имам мутации и сега ми даде метилирана фолна прегнатол , и вика е сега ќе пиеш 3 месеци па после ке планирате ....некако ептен се натажив бидеќи имавме надеж да пробаме.. прашањето ми е тие што имаат пиено прегнатол актив фолат колку време сте пиеле па сте пробале

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Женски уште не ми е дојден циклусот, треба примолут нор да пијам. И сакам хормони да испитам на 3 ден а и хсг. Дали пиењето примолут може да ми даде неточни резултати за хормони или за хсг, дали треба да почекам еден месец?

17. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Се зависи дали на своја рака ќе ги пиеш или лекар ти ги даде. Мене лекар ми ги препиша да ги пијам и одкако ќе ми дојде да испитам. Така да можеш да ги пиеш, но сепак кај мене лекарот беше сапознаен и тој ми ги препиша.

18. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    За испитување хормони не сум сигурна, нека кажат тие што го користеле.
    За хсг нема како да даде неточни резултати примањето на примулот нор, но мислам дека ти имаше пишано дека моментално лекувате бактерии. Потребно е да имате чисти брисеви за хсг за не дај боже да не направите поголема беља.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Да да, гинекологот ми ги даде. Во понеделник бев, рече спремна е матката за да ти дојде, ама ако не дојде оваа недела да пијам примолут нор. Имам циста.
    Ногу сум разочарана ептен, мислев после 3 месеца антибиотици ке си почнам со ред и ке биде океј и еве сеа проблем циста. Преку глава ми е, се у надолна линија ми оде. Не знам кај да фатам, дали и пак да сменам гинеколог. Го мислам и тоа шо го кажа за слепениот јајник за матката и за се.

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    За хормоните не би знаела да ти кажам, ама Примолут нор никако не би влијаело на хсг. Ако ти се чисти брисевите и седиментацијата во ред, направи хсг.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.