Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    1.716
    I jas imam cista na desen jajnik okolu 3 mm. Ja imam veke 2 god barem togas doznav piev primolut nor ne pukna pravev punkcija pak se napravi ama ne mi pravi nikakov problem nitu mi kasni menstruacija nitu pa bolki imam. Duri 1 ostanav bremena so cista. Ne se sekiraj mn za cistata ako ne pravi problem.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас пиев месец дена само па пауза правев и после 15 дена пред да останам пиев и еве бебо е 13 недела одговара за14та :). Он требал да ти каже колку милиграми треба да примаш метилирана, можеби сакаш на друга фирма да земеш. Ептен ме иритираат докториве што нагласуваат што да земеш. Види си колку има активна фолна во прегнатол и види си на други фирми колку пари се и сама одлучи си.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    Нез кокку е дозата.. со првата бременост нис не пиев бидеќи останав одма бремена и не сум испитувала ништо... иначе прегнатол 600 нг рече едно дневнп во него си има и б12 ама некако ептен се разочарав што веќе 3 месеци пиев обична па ај сега друга нз

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Не е грешка и тоа што си пиела само што телото ја нема искористена целата доза од 400мг тоа е разликата. Имаш и во фемибион активен фолат и др витамини и често се на акција затоа и ти кажав. Не е дека стрикно мораш 3 месеци туку ова е само препорака.

5. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    На 3 места појдов и уште на 3 да идам се разчично кажат ...а за пиење они преферираат сиг со таа компанија со која што соработуваат. Ношто ќе чекам ке пијам барем 2 месеци па после господ е голем... фала ти мама

6. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    1.715
    Колку е дневна доза на фолна ?

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    3.163
    После ќе се чудиме од каде толку абортуси и ракови и се'. И после некој ќе ми рече повеќе внес на здрава исхрана преку овошје и зеленчук. Тоа може само ако дома си садиме и не прскаме, ама џабе кога и почвата е отровна. Па после не ќе абортираме, се ќе ни се случува

Прикачени фајлови:

На Vinyl, WhiteCat33, Fenix05 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    205
    Zdravo devojki metalizirana folna dali mozam da ja zemam na svoja raka i ovunorm kako vitamini? Imam problem so zabremenuvanje pa dali toa bi mi pomognalo nekoj da kaze iskustvo so tie apcinja falavi

На Alysiaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    1.716
    Metilirana folna mislam deka mozes a drugite ne znam jas iskreno prv pat gi slusam.

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    девојки препорака за доктор од Систина за необјаснета неплодност?

12. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Др. Александар Бојаџиев. Најтопла препорака. Од што се знае за мене и ми препиша правилна терапија од прва ми беше успешна инсеминацијата сеа се трудиме да го задржиме бебето. За мене нема подобар.

13. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Zdravo devojki moze li nekoja da mi kazhe dodeka pijam antibiotik za ureaplazma,mozhe li da ispitam hormoni na tret den od ciklus?Od utre pocnuvam so tabletite 10 dena treba da gi pijam a denovive ochekuvam da dobijam menstruacija.Pozdrav i ubav den na site

14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    830
    Мала помош. Ми препишаа летразол (летрасан) да ги пијам за стимулација.
    Го читам сега упатството, никаде не пишува дека се користи за таа намена, само пишува за карцином на дојка дека се пијат, па дури пишува да не се земаат доколку се уште имате менструални циклуси, односно не сте во менопауза.

Малку се исплашив од тоа дека ќе ги пијам.
    Овие ли се тие, ми препишаа летразол, а ми дадоа во аптека летрасан, си пишува дека активната супстанца е летразол.
    20230604_180537.jpg

15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    1.269
    Istite se, jas gi piev. Ako procitas na site za stimulacija istoto go pisuva. Najdobro e da ne citas.

На Joanna28 и viva.la.vida им се допаѓа ова.
  16. Selenopile___

Selenopile___ Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Jas gi piev i imav 21mm folikul od prva, a klomifen ne mi deluvase i vikaat deka klomifenot imal poveke side effects. Slobodno pij gi samo vnimavaj vo tocno vreme da gi pies, i dokolku panicis i ti kako mene(vo apteka me isplasija samo za rak na dojka deka se) pocni po stranski sajtovi da citas,veke jas ne se osvrnuvam na nasive. Na stranski sajtovi ubavo si posuva za PCOS deka popreporaclivo e letrezol otkolku klomifen zaradi nesakani efekti.

Ti posakuvam golemi folikuli i uspeh, ne se sekiraj.

На AlchinovaR1979 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  17. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Jas gi piev pred inseminacija sega vo Mart nemav nikakvi nus pojavi ne se plashi slushaj go doktorot kako ke ti kaze

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    830
    @Bejb15 @Selenopile___ @Shkolka@
    Фала девојки, навистина упатството е хорор, затоа си реков подобро да прашам.
    Јас само еднаш пиев кломифен 2х1, ми се направи хиперстимулација со три големи цисти од по 4 и 5 см.
    За овие докторот кажа дека делуваат послабо, истата доза ќе ја пијам, се надевам ќе биде се добро.
    И јас ќе ги пијам со намера за инсеминација.

На Shkolka@ и Bejb15 им се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.991
    Допаѓања:
    1.716
    Devojki spermogram ni e super a spermokultura nemame napraveno. Mozno e nekoja dr pricina maska neplodnost?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.279
    Dna fragmentacija