Јас имам пиено Елова кесички по препорака од матичен гинеколог.Сега кога бев во Систина,докторот ми препиша Метил фолат (метилирана фолна киселина). Кажа дека таа е подобра. А за поврзаност Елова со ТСХ појма немам,не би требало да штети.
Не за поврзаноста туку дали има проблем што е тсх 4.04 и е во нормални граници а матилната ми рече мора да го смалиме под 2.0
Обично викаат за успешна бременост тсх да е под 2 но има случаи каде била повисока па забремениле. Секако можеш да си направиш испитувања плус за тироида, хормони и антитела за да се осигураш дека не е поголем проблем кај неа кога веќе си се обидувате
Јас еднаш останав пред два месеца но за жал заврши со биохемиска .. имам правено антитела пред 2ва месева беа нормални тсх исто беше 4.0 и фт4 исто беше 17 тогаш
И мене ми беше околу 4 со 2та абортуси, во тој период ниеден гинеколог кога ги виде резултатите не рече ова може да е проблем...освен Јани кој ме прати на други испитувања. Кај мене потоа се среди сама од себе, а може и од капките кои ги пиев не знам..така останав бремена
Не знам дали поради тоа била биохемиската ...јас ги пиев фемина за неплодност а има едни и за тироида, сега сум бремена па ги прекинав https://herbamedicanatural.com/
2 месеци, не знам дали тие помогнаа вистински или на психа убаво ми влијаеја, ама се природни и нема штета да се проба.
Пишав погоре, детални испитувања за тироида со антитела. Кај мене беше работата што се контраа гинеколози и трансфузиолози за мутациите. Откако ја виде цела папка мои испитувања укажа на можен проблем кај тироидата а не во мутации и тромбофилии.
ТСХ треба под 2 да биде, гинеколог не ми кажа ама ендокринологот тоа ми го напомена дека никако да не останувам бремена додека не го намалам. Со 2 спонтани сум, и затоа си чекам..
Posle 2 biohemiski bremenosti gi dobiv slednive rezultati. Sekako vednas ke odam na lekar, ali ako moze nekoj so poveke iskustvo da mi kaze mislenje? Epten sum potresena i ke mi znaci ako nekoj mi kaze nesto poveke
Selenot vo golemi kolicini se pie ako antitelata na tiroidna se visoki, za tsh najdobro so endokrinolog da se konsultiras. So eutirox za brzo kje ti se simne, za bremenost e visoko doktorite go sakaat okolu 2/2,5 ama ima slucaevi koga i so tsh 5 pa ostanale bremeni. Se e dobra srekja.
pomos ako moze.. veke 1godina probuvame da imame dete no koga toj mi svrsuva vo matkata jas ne osekam nisto i posle nekoe vreme a isfrlam spermata
Не знам шо очекуваш да осетиш освен можда некоја топлина. Истекувањето на спермата е нормално, не се грижи, останува и внатре. Дали сте правеле некакви испитувања?