Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.260
    Допаѓања:
    19.660
    Nemoj da se plasis. Citeral moras poradi intervencijata za da ne dojde do nekoja nesakata infekcija.
    Drugite iskreno neznam sto lekovi se, no stom ti gi dal doktor treba da gi pies.
    Te procitav deka si anksiozna i so panicni, ama probaj da se smiris.
    Kolku i da zborime ili da zvuci klise, obidi se da se fokusiras na nesto drugo, ne misli kolku tableti treba da pies, tuku deka so tie tableti ke bide dobro bidejki taka treba.
    Panicni znam i jas da dobijam, primer preeska vo market mi se zadesi koga se svrtev i vidov eden kup lugje, ama staviv vo glava deka ke iskocam od tuka i ke pomine, bidejki lugjeto nema da mi napravat nisto neli…
    Te razbiram potpolno, ama na sekoja edna misla koja te vodi do panicen ima i misla koga e sprotivno od toa i e realnost, a ne ona sto ni se svrteli vo glava i ni stvara panicni napadi.
    Te molam podrudi se da prenasocis misli i slusaj doktor sto treba da pies.

На Hanna0711 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    1.312
    Естрофем е за ендометриумот, за да се задебели, да се врати во нормала после интервенцијата. Циклопрогинова е за регулирање хормони и менструален циклус, содржи естрадиол исто како Естрофем и прогестерон, така да и ова претпоставувам ти го дале за задебелување на ендометриумот после интервенцијата.
    Цитералот е антибиотик за да не добиеш инфекција. Метилергометрин е за да се сопре крварењето побрзо и да се стегнат мускулите на матката. Така да имаш комплетна терапија и нема од што да се плашиш, сѐ ќе биде во ред.

На Hanna0711 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    1.312
    И моја другарка исто се пожали од Димитров, нејзе "заборавил" да ѝ спомне за Клексани дека треба да прима, па после ја убедувал дека и тоа ѝ го дал... И сфатила колку е саат...
    @Cherry blossom89 и мене ме интересира кој е тој доктор, ако сакаш и во лична порака, ако не може и тука, зошто и јас имам проблем, имам чувство дека сама си го водам случајот, а докторот само го спроведува тоа што јас ќе го предложам, па би сакала да знам со кој доктор би можела да седнам и да разговарам и да дојдам до некое чаре заеднички, не сама јас.

4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    1.312
    Имам некои слични болки и јас и тоа баш откако ќе ми заврши менструацијата, веќе од утредента ја осеќам матката како да се задебелува, чувство слично како кога примаш стимулации за инвитро (ако си примала можеби знаеш). Баш се мислев дали можеби е од витамините што ги пијам, а пијам многу.

5. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.264
    Јас така се осеќам после Утрогестанот,подуеност и гасови,така да ако примате нешто такво може и од тоа да е.

6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ne mislev nisto loso, moze si pisala ama jas ne sum procitala deka imas panicni napadi, nebitno. Samo sakav da ti dadam podrska i da ne se plasis i da ti ukazam deka cim doktor seto toa ti go dal e za tvoe podobro

7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас направив тест денес и не сум трудна. Треба да добијам среда, ама тестот беше од тие што покажуваат порано. А и немам некоја разлика во градите или некои симптоми.
    Тоа е, пробуваме следниот месец…

8. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    1.264
    Од кои тестови купувате? Јас од секогаш сум земала sure check знаејќи ги како најточни,но тука некаде прочитав дека не биле баш најточни.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Clear Blue сигурно се точни тие, ама јас правев еве 2 дена пред период. Среда треба да добијам.

10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    1.277
    Сте правеле до сега брис од ендометриум и дали може некоја бактерија да биде причина за неплодност?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Да знае да биде причина и да прави проблеми.

12. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Дали го имате пиено прашокот Пикотозол и поради која причина ви го имаат дадено. Јас еве го пијам неколку дена. Но во четврток имав фоликул од 10мм а сабајлево добив. Можноли е од прашокот за 4 дена толку да порасне и да прсне па да добијам менструација.

13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    1.307
    Јас пијам Елова кесички имаат исто како Пикотозитол мио-инозитол кој како што знам е за придонесување за нормална функција на јајницитр, подобрување на јајце клетките и мислам дека е можно да убрза ама сепак не сум сигурна нека кажат и другите членки

На Oxsana, Anyshka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.160
    Допаѓања:
    35.961
    Јас пијам Елова, мене ендокринологот така ми кажа за подобрување на јајце клетки, исто и гинекологот, имам ниско АМХ.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Јас од крајот на минатиот циклус почнав да ги пијам фолиномел, прашокот, се изначитав добри биле. И еве ми доцне 7 дена. Пред една недела ме болеа јајниците мислев ке ми дојде дури и се напив вентор, ама ништо не добив. Градите не ме болат. После антибиотиците ми се разбрка циклусот, и минатиот месец ми доцнеше. Ке почекам уште ден два и ке пеавам тест..

На WhiteCat33 и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    I jas go piev folinomelot, i dva meseci dobivav tocno na denot i se izraduvav vikam stvarno dobri bile i posle tretiot mesec mi kasnese 10 dena i od togas prestanav zs ocigledno ne e bas kako sto pisuvaat i iskreno e preskapo za tie pari mislam ne vredi. Iskreno ne veruvam tolku vo tekstovite sto gi pisuvaat moze toa e samo reklama i pisuvano od nivni lugje

На Flooora96 и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.160
    Допаѓања:
    35.961
    Се е само реклама, исто и вирак чајот го пиев желудник почна да ме боли, сега истите рекламираат чај за слабеење, се за пари рекламираат.

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    178
    Девојки, дали сака некоја да сподели точно како е рецептот со мед и јаткасти за подобрување на спермограм? Многу ви благодарам

19. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Tocno taka. Najgolema uloga za se vo zivotot e psihata, ako taa ja kontrolirame mnogu raboti kje se promenat

На WhiteCat33, Anyshka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  20. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    I mnogu se smesni komentarite ,, Mi kasnese 50 dena i ispiv edna kesicka folinomel i eve sega sum trudna ,, (facepalm)

На Flooora96, intj_girl, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.