Nemoj da se plasis. Citeral moras poradi intervencijata za da ne dojde do nekoja nesakata infekcija. Drugite iskreno neznam sto lekovi se, no stom ti gi dal doktor treba da gi pies. Te procitav deka si anksiozna i so panicni, ama probaj da se smiris. Kolku i da zborime ili da zvuci klise, obidi se da se fokusiras na nesto drugo, ne misli kolku tableti treba da pies, tuku deka so tie tableti ke bide dobro bidejki taka treba. Panicni znam i jas da dobijam, primer preeska vo market mi se zadesi koga se svrtev i vidov eden kup lugje, ama staviv vo glava deka ke iskocam od tuka i ke pomine, bidejki lugjeto nema da mi napravat nisto neli… Te razbiram potpolno, ama na sekoja edna misla koja te vodi do panicen ima i misla koga e sprotivno od toa i e realnost, a ne ona sto ni se svrteli vo glava i ni stvara panicni napadi. Te molam podrudi se da prenasocis misli i slusaj doktor sto treba da pies.
Естрофем е за ендометриумот, за да се задебели, да се врати во нормала после интервенцијата. Циклопрогинова е за регулирање хормони и менструален циклус, содржи естрадиол исто како Естрофем и прогестерон, така да и ова претпоставувам ти го дале за задебелување на ендометриумот после интервенцијата. Цитералот е антибиотик за да не добиеш инфекција. Метилергометрин е за да се сопре крварењето побрзо и да се стегнат мускулите на матката. Така да имаш комплетна терапија и нема од што да се плашиш, сѐ ќе биде во ред.
И моја другарка исто се пожали од Димитров, нејзе "заборавил" да ѝ спомне за Клексани дека треба да прима, па после ја убедувал дека и тоа ѝ го дал... И сфатила колку е саат... @Cherry blossom89 и мене ме интересира кој е тој доктор, ако сакаш и во лична порака, ако не може и тука, зошто и јас имам проблем, имам чувство дека сама си го водам случајот, а докторот само го спроведува тоа што јас ќе го предложам, па би сакала да знам со кој доктор би можела да седнам и да разговарам и да дојдам до некое чаре заеднички, не сама јас.
Имам некои слични болки и јас и тоа баш откако ќе ми заврши менструацијата, веќе од утредента ја осеќам матката како да се задебелува, чувство слично како кога примаш стимулации за инвитро (ако си примала можеби знаеш). Баш се мислев дали можеби е од витамините што ги пијам, а пијам многу.
Јас така се осеќам после Утрогестанот,подуеност и гасови,така да ако примате нешто такво може и од тоа да е.
Ne mislev nisto loso, moze si pisala ama jas ne sum procitala deka imas panicni napadi, nebitno. Samo sakav da ti dadam podrska i da ne se plasis i da ti ukazam deka cim doktor seto toa ti go dal e za tvoe podobro
Јас направив тест денес и не сум трудна. Треба да добијам среда, ама тестот беше од тие што покажуваат порано. А и немам некоја разлика во градите или некои симптоми. Тоа е, пробуваме следниот месец…
Од кои тестови купувате? Јас од секогаш сум земала sure check знаејќи ги како најточни,но тука некаде прочитав дека не биле баш најточни.
Дали го имате пиено прашокот Пикотозол и поради која причина ви го имаат дадено. Јас еве го пијам неколку дена. Но во четврток имав фоликул од 10мм а сабајлево добив. Можноли е од прашокот за 4 дена толку да порасне и да прсне па да добијам менструација.
Јас пијам Елова кесички имаат исто како Пикотозитол мио-инозитол кој како што знам е за придонесување за нормална функција на јајницитр, подобрување на јајце клетките и мислам дека е можно да убрза ама сепак не сум сигурна нека кажат и другите членки
Јас пијам Елова, мене ендокринологот така ми кажа за подобрување на јајце клетки, исто и гинекологот, имам ниско АМХ.
Јас од крајот на минатиот циклус почнав да ги пијам фолиномел, прашокот, се изначитав добри биле. И еве ми доцне 7 дена. Пред една недела ме болеа јајниците мислев ке ми дојде дури и се напив вентор, ама ништо не добив. Градите не ме болат. После антибиотиците ми се разбрка циклусот, и минатиот месец ми доцнеше. Ке почекам уште ден два и ке пеавам тест..
I jas go piev folinomelot, i dva meseci dobivav tocno na denot i se izraduvav vikam stvarno dobri bile i posle tretiot mesec mi kasnese 10 dena i od togas prestanav zs ocigledno ne e bas kako sto pisuvaat i iskreno e preskapo za tie pari mislam ne vredi. Iskreno ne veruvam tolku vo tekstovite sto gi pisuvaat moze toa e samo reklama i pisuvano od nivni lugje
Се е само реклама, исто и вирак чајот го пиев желудник почна да ме боли, сега истите рекламираат чај за слабеење, се за пари рекламираат.
Девојки, дали сака некоја да сподели точно како е рецептот со мед и јаткасти за подобрување на спермограм? Многу ви благодарам
Tocno taka. Najgolema uloga za se vo zivotot e psihata, ako taa ja kontrolirame mnogu raboti kje se promenat
I mnogu se smesni komentarite ,, Mi kasnese 50 dena i ispiv edna kesicka folinomel i eve sega sum trudna ,,