Ти ли беше алергична на пеницилин? Дали направи тест? И јас мислев сум, ама мајка ми ми вели не сум била само никогаш не сум примила пеницилин. Незнам дали да направам тест за алергија пред хсг.
Taja sum Pravev vo Sistina pred nekoj den test na nivniot kontrast za HSG negativno beše, pa pravev HSG vo ponedelnikot
Здраво жении, испитав вчера седиментација на 2 ден од циклус, 25 ми е, се јавив на толовски до 15 требало. Ми кажа антибиотик да примам до 10ти ден и пак да проверам. Не знам зошто седиментацијава е 25,ништо не ми е..читав седиментацијата е покачена ако имаш циклус..
Mene so 22 sabajle vo ponedelnik mereno mi pravea hsg vo 13 časot Mi vika ništo toa i taka kje ti dadam antibiotik Brisevite mi se čisti, crp mirno, urinokultura sterilna, pap ureden i vika može
Mene 5den bockanje estradiolot 1800 6jk izvadoa ama stavav inekcii da ne napraam hiperstimulacija, taka da namerno go zaprevme brojot da rasti.
I mene mi bese visoka, togas maticnata mi dade antibiotik no ne se simna, a sekogas uredno mi e se, no sedimentacijata znae nekogas da bide pokacena i da ne pretstavuva problem zatoa pravev vo sistina HSG tamu ne pravat problem za sedimentacija bez razlika kolkava e.
Ja си направив на своја рака, пошто знае да ми биде висока седиментацијата, иначе само чисти брисеви и седиментација
Денес бев да испитам седиментација и ми е 14/28 и се јавив кај Толовски, ми закажаа за во вторник.. Е ај сеа де..
Да се надоврзам на горниот пост, ми кажаа и чисти брисеви.. Јас у скоро немам правено утре ке правам, дали и ке стигнат до понеделник, во биотек 2500 денара брисеви.. А хсгто 5000 го направиле кај толовски
Јас 1250 платив за брисеви со тоа што тие ги носеа не јас. Кај Толовски 5000, во Систина 10.000. Седиментација ми кажа гинекологот кога немам циклус, пред 2 месеци 3 ми беше, ама бараат пред 2-3 дена пред хсг, да биде под 10 ми кажа гинекологот.
Ќе ти бидат брисевите готови во понеделник. Претераа сегде со цени ама ајде не мисли на парите од се ќе си скратиме за бебче