Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    634
    A Гетов од Валандово дали е добар? Маџунков не прима пациенти еден обичен преглед му е 1000 и кусур..

2. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.234
    Не знам за овој доктор... Не сум го ни сретнала по темиве некој да го зборува.. Маџунков работи само на приватно, барем последен пат кога бев беше така. Не живеам во таа околина, не знам кој доктор друг да ти го препорачам. Кај Маџунков бев два пати во текот на бременоста и после продолжив во Плодност, дека таму и се породив. Знам дека е скапо на приватно за жал ама на државно појма немам кој да ти го препорачам. Не се мешам во финансии и такви работи но мислам дека попаметно е да одиш кај еден доктор што е добар и тој да те води низ овој пат... Ако нешто ти треба слободно пиши ми во лп. Ти посакувам навистина од срце брзо да ги решиш овие проблеми. :hug:

На WhiteCat33, Anyshka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  3. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Гетов од Валандово е добар доктор.
    Меѓутоа , читајќи те мислам дека подобро е да си отидеш кај Маџунков бидејќи сакаш да останеш бремена. Јас кај него бев на два прегледи од кои едниот беше Checkup преглед , а другиот обичен . Ми го реши проблемот и останав бремена.
    Кај Гетов одев приватно откако станав сексуално активна и беше се во ред. Бев многу задоволна .Но ,кога појдов за бременост , ме препрати на друго место дека имав проблем.
    Гетов е преполн со пациенти и секој преглед го наплаќа на приватно доколку не ти е матичен . Не прима нови пациенти и веќе го нема истиот пристап со пациентите од порано .

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Јас брзо 2 пати прави брисеви, ништо не ме болеше. Нема шанси од брисевите да ти е.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    А за во Скопје, кој би ми го препорачале, Трајковски или Ивановски, или некој друг?
    Читам по темиве, некои се задоволни од Трајковски, некои не се.

6. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Може да има влијание, скриен шеќер (ОГТТ) и инсулинска резистенција да провериш (HOMA index). Јас на своја рака си проверив. Ако испадне дека имаш инсулинска резистенција, ќе пиеш Inositol, помага многу.

На снежана2023 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Мила те читам дека собираш документи за ивф. Мое мислење е од сега да закажиш консултација кај повеќе ивф специјалисти и да го одбереш тој што тебе ќе ти остави најдобар впечаток. Многу е индивидуално и за кој и да прашаш доктор ќе добиеш поделени мислења.
    Ти посакувам успех. :hug:

На Bejb15, Anyshka и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  8. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Многу убав одговор ти дала членката @IRBBB , најдобро е да си закажеш консултации кај повеќе доктори .Јас искрено со ниеден сум немала искуство за да ти препорачам .

На Anyshka и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.349
    Фала ти, да, собирам, уште чекам циклус за хсг да закажам и уште 4Д.

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Епа испланирај после хсг да појдеш, 4д можат да ти направат и таму. Секако за кај некои доктори се чека термин и по 1 месец, некаде и повеќе сега со одморите.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Sekoj ima individualno iskustvo so sekoj doktor, mora ti da pronajdes doktor sto ke ti odgovara tebe. Primer konsultacijata vo New Born koga bev jas ne mi naplatija nisto, za sistina za konsultacija neznam kako e, taka da najubavo vidi sama

На IRBBB и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Millicka1

Millicka1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Женичкии градите ме болат веќе 20 дена откако ми заврши менструацијата... Денес ми се појави нешто како кафенко на гаќите, не крв туку кафено... А треба да добијам на 28ми. Ќе ве молам за ваше мислење кое што моментално ми е повеќе од потребно:inlove:

13. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Pocekaj da ti kasni i napravi test, simptomite za dobivanje i za bremenost se isti, prvite vistinski simptomi za bremenst se pojavuvaat nekade vo 6ta nedela. SO SREKICKA DO DVE CRTKI :)

14. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    298
    Vidi do den na docnenje i najdobro preku krv da si ispitas beta, so sreka

15. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    82
    Здраво девојки, после последната менструација одлучивме со партнерот да се обидеме за бебенце, имавме сексуални односи се разбира, во плодните денови имавме секој втор ден односи и сврши во мене неколкупати. Сега осеќам бодежи и тапа болка во предел на јајниците, поспана сум, едвај станувам на сабајле и имам намален апетит.Треба да добијам на 29ти јули и сум нестрплива, секако е рано сеуште за тест бидејќи треба да ми доцни. Кажете ми ваши искуства, дали е можно да сум бремена?:inlove:

16. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    1.362
    Симптомите за бременост и циклус се исти. Почекај до датум за (не)добивање секако има можност за бременост чим сте почнале со обиди. Можеш да направиш и два дена пред добивање тест ама најубаво барем 1ден да доцни. Среќно :hug:

На Друштвена му/ѝ се допаѓа ова.
  17. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Го дојам син ми 6 месеци е, со маж ми пробуваме за второ, немаме high hopes бидејќи ексклузивно дојам и немам добиено се уште (природно породена) ама сепак имаме желба за уште едно бебче :$
    Прашањето ми е кога да направам тест, кога најрано можам да знам дали сум бремена?

Првото пробување беше околу 10ти месецов, пред 2ипол недели.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Believer27

Believer27 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, од моето досегашно искуство забележувам дека немам проблем со забременување, но одкако ќе забременам неможам да го задржам плодот. 3 пати од прва забременив и 3 пати имав спонтан во прво тромесечје. Дали некој имал слично искуство, што би можело да биде причината и што имате испитувано?

19. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Ќе си испиташ се буквално, хормонален статус, микробиолошки брисеви, генетски мутации,веројатно матичниот гениколог ќе ти објасни, ако не оди кај специјалист на клиника.

На Anyshka и Believer27 им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    https://forum.femina.mk/threads/Испитувања-после-спонтан-абортус.28140/

На Believer27 му/ѝ се допаѓа ова.