Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    Дами, денеска бев на генеколог за пап и чисто да ме види на ехо
    Ми рече дека на десниот јајник имам фоликул од 10мм на 6ти ден од циклус, на 9ти ден пак ке одам и ми рече треба да биде од 18мм па нагоре
    Првпат одам на вакво нешто, не ради проблем онака да видам како ми се движи овулацијата после спонтаниот

Колку мм треба да биде за да пукне и да настане овулација?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729

Здраво женска, вака значи јас кога одев на фоликулометрија одев на секој втор ден . Започнав од 7ми ден . Од гинекологот ми беше објаснето дека кај секоја жена различно расте фоликулот , но дека во просек на ден расте од 1,5 до 3 мм. На 13 ден од циклус имав фоликул 18мм (кај мене бавно растеше) и ми кажа наредните 5 дена да се фрлиме во акција со сопругот . Овулацијата најчесто настанувала кога фоликулот бил помеѓу 20мм-25мм. Се надевам колку толку ти помогна одговорот , со лесно нека ти е! (fingers)

На 5678m и QweenSM им се допаѓа ова.
  3. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Кои тестови за овулација да ги купам?
    И кога да го правам тестот? Со оглед на тоа што:
    Накратко - немам добиено, не знам кога овулирам, ексклузивно дојам 6 месеци, а сакаме второ бебче.

4. BambyLove

BambyLove Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    пред 6 месеци се породи? Мислам дека треба да се пдбикне од доење прво

5. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    IMG_4819.jpeg IMG_4812.jpeg На тестов за овулација има втора линија или јас си замислувам? знам дека ако е толку бледа пак е негативен, како да знам дали деновиве би требало да настапи овулација или веќе е помината?
    *немам циклус воопшто, дојам

6. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.311
    Мислам дека нема втора линија

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Многу е бледа, тест линијата на тестот за овулација треба да е идентично или потемна од контролната линија за да биде тестот позитивен.

8. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    476
    Здраво, ме интересира дали со нередовна менструација може да се забремени,пример моментално ми касни 40 дена а пред неколку дена при однос малку искрварев и толку беше?

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    Денеска пак бев на фоликулометрија, на 9ти ден од циклус на десниот јајник имам фоликул од 12мм
    Докторката ми рече мислев дека ќе биде повеќе пораснат ама не е се по пишано
    Ќе одам во четврток пак, да виде тогаш колку ќе биди

Ќе те тагнам тебе @AlchinovaR1979 , дали мислиш дека побавно растат и кај мене мила? Има ли простор да расти уште? Овулацијата ми ја пишува дури на 13ти

10. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Може да се забремени ама потешко, бидејќи не се знае кога ќе настапи овулација и дали ќе настапи тој циклус, најдобро е да се средат хормони па потоа е полесно да се забремени.

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Испитај зошто имаш нередовни циклуси.

На Bejb15 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  12. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Кај мене бавно растеа, можеби и кај тебе е така.
    На 9 ден од циклус кај мене беше 14 мм. Немој одма да се загрижуваш , до следна контрола може ќе порасне повеќе. (fingers)

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    33.974
    Фала на одговорите мила :hug:
    Ми рече овој циклус ќе следеме само, ако не растат како што треба ќе пробаме следен циклус со Кломифен
    Имам редовни циклуси од 28 дена инаку
    Ајде со Господ напред само, се надевам дека за брзо ќе добијам добри вести :inlove:

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Јас бев стимулирана со Кломифен , кај мене природно никако не се случуваше овулација за жал.
    Штом си со редовен циклус немој да се плашиш , се ќе биде добро . А и да бидеш стимулирана со Кломифен не е ништо страшно.Ти посакувам што поскоро да си добиеш две цртки на тест ! :l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Обавезно да посетиш гинеколог за да се открие причината зошто добиваш на 40 дена . Има шанси да останеш природно бремена , но мора да направиш испитување на хормони за да се знае што и како.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Zeni miskqm deka e pozitiven testot za ovukacija.. prethodnite 3 dena pravev se bleda bsshe linijata denes d ubava..so foa sto od vcerq pocnav da imam tie bolki vo jajnikot .. ono go imam sekoj mesec i ja custvuvam.. vecer ke prbame us ednas so toa sto vejke imavme nezasiten vo petokot .. a vcera eve pocnav da custvuvavm bolkata ... dali ima sansa da se fane od pethkdno primer iako ovulacija nema nastanato...

Прикачени фајлови:

17. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Супер е линијата . Можете да бидете вредни со партнерот ! (fingers)Инаку сперматозоидите преживуваат и до 5 дена во телото на жената , што значи дека може и да се фати .

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Мене не ми е јасно сега дали кога усетам болката тогаш се исфрла јајце клетката и дур трае треба да се има односи или па од како ке прекине болаката па следни 24 часа .мене пример еве од вчера од левата атрана на моменти пецкање како струја и денеес цел ден..вчера не напрајв тест..
    Има некој месец ме фаги болка еднаш краткотрајна појака и толку завршува

19. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Јас сум од оние што правеле тестови за овулација , но никогаш сум немала конкретно симптоми за да ти објаснам што и како.:|
    Обично би требало базалната температура да ти е повисока , да имаш секрет,блага болка во јајници..

Откако овариумот ќе ја исфрли јајце клетката таа може да биде оплодена во следните 24 ч. и препорачано е во тој период кога чувствуваш симптоми да имате односи со партнерот на секои два дена ,во период од 6 дена . Кога и како точно се случува незнам да ти објаснам.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.117
    Наједноставно откако ќе ти заврши менструацијата почнете со односи на секој втор/трет ден и нема да промашиш, нема потреба од замарање со тестови.