Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Не е баш така лесно , особено не за жени кои немаат редовни циклуси и овулации како мене . :) Морав да бидам стимулирана со хормонски апчиња за да имам овулации. Му благодарам на Господ веќе сум 35 недела бремена . Дај боже да ги благослови сите кои си имаат мака со забременување .(fingers)

На Anyshka, IRBBB, Madam S и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dijana993

Dijana993 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Дали на некои ви направил хормонот тсх (ако е висока вредност) проблеми околу забременувањето?

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.455
    Околу забременувањето не ми направи, без проблем останувам бремена, спонтани имав од него, од друго причина не се утврди.
    Колку ти е високо? Треба под 2 да биде.

На AlchinovaR1979, IRBBB и Dijana993 им се допаѓа ова.
  4. Dijana993

Dijana993 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Последен преглед беше 4 пијам и терапија еуротирокс 50

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.455
    Намали го прво, па потоа планирај бременост. Толку не прави проблем да забремениш колку што може потоа да наштети. Ќе се среди, не грижи се.

На Dijana993 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Millicka1

Millicka1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Женички направив тест за овулација денеска ми е плоден ден. Е сега читам разни работи на интернет дали треба неколку пати во текот на плодниот ден да имаме односи за посигурно или доволно е еднаш. Затоа што читанм разни статии дека јачината на спермата слабее

7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    9.062
    Еднаш дневно или преку 1 ден е сосема доволно. Спермата си се задржува внатре а одредена количина секако излегува така што нема потреба во еден ден да имате повеќе пати. Ама бидете си вредни 2 3 дена од денес и со среќаа (fingers)

На sani99, Millicka1 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  8. Millicka1

Millicka1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Фала мила се надевам ќе ми помогне среќата :l:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    33.969
    Дами, само што се враќам од фоликулометрија, на 12ти ден од циклус си стое сеуште на 12мм фоликулот, а ендометриум здебелен 7мм

Ништо, докторката ми рече нормално да не престануваме со обиди, можеби и покасно ќе овулирам, во медицината не е сѐ 2+2=4
    Е сега, ако добијам официјално ќе пробаме со Кломифен од следен циклус(fingers)
    Ми рече ако сакаш ќе почекаме уште еден циклус, штом остана еднаш бремена сигурно ти растат фоликулите, можеби само овој месец ти е таков и јасно ми е сѐ, ама неможам веќе да чекам и смачено ми е, после спонтаниот уште толку сакам бебе и неможам веќе ич да чекам
    Не се обидуваме многу време ама барем знам вака со Кломифенот ќе имам поголеми шанси(fingers)

Искрено се израдував да ви кажам право, знам дека од Кломифен има многу успешни приказни тука и тоа од прв месец, така да многу сум среќна, дај Боже и кај мене така :inlove:
    Нормално, ако веќе реагира добро Кломифенот кај мене, сѐ надевам дека да (fingers)

На DaisyDoo, medena147, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    744
    Дали имаш направено хсг и спермограм сопругот тие две работи обавезно се прават пред да се почни со кломифен за хормони не те ни прашувам тоа сигурно ги имаш испитано исто така и амх хормон се испитува пред да се почни со апчиња за стимулација имам пишувано во вонтелесно дека матичниве доктори само знаат ајде кломифен пијај исто така кломифенот го тенчи ендометриумот а кај тебе е низок и тоа матичната треба да го знае ама некои матични општо кажувам не за твојата дека не се разбираат во проблематика неплодност и многу грешат на оваа тема имам реферати реферати да пишувам ама толку од мене.

На Angella7, WhiteCat33, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    48
    Dali nekoja ima prevrtena matka ili nanazad i iskustvo...

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.455
    Дали доколку од аспирин ви излезе модринка го прекинувате?
    После одмор секако ќе се консултирам со Нино, сега некако паника ме фати, триста филма си развив :|

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Јас имам ретроверзија на матката, две природни бремености имам. Не знам шо те интересира поконкретно?

14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    19.541
    Јас имам. На хсг баш Толовски ми советуваше дигнат задник на отприлика 2 перници при завршување и да поседам така.
    Кај мене лично до сега немало ефект, но не значи дека и кај други би било така.

15. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    48
    Dali nekogas imas bolki, nekogas imam bolki ko ce imam odnosi, imam citano deka e od toa, inaku i jas imav 2 bremenosti koi ne zavrsija uspesno za zal, so invitro bev, citam deka pocnale operacija da gi pravat takvite matki..

16. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ve molam za mislenje:
    Bev na ginekolog, se spremame za inseminacija. Mi kaza imas 3 golemi folikuli, pregledot bese na 9ti den od ciklus od 12mm. Samo mi rece tenok ti e endometriumot. Go prasav dali da zemam estrofem zs imam pieno prethodno i super rezultati sum imala od nego. Mi rece ne, kako sto kje rastat folikulite kje ti se zdebeli i endometriumot. Prasanjeto mi e dali da si zemam na svoja raka estrofem zs mene mi e da ne ne se zdebeli i poslem nema da mozam da pravam ni inseminacija ni nisto ili da go slusam ?

17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.529
    Na svoja raka estrofem?????? Ne znam ni kako go mislis prvo. NIKAKO estrofem na svoja raka. Ovie prasanja ne se postavuvaat vo forumi. Estrofemot e mnogu sensitivna terapija. Ne se prasa i ne se dava bez konsultacija na lekar. Ve molaaam znaci

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Smiri gi hormonite malku i chill.

19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.529
    Mislam deka tolku glupo prasanje bese, da bese nekoj doktor na mesto mene ke mozese da vidis interesna reakcija. Ti zboruva nekoj sto 4 pati bil pod estrofem. POD STROG nadzor na doktor sekoj 4 dena. A ako sakas da vidis pod kakvi hormoni sum, sto te kritikuvam, gugliraj i gledaj kakvi posledici ima estrofem. pozdrav

20. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Estrofem do deka sum primala 3pati znam dobro sto e estrofem. Znam deka ne mislese nisto loso do odgovorot no nacinot na koj sto go kazuvas e los. Ne postoi glupo prasanje, postoi samo glup odgovor. Imaj ubav i raspolozen den :sun:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.