Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Samo so konsultacija so doktor.

blablaabla likes this.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Во некои пози да, и јас имам болки, ама нив си ги препишувам дека едниот јајцевод ми е со хидросалпкнкс, а баш на таа страна ми се.
    И мене како на @BellaBibi ме советуваа после свршување да лежам со дигнат задник. За првата бременост лежев после секој однос и по 2ч и забременив после година и пол. За втората ни лежев, ни перници редев, забременив ко од шала.
    За операција за превртена матка прв пат читам. Мене ми рекоа дека не прави никаков проблем и онака при бременост си расти и добива форма како и нормалната матка. :?:

Дај Боже да си забремениш шо поскоро, да ти се наполнат и срцето и рацете. :hug:

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не земај хормонска терапија на своја рака.
    За задебелување на ендометриумот јади цвекло, ананас и по 2-3 бразилски ореви дневно.

blablaabla, Bejb15 and AlchinovaR1979 like this.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мојата матка е превртена @Bisera J (исто и на мајка ми) без проблем 3 пати останав бремена од прва што се вели, само што првата бременост ми заврши во 9та недела со миссед абортус. Втора се во ред помина, сега сум пред пораѓај досега фала богу се е во ред.

AlchinovaR1979 likes this.
  5. Mydla

Mydla Истакнат член

Девојки, мислење, искуство, совет, сила ве молам.
    Се обидуваме веќе 1 година, од кои последни 4 месеци баш активно школски, следење на плодни денови, фоликулометрија секој месец (циклус 28 дена и овулација на 13-14ти последниве месеци), спермограм и спермокултура супер, мојата хормонална состојба е супер освен TSH последно испитано крај на Април и беше 4.5 (од тогаш на терачија Еутирокс 25). Успех нема се уште. Матичната ми закажа повторни брисеви и препорака за HSG следен месец. Да напоменам, овој месец ме упати да пробаме со Овитрел (како би се максимизирале можностите на успех). Опседната сум и разочарана со секое добивање. Некоја да поминала низ слично, што можеби правиме погрешно?

Last edited: Aug 12, 2023
    Barby19 likes this.
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Направи хсг ќе видат дали се проодни каналите и убаво ќе ја видат матката: облик, преграда да не има, миоми, ако не понатака може да направиш инсеминација и да ти дадат терапија за стимулација

AlchinovaR1979 and IRBBB like this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Обавезно хсг пред стимулација. Ако не ти се проодни каналите, џабе трошиш оваријални резерви.

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Најтопол совет прво хсг. Ако недај боже се запушени, џабе ќе пиеш Овитрел.
    Државно тешко ќе најдеш освен ако имаш среќа да си втора за тој ден, бидејќи толку и примаат. Кај Толовски е најефтино да кажеме.

Mydla likes this.
  9. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Девојки дали некоја од вас има позитивно искуство со (фолиномел, елова, с-фем, пикозитол, миоцистин фертиле, фертилимин) за подобрување на овулација и за хормони а да не е со пцос?

10. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Dali ovaa folna e dobra ?

Attached Files:

11. Mydla

Mydla Истакнат член

Така ќе направам, матичната и ме испрати кај Толовски. Да не знаеш која цена е точно?

12. Mydla

Mydla Истакнат член

Како мислиш џабе трошам оваријални резерви? За Овитрел пред HSG или генерално мислиш?

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

При секоја стимулација се создаваат поголем број на фоликули, а нели со тоа се користат резервите на јајниците. Затоа е најдобро претходно да се испита проодноста на јајцеводите, бидејќи џабе е и да се создадат предобри фоликули ако не можат да се искористат. Ова го велам во случај да постојат непроодни јајцеводи.
    Многу жени без да направат хсг забремениле со стимулација, ама кога веќе сте испитале сѐ и останало уште тоа, зошто да не го исклучиш како можна пречка?

Ти посакувам уште овој месец да имаш висока бета. (fingers)

WhiteCat33 and Mydla like this.
  14. Mydla

Mydla Истакнат член

Јасно, така и те сфатив. За жал, денес добив, ама надеж имам и сила за нови победи следен месец.....Брисеви ќе правам тековни на крај на месецов и HSG следниот. Дали знаеш за на HSG, ми треба ли некој резултат свеж да приложам или не бараат ништо?

Неизмерно фала на поддршката:wasntme:

AlchinovaR1979 and IRBBB like this.
  15. Друштвена

Друштвена Активен член

Здраво девојки. Со партнерот претходниот месец почнавме со обиди за бебе, месец јули почнавме со обидите, следевме плодни денови но во јули ми дојде, сега овој месец пак пробавме и треба да добијам крајот на месецот, па ќе видиме дали ќе се фати овој пат. Поздрав и голема поддршка до сите.

Madam S likes this.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

5000 ки рамно.

Mydla likes this.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ќе ти улетам со одговор , зашто скоро правев.
    Телефонски ме прашаа за брисевите дали се чисти и седиментација ми побараа телефонски. Ги прашав дали треба да ги донесам, ми рекоа дека нема потреба.
    Во Биотек седиментација 140 ден за саат време на мејл резултати.
    Таман ќе имаш тазе резултати од брисеви. Штом добиеш негде на трети/ четврти ден јави се за закажеш.Они ќе ти кажат кој ден да идеш.

Mydla likes this.
  18. Kestel

Kestel Истакнат член

Zdravo na site.
    Ako moze nekoja da spodeli iskustvo za dr.Rosa Spasova od Gak ,treba da me pravi operacija na polip na matka ...mnogu sum zagrizena

Prolett likes this.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Пиев фолиномел, сега Елова, ендокринолог ми препиша Елова, скоро 3 месеци ја пијам, мислам дека е подобра од фолиномел.

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Јас правев комплет крвна слика со седиментација, 2 ми е седиментацијата. Правев во Вторникот, а хсг дека Трајковски ми кажа да не правам, ама се двоумев, и тука ме убедија, кај Толовски ми закажаа сега во Четврток, да не треба пак седиментација? Па не ми е баш одамна, да не ми прават проблем, а брисевите ми се од минатиот месец, па таман хсг да закажам, ми доцнеше 2 недели, па бев кај Трајковски на 4Д ехо и ми кажа нема потреба од хсг, ама сепак ќе правам.