Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.713
    Samo so konsultacija so doktor.

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Во некои пози да, и јас имам болки, ама нив си ги препишувам дека едниот јајцевод ми е со хидросалпкнкс, а баш на таа страна ми се.
    И мене како на @BellaBibi ме советуваа после свршување да лежам со дигнат задник. За првата бременост лежев после секој однос и по 2ч и забременив после година и пол. За втората ни лежев, ни перници редев, забременив ко од шала.
    За операција за превртена матка прв пат читам. Мене ми рекоа дека не прави никаков проблем и онака при бременост си расти и добива форма како и нормалната матка. :?:

Дај Боже да си забремениш шо поскоро, да ти се наполнат и срцето и рацете. :hug:

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Не земај хормонска терапија на своја рака.
    За задебелување на ендометриумот јади цвекло, ананас и по 2-3 бразилски ореви дневно.

На blablaabla, Bejb15 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.918
    Допаѓања:
    23.886
    Мојата матка е превртена @Bisera J (исто и на мајка ми) без проблем 3 пати останав бремена од прва што се вели, само што првата бременост ми заврши во 9та недела со миссед абортус. Втора се во ред помина, сега сум пред пораѓај досега фала богу се е во ред.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Девојки, мислење, искуство, совет, сила ве молам.
    Се обидуваме веќе 1 година, од кои последни 4 месеци баш активно школски, следење на плодни денови, фоликулометрија секој месец (циклус 28 дена и овулација на 13-14ти последниве месеци), спермограм и спермокултура супер, мојата хормонална состојба е супер освен TSH последно испитано крај на Април и беше 4.5 (од тогаш на терачија Еутирокс 25). Успех нема се уште. Матичната ми закажа повторни брисеви и препорака за HSG следен месец. Да напоменам, овој месец ме упати да пробаме со Овитрел (како би се максимизирале можностите на успех). Опседната сум и разочарана со секое добивање. Некоја да поминала низ слично, што можеби правиме погрешно?

Последна измена: 12 август 2023
    На Barby19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    1.272
    Направи хсг ќе видат дали се проодни каналите и убаво ќе ја видат матката: облик, преграда да не има, миоми, ако не понатака може да направиш инсеминација и да ти дадат терапија за стимулација

На AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Обавезно хсг пред стимулација. Ако не ти се проодни каналите, џабе трошиш оваријални резерви.

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    19.540
    Најтопол совет прво хсг. Ако недај боже се запушени, џабе ќе пиеш Овитрел.
    Државно тешко ќе најдеш освен ако имаш среќа да си втора за тој ден, бидејќи толку и примаат. Кај Толовски е најефтино да кажеме.

На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Девојки дали некоја од вас има позитивно искуство со (фолиномел, елова, с-фем, пикозитол, миоцистин фертиле, фертилимин) за подобрување на овулација и за хормони а да не е со пцос?

10. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Dali ovaa folna e dobra ?

Прикачени фајлови:

11. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Така ќе направам, матичната и ме испрати кај Толовски. Да не знаеш која цена е точно?

12. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Како мислиш џабе трошам оваријални резерви? За Овитрел пред HSG или генерално мислиш?

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    При секоја стимулација се создаваат поголем број на фоликули, а нели со тоа се користат резервите на јајниците. Затоа е најдобро претходно да се испита проодноста на јајцеводите, бидејќи џабе е и да се создадат предобри фоликули ако не можат да се искористат. Ова го велам во случај да постојат непроодни јајцеводи.
    Многу жени без да направат хсг забремениле со стимулација, ама кога веќе сте испитале сѐ и останало уште тоа, зошто да не го исклучиш како можна пречка?

Ти посакувам уште овој месец да имаш висока бета. (fingers)

На WhiteCat33 и Mydla им се допаѓа ова.
  14. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Јасно, така и те сфатив. За жал, денес добив, ама надеж имам и сила за нови победи следен месец.....Брисеви ќе правам тековни на крај на месецов и HSG следниот. Дали знаеш за на HSG, ми треба ли некој резултат свеж да приложам или не бараат ништо?

Неизмерно фала на поддршката:wasntme:

На AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    82
    Здраво девојки. Со партнерот претходниот месец почнавме со обиди за бебе, месец јули почнавме со обидите, следевме плодни денови но во јули ми дојде, сега овој месец пак пробавме и треба да добијам крајот на месецот, па ќе видиме дали ќе се фати овој пат. Поздрав и голема поддршка до сите.

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    19.540
    5000 ки рамно.

17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    19.540
    Ќе ти улетам со одговор , зашто скоро правев.
    Телефонски ме прашаа за брисевите дали се чисти и седиментација ми побараа телефонски. Ги прашав дали треба да ги донесам, ми рекоа дека нема потреба.
    Во Биотек седиментација 140 ден за саат време на мејл резултати.
    Таман ќе имаш тазе резултати од брисеви. Штом добиеш негде на трети/ четврти ден јави се за закажеш.Они ќе ти кажат кој ден да идеш.

18. Kestel

Kestel Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site.
    Ako moze nekoja da spodeli iskustvo za dr.Rosa Spasova od Gak ,treba da me pravi operacija na polip na matka ...mnogu sum zagrizena

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.146
    Допаѓања:
    35.917
    Пиев фолиномел, сега Елова, ендокринолог ми препиша Елова, скоро 3 месеци ја пијам, мислам дека е подобра од фолиномел.

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.146
    Допаѓања:
    35.917
    Јас правев комплет крвна слика со седиментација, 2 ми е седиментацијата. Правев во Вторникот, а хсг дека Трајковски ми кажа да не правам, ама се двоумев, и тука ме убедија, кај Толовски ми закажаа сега во Четврток, да не треба пак седиментација? Па не ми е баш одамна, да не ми прават проблем, а брисевите ми се од минатиот месец, па таман хсг да закажам, ми доцнеше 2 недели, па бев кај Трајковски на 4Д ехо и ми кажа нема потреба од хсг, ама сепак ќе правам.