Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Ти кажа и Бела погоре, чисти брисеви и седиментација. И да не ти ги побараат на увид (и мене не ми ги побараа кај Топовски), тоа е за тебе, ако не дај Боже има некоја бактерија да не се разнесе нагоре до матка и јајцеводи.

Нема за шо да ми благодариш, потполно истото и јас го поминав како тебе. Сѐ беше во ред, редовни овулации детектирани и со тестови и со базална и на ехо, односи секој ден, преку еден ден, два пати на ден, лежење по однос, шо не и никако и никако не можев да забременам.
    Сите испитувања беа во ред, кај мм имаше некој проблем на спермограмот, ама не беше страшно за брзо го корегиравме. Е кога направив хсг, испадна дека едниот јајцевод ми е проширен, со хидросалпкнкс и според некои доктори тоа е причината шо не забременувам. Бев на консултации на ГАК, ми препорачаа затворање на тој јајцевод, дури и ме ставија на листа за операција. Веднаш после тоа бев на консултации кај д-р Димитров кој ми рече дека не е толку страшна ситуацијата со тој јајцевод, да не брзам со затворање и дека ако не забременам во рок од 6 месеци, да одам пак за да видиме шо понатаму.
    Тоа беше почеток на март 2020 и за многу скоро време бидна короната, нели сѐ беше хаос и така останав да "висам" и на некој начин бев приморана да чекам. Тогаш имав престресен период од работа, одев секој трет ден по 24ч, мм во сосема други смени и веќе изгубивме континуитет и со односи и со следење овулација, дури и ми се изреметија циклусите од стрес. Летото, 5 месеци после прегледот кај д-р Димитров ни испадна прилика за краток одмор. Не знаев ни кој ден од циклус ми е, ни дали овулирам или не, а јас забременив. Дали дека конечно се опуштив, не знам. Кај мене ете испадна дека психата има влијание. Тогаш Бог ги намести работите.

Верувам дека кај тебе сѐ ќе биде во ред на хсг, ако воопшто стигнеш да го направиш. Следниот месец нека биде твој. (fingers)

На KittyAgnes, WhiteCat33, Slonce91 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Таман си и со седиментација и со брисеви. Брисевите имаат важност 6 месеци, а седиментација се прави 7-10 дена порано, за случајно ако е висока да имаш време да испиеш една доза антибиотик. Штом е сѐ во ред, чекај си четврток. Дај Боже сѐ во ред да испадни. :hug:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    19.538
    Супер ти е седиментацијатa. Штом ти закажале терај и опуштено и кога ќе се собереме сите на куп еден ден во труднички , цела тајфа ќе бидеме.

На Anyshka и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Најдобра... Немам зборови. Ме правеше операција, хистеролапараскопија, многу позитивна, вредна, дури и кога останав бремена ме породи.. Многу сум задоволна. Слободно верувај, прекрасна е, пристапот супер... Среќно

На Dj13, Kestel и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.145
    Допаѓања:
    35.913
    А пиеше нешто пред хсг?
    Сакам Дијазепам или незнам што.
    Воопшто не сум по такви апчиња ама ќе морам сега.

6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    19.538
    Јас мавнав еден од 2 мг.
    Некако ми дојде да се напијам спонтано, чудно ми е зашто го испив, зашто ич ич не размислував на ништо. Си мислев и да се запушени има решение и скроз опуштена отидов како на кафе отидена.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Nemozam da ti pisam, pisi mi.

8. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Феминки,

Дали на некоја и се случило да и се поремети овулацијата после хсг, т.е да и касни менструација?

9. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Колку време ти касни мила?

10. Kestel

Kestel Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site.
    Ako moze nekoja da spodeli iskustvo za dr.Rosa Spasova od Gak ,treba da me pravi operacija na polip na matka ...mnogu sum zagrizena
    Mnogu ti blagodaram

11. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Во сабота требаше да добијам мила, значи 3 дена ми касни.

12. Dj13

Dj13 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    17
    Prolett, дали по оваа постапка се останува една ноќ во болница и дали по хистеролалапараскопија имаше нус појави, како крварење и слично?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dj13

Dj13 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    17
    Јас имам правено и не ми доцнело. Некои имаат успешно забременето по правење на хсг. Среќно!

На Dzoka и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    А да направиш едно тестче? (fingers)

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    И мене првиот пат кога правев хсг не се сеќавам дека ми каснело, ама читав сега на нет дека на некои жени им влијае на циклус, па реков да си прашам да споделиме искуства.
    Инаку ова ми беше контролен хсг после направена лапаро-хистеро, по препорака на др Ивановски, затоа што се сомневаше дека пак ми се затнати каналите, ама среќа проодни испаднаа. Не верувам дека сум трудна, баш овој месец не бевме многу вредни затоа што се спремаме за ивф

16. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    169
    Не верувам дека се работи за бременост мила. Немам никакви симптоми освен повремени менструални болки, некогаш поблаги - некогаш појаки што мислам дека во секој момент ќе протече, ама нејќе..

17. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Mene me primija nedela, najdocna do 20 casot da sum tamu, mi dadoa sirup da go ispijam vo 12 casot istiot den, a pred toa da da diruckuvam. Posle toa samo tecnosti da pijam, za da se ispraznat crevata.Naredniit den me prwavea, znaci ponedeknik, a vtirnik me pustija. Imav konci rekoa da hi izvadam po Edna nedela mislam bese, a 2 nedeli ti davaat boledyvanje. Ako ne sevcuvstvuvas dobro posle I na komisija izleguvas za boledyvanje. Jas nemav mnogu nus pojavu, bolki Imas za stanuvanje ama posle pominuvaat. Bev na kontrola I se bese OK. Nemav macnini, moze Edna's povrativ, so anestezija csi celosna. Ne se grizi ne e strasno, ke bide se dobro. Srekno I si lesno Za brzo mi dojde I ciklusot. Ti davaat pred operativniit zafat apcinja za da ne ti dojde ciklus. Tie ke ti kazat koj den da ispues.

На WhiteCat33, @Tinka и Dj13 им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Симтоми ако воопшто ги има се јавуваваат околу 6та недела од бременоста, сега е рано да имаш било што.
    Мене ми мириса на втора цртка. :sun:

На Prolett, Dzoka, Dj13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    82
    Здраво девојки, веќе некое време имам циста на десен јајник 4,7мм, пиев хормонска терапија Примолут нор 3 месеца и денес бев на контрола сеуште си стои. Не ми прави никакви проблеми при циклус. Сакав да ве прашам дали има некој искуство со ова и дали цистата пречи при забременување?

20. Dj13

Dj13 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    17
    Јас имам полицистични јајници и создава пречки при забременување..немам пиено хормонски терапии за да ти споделам искуство. Пробај со фемина капките (пиши на google или на инстаграм ќе ти излезат), дефинитивно делуваат и има секојдневно позитивни фидбеци од жени.. Среќно!