Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    честитки green.eyes :)

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Одамна не сум отворила Фемина, одамна не сум ве читала. Гледам има многу нови бремени: честитам и со лесно да си ја износите бременоста! Гледам има и многу потенцијални бремени, ви посакувам на сите да ви се исполни желбата! :)

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Честитки :clap: Имај лесна бременост и ти посакувам се најубаво. :inlove:

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Денес последен ден, утре веќе официјално ми касни (мада јас си рачунам дека веќе неколку дена ми касни бидејќи секогаш добивам 3-4 дена порано). Пред недела дена имав бледа втора цртка на тестот. Нареднава недела се спремам на гинеколог да одам. Би ми дошло убаво некој совет дали нареднава да одам или да причекам да дојде 6та недела. :) Да не отидам па само да ми речат рано сум дошла хаха :D

5. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    и мене ми дојде денот кога си очекувам да не ми дојде :) така да ако утре не добијам ке почне да ми касни а симптоми никакви не осеќам ама баш никакви па ке видиме шо е Господ никој не е :*

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Радоста траеше само 3 дена .. прокрварев нема бременост ;( ;( ;( ;( секогаш мора мене да ми се случи нешто вакво но тоа здравје ке биде

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.324
    Допаѓања:
    107.878
    Бокаче мила без разочарување, тоа е. Ти сепак појди на гиноколог, може да е крварење а да има бременост, не една имала таков случај. Чувајте се жени, нема друго. Јас вежбам веќе некое време и секогаш кога ги правам тие вежбите кои се покомплицирани забушавам, не скокам многу, не се напрегам, по дома не се замарам веке ако нешто паднало не станало. Не планирам да легнам и да чекам трудна да останам, ама не е на одмет малку внимавање. Ајде сите да не снајдат две цртички, па да не нема од темава.

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Бев одма на гиниколог одма тоа уште си сто како што беше збунето е многу јас крварам на ехо се гледаше како и тогаш но преку крв нема бременост полао од 1.0 и сега гиникологот ме води како менструација а само пред 3 дена виде бременост сомнителна не оцекувај да добиеш пиј фолна киселина дојди за 2 недели на контрола и тогаш и плод ке има и срцето ке го слушнеме а сегаааа нешто од тоа јас за само 3 саати не цели натопив со крв 3 влошки со крв катастрофа а докторката ми беше една од најверните и никогаш не ми погрешила а сегаааа ништо од тоа ;( ;(

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.324
    Допаѓања:
    107.878
    Ајде смири се, идниот месец ќе очекуваш пак, можеби ќе се дружиме идниот месец. Многу е разочарувачки ама тоа е.

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    не треба да губиш верба во док. ниту пак во бога .. овај пат требало така да се деси (за жал на многу жени ова му се случува некој и нени знат дека останале бремени и го изгубиле плодчето во тије 2-3 недели) остави нека се изчисти сето само од себе и следнијот месец чекаме нови убави вести :*

11. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Бокаче, што и да се каже нема да ја намали болката :( несмееш да губиш надеж никако. Мораш сега да бидеш силна...знам дека не е лесно, ама што успеало еднаш, ќе биде пак. Мора да си храбра и да се бориш! Ти ја пуштам сета среќа што побрзо да ми бидешподобра!

Јас инаку сакав да се пожалам...ми се чини дека некаде наназад пишуваа девојките за притисоците од околината на тема бебе... ама ова што се случи денес ми ј помина секоја граница за толериање и култура. Пред повеќе од 10 луѓе викање на цел глас до кага ќе сум чекала за бебе, да не незнаел маж ми (да знаете што) како што треба! Замислети си, на работо место, пред луѓе што не ги знам, од обична странка што доаѓа на шалтер, да плати сметки! Значи ќе пукнев! Ама почекав да се расчисти гужвата и бидејќи дотичната госпоѓа уште беше тука и викам добро имаш ли ти малку осет? Која си ти на кајот од денот? ниту си ми мајка ни другрка, ти си ми обичен клиент што ме знае само на лик, не знае што се случува, ниту пак јас чувствувам потреба тебе нешто да ти кжувам или да ти се правдам! И замислете, се налути! Не сум знела да прифатам шала! Па шала ли е ова , ајде? На што личи коментарот? Бог да чува значи! :fubar: :swear:
    Цел ден ми се уништи! Еве и сега кога пишувам се нервирам...

Ајде белки нема да е таков месецов...се надевам дека ќе ни биде среќен на сите што чекаме. Што побрзо да ни се појават двете цртки! :inlove:
    Јас се најавувам за некаде после 17 февруари...оф колку е рано, ама пусти пресметки ми се вртат во глава... Денот пред да добијам ми е најтежок...па милси, што, како, зашто... Некогаш си викам нека дојде и порано, само да не ми дава лажна надеж... Се расприкажав јас...
    Ајде идни мами, убава вечер и топлете се со мажињата :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne se grizi pojde li na ginekolog..ima bremeni zeni so prokrvaruvat na pocetok...

13. ministerka92

ministerka92 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    искрено незнам од каде да почнам....имам 3 годишно синче и сега сакаме уште едно бебе ама од мај па навака никако несака да се фати.Имам нередовна менструација и добивам на 2 ипол месеци а може и повеќе,пред да почнам да планирам за второ дете бев на гинеколог и чиста бев стакло :) ама незнам што би можело да биде проблем....последниот пат кога требаше да добијам поминаа 3 месеци и јас пресреќна дека конечно сум трудна ама ништо,добив за една недела :( ....еве и сега е така последна менструација ми е на 20.11.13 и само си чекам и знам дека пак ќе си добијам ....веќе ме мава на психа дека нема да можам да имам барем уште едно детенце,а нели викаат ако не затрудниш 1 година после незаштитени односи веројатно имаш проблем..така е или јас сум нешто во грешка? :^)

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Бев на гиниколог ама во понеделник ке одам и кај други нема да останам со едно мислење .. Незнам веке што да мислам цели 8 месеци ми велеше ке добиеш а сега овој месец аааа има нешто дојди за две недели за срцето си останала околу 7 јан. и сега јас крварам а тестот од хормонот испадна негативен а на ехо се виде дека имало бременост :@

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    e kako moze test za hormon da e negativen,a na eho da veli ima nesto???? koga bese prviot pat ti dade li nekoj apcinja ili vaginaleti za zadrzuvanje na plodot ????

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Честитки за сите што си ги видоа 2 те цртки...а за тебе бокаче негуби надеж,штом еднаш се фатило ке биде и втор пат :* поздрав до сите што се во исчекување...се надевам дека и ние ке успееме ;)

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    мене ова ми се случува 2 пат ... кога бев на гиниколог таа ми рече земи си фолна киселина пиј и јас си купив и почнав да си пијам ја земав таа тифол демек ми рече најдобра била .. и кога и казав дека тестот негатив ми вика аа епа и добила не мозам да ја разберам докторкава мене ни когаш не ми била ваква менструцијата првин ми доагало кафеаво па 2 или 3 дон било црвено а сега од еднаш како да ми пукна нешто од внатре и протече крв пагаат парчиња од мене ги споредив ова ехо и од првото бебе кога дознав бев 7ма недела истото беше само сега што немаше плод и таа ми вика рана бременост дојди за 2 недели ке се види поубаво и срцето ке го слушнеме целата сум збунета не можам ни еден муабет да поврзам :@ :@ :@

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mila pobaraj si drug ginekolog i drugo mislenje.

19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Се е психа
    Ќе си имаш уште едно...и две ако сакаш :D
    Јас пред да забременам со второто(по 1ипол од првото)скоро една година работевме на случајот (за второ)ништо...
    Ме мавна психа,првото од прва ,сега абер нема...
    Си отидов на гинеколог,се испитав,резултати што викаш стакло,ми викаат не се погодило,работете на случајот
    Се изнервирав ,си реков што биде нека биде ,може бог сакал со едно да бидам ,нека ми е здрав и жив
    Се опуштивме со мм ,си водевме љубов,не правевме бебе и...оп ете ти го :D
    Уште првиот месец од не-превење бебе-добивме уште едно
    Така да ...уживајте во се...с...о..т и ќе биде
    Поздрав и се најубаво,најскоро да недобиеш

20. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Бокаче мила многу ми е жал :( Еве и јас само што направив тест и негативен ми излезе ;( Незнам што да правам сега :?: Според последните три месеци треба да добијам на 4ти, ако не добијам, пак ќе направам тест. Бев уверена дека овој месец биднало, но.... А симптомите уште ги имам :^) Вие што мислите? Можно ли е да е негативен тестот дека е рано или?