Denes bev za nekoe ispituvanje vo Biotek, i se odluciv da napravam i betahcg. Do kraj na den ke gi dobijam rezultatite
Ako e obicna vodena cista i ne ti pravi problem so ciklus, nemas bolki pri odnosi i nepodnoslivi za vreme na ciklus i sekako ako ne rasti vo red e. Jas imam veke nekolku god pravev punkcija pak porasna odma i bremena sum 14 nedela. I da se napravis operacija nekoi organizmi se skloni da sozdavaat,nikoj ne garantira deka nema pak da se pojavi cista. Konsultacija so doktor obavezno i da se sledi a i tumor markeri ispitaj.
Ја следам неколку месеци,направив тумор маркери и во ред се. Како што кажа немам никакви симптоми, немам ни болки при однос ниту пак проблеми со циклусот, секогаш ми доаѓа на точен датум. Пред една година цистата ми беше скоро 6цм а сега денес бев на контрола и е 4,7цм.
Иако не ми се веруваше дека сум бремена, сепак се разочарав. Утре му е роденден на сопругот и таман мислев се поклопиле коцките конечно и ќе го изненадам. Особено денес осеќав и гадење, и осетливост на мириси. Сега откако го добив резултатот, нит гадење ни ништо. Што ти значи психа..... Овој месец освен хсг, по препорака на докторот почнав да пијам и овунорм и витамин д. Можно е некоја од овие работи да ми влијаело на каснењето на циклусот.
Јас лично, не мислам дека ти влијаело од овунорм бидејќи тие се на природна база (види го составот).. Сигурно е поради психа, постојано мислење на истото итн.. Почни да пиеш и фолна киселина (алкалоид).
Какво губење надеж, ти си храбра и силна жена! Дај си право да тагуваш денес , од утре со нови сили до успех!
Нема губење надеж никако. И јас и сите тука сме со иста цел. Исплачи се исплачи се и дигни глава горе. Да ме видеше мене 3 дена како мртовец бев кога добив месецов, па и како бев сигурна дека сум бремена. И на крај хелоу на тетката . Плачев, рикав, несакав со никој муабет да правам, гледам на другар на маж ми жената се породила, среќна сум мило ми е за нив, неможев да честитам. Мислам тешка глупача, ама неможев да исконтролирам ништо. Ама па и неможев да сменам ништо. Само упорните стигаат до целта!