Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Мислам дека р точен оти па рано имац овулација бидеќи правев тест на 13 ден позитивен испадна

2. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Последна менс на 26 јуни...ми иди 26, 27, 28 дена зависи...
    Односи на деновите што се означени со тоа што и на 7ми имав позит тест за овулација..мислите ли дека се погодени деновите ? Или да одам на ехо нареден месец

Прикачени фајлови:

3. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Оди си на ехо бидејќи не е секогаш како што е календарот, има и месеци кога изостанува овулацијата, најдобро е да се виде на ехо.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако бил позитивен на 7ми, на 8ми веројатно си имала овукација, деновите се погодени. Ама, требало да го чуваш тестот за денес, 12 дена по овулација се поверодостојни дали има или нема бременост.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Со првото вооппто не следев ни овулација ни дрнови ни календар однос имавме еднаш на 13ти ден од циклус и се фана... можеби си во право че почекам и утре деб за недобиваер...тест правев вчера негативен беше

6. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Ме охрабри малку со твојо одговор...фала ти

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.251
    Лепотици,искуство со Естрофем? Ви помогна ли,имавте ли несакани дејства?Од денес го почнувам напоредно со Кломифен.Претходниот месец пиев само Кломифен.

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.712
    Jas go piev nemav pojavi negativni. Da mene mi pomagase se zdebeluvase endometriumot.

На Beba95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Здраво девојки. После мисед и киретажа, веќе 4 месеци имам чудна менструација, темна многу, многу помалку него претходно и имам како цели парчиња што личат на желатин. Исто така имам и на моменти и спотинг неколку дена пред добивање. Дополнително за прпват не осеќам никаква болка после добивање..

Бев и кај матичната и кај Бојаџиев... брисевите чисти, хормоните ок и двајцата ми рекоа според ехо дека имам добри резерви на јајце клетки... Ме исплаши само матичната на 13ти ден од циклус дека ендометриумот ми бил 6,6мм... Имам 35 години и сега еве чекам пак преглед месецов да мериме пак дебелина на ендометриум.
    Дали имате некое слично искуство?
    Преисплашена сум дека рече дека тешко се останува бремена со таков ендометриум. Првенствено ме убедуваа дека се е во ред, а јас сосема поинаку се осеќам..

10. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    150
    И јас имав киретажа и после тоа долг период можеби година дена имав тенок ендометриум, кај мене после киретажа се се смени хормонален дисбаланс и немање на циклус а имам 41 година.
    Секој ден јади ананас по две парчиња, цвекло, моркови и ќе има подобрување по мое искуство

На Anyshka и kitsune им се допаѓа ова.
  11. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Дали после киретажата имаш проблем да останеш пак бремена? Мене ова ме плаши многу. Јас во март имав киретажа. Прв циклус добив после два месеци и од тогаш е редовен на 28 дена и обилен исто како и претходно. Ендометриум не сум измерила. Колку време е доволно да помине за да се обнови ендометриумот после киретажа реално?

12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    15 месеци после киретажа имам променета менструација. Крварењето ми трае 2-3 дена и тоа е едвај крварење. Повеќе се такви лигави црвени парчиња него крв. И имам кафено уште 4 дена. Кафеното сум го немала речиси никогаш пред киретажата. Првите месеци знам дека немав болка пред добивање, сега имам како што имав претходно. Предност ми е само што овулацијата ја осеќам многу за разлика од пред тоа. После киретажата отидов на ехо уште 3 пати и се беше во ред. Не ми текнува дали ми мереа ендометриум и колку бил. Ми се смачи од гинеколози и од ширење нозе, сега сфаќам дека не сум била една година :x

13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Секој месец се обновува, тоа ни е крвта кога добиваме. Тоа го гребат при киретажа. И во него се всадува ембрионот кога ќе дојде до бременост.

14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Да знам, ама дали некогаш ќе се здебели исто како пред киретажата или треба години да поминат... Мене после киретажата овулацијата ми стана болна, претходно никогаш, сега ги осеќам отечени јајниците и буквално колковите ме болат, дури пазам како седнувам на столче. Не знам ова колку е нормално. Си мислам ендометриоза да не е... :|

15. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.251
    И јас сум со тенок ендометриум. И јас имам одено кај Бојаџиев,ми има правено инсеминација.2 месеца не ми даде ништо за задебелување на ендометриум,а зошто не знам,не и беше јасно ни на матичната,па она ми препиша Естрофем. Консултирај се ако треба со уште 10 доктори и не се плаши,не е нешто што не се решава. :l:

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  16. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Колку е тенок? А колку треба да биде?

17. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.251
    Пред два месеци на 14ти ден од циклус ми беше 7,5. Овој месец не знам колку ми беше не ми кажа матичната ама ми рече многу е тенок,ќе мора терапија. Идеално е да биде над 8 ,од 8 до 15мм некаде да се движи.

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Мене сега на 21 ден ми беше 7.3 мм, значи катастрофа е сега после киретажа :(
    Пред ин витро ми бил 10мм на 21 ден без терапија. Сега баш се загрижив.

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    За задебелување на ендометриумот јадете цвекло, ананас и по 2-3 бразилски оревчиња дневно.

На Prolett, Anyshka, kitsune и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    150
    Јас ти напомнав дека после кирета
    Јас ти напомнав дека после киретажата немам добиено природно циклус помина 1 година и 3 месеци, и сум разочарана сега спремам документи за инвитро...и неможам природно досега да останам бремена, можеби годините се пречка незнам жто да кажам. Претходно бев природно бремена и 9 та недела ембрионот немаше напредок.