Девојки,здраво. Кој доктор би ми го препорачале на клиника за хистеро лапароскопија? На приватно е 3000 евра и не знам дали би можела да си дозволам,а на клиника немам врски. Фала ви
После спонтан абортус во рана бременост, природно се исчистив. Бев на доктор кој го потврди тоа, ме пратија на beta HCG Titar ми излезе 5.49. Сакам да прашам: 1. После колку време можам повторно да се обидувам за бебе? 2. Еве веќе трети ден како имам крварење од спонтан. Кога да очекувам менструација, плодни денови?
Следна менструација би требало да добиеш отприлика после 30-40дена. За кога можеш повторно да се обидуваш има поделени ставови, некои доктори преферираат да се почека 3 месеци за да се одмори телото и да се врати во нормала, некои сметаат дека нема потреба од толку чекање и дека уште наредниот месец (после првото добиено од спонтаниот) може да се почне повторно со обиди, нормално доколку сте психички спремни.
Како стои со термини докторот? Колку време се чека? И дали прво одиш на преглед па после ти закажува?
Само што си го побарав во Фондот предметот до каде ми е, ми кажаа во пошта бројче, го најдов и ми пишале дека бараат амх, класика. Сега знам дека одговорот ќе биде со донирани јајце клњтки. Некој совет, чаре кско да убрзам време да не губам на одговор со донирани дека е, па жалби.. Да пишам веднаш молба или?
Земи упат од кај матичната, за трети кат на Гак,докторот прво ќе те прегледа, па после ќе се договарате, кога ќе правите интервенции.
Мал апдејт истото и Митко го потврди дека еднометриумот е тенок и ми даде Естрофен и други витамини. Исто потврди дека минимум 7мм треба да е. Затоа девојки прашувајте си, претходно ми викаа се е супер. Ќе пробуваме природно два три месеца па ако не биде ништо тогаш на следна консултација со него.
Мене ми излезе 13.6 Фсх, а Амх вчера бев да проверам но немаше реагенс. Пред година ипол ми беше 2.05, белким не ќе да е многу намален под 1
Луѓе ви објаснил ли некој доктор како може амх да падне за толку кратко време? Од што читам вака дека на некои им се намалил за 3-4 месеци страв ме фаќа.
A ako čekam sega za amh da dadam što baraat naknadno, drugite dokumenti tie što važat 6 meseci mi e točno vo septemvri, kje mi propadnat li?
Valjda ne e pod eden Inače živi gluposti toa, samo za da ne otkačat araat pa kao aj eden obid i slikaj se
Па не знам, пресметај точно од датумот кога ти се направени според тоа кога планираш да ги однесеш Јас мислам да не чекаш на Амх, однеси ги документите па во меѓувреме провери го.
Јас правев хистероскопија пред две години во Чаир кај Др.Младен Ристески.Тој сега е во Систина,но сите останати доктори се супер. Поминав се како што треба и платев околу 3000 денари. И сестрите и услугата и грижа спрема пациенти ,се е топ.