Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.529
    Извини дури сега ја гледам поракава, да истовремено го пиев и чајот и достинекс. Чајот си го земав на своја рака и кај мене се покажа многу ефикасен.

На банџи123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.529
    Од Стојанови го пиев јас и ми се среди пролактинот. Претходно имав пробано со бромергон ама никаков ефект, после по препорака на гин. земав достинекс и чајот на своја рака.

На банџи123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    1.397
    Ај бидејќи планираме ние второ, како да се справам со психата да не мислам на тоа дека работиме???
    како да се опуштам скроз да не мислам на тоа, на крај кога добивам се разочарувам(facepalm)(facepalm) мм ми вика да не се секирам, да не мислам ич на тоа туку на др работи ама пусто неможам:sweat:(facepalm)(facepalm)

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Џабе е мила, нема да помислам на тоа некое време и на крајот од денот пак ќе ми текне, така да јас се помирив со судбината дека ќе го мислам се додека не останам бремена :D, и верувам дека скоро сите сме такви :wasntme:
    Инаку дај Боже што побрзо да се израдуваш со 2 цртки :inlove:

На Campanula и sani99 им се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.960
    Допаѓања:
    1.713
    Уште 10 дена до денот за недобивање и цел ден одвреме на време менс болки имам... и бел секрет не толку обилен на гаѓите забелржувам....градите ме болат ми тежат осетливи... симп исти како за пред добивање..се надрвам ке ср израдуваме сите

На DragonA420, Dijana993 и sani99 им се допаѓа ова.
  6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Јас останав истиот месец бремена после HSG, а се обидувавме две години пред тоа и имав спонтан еднаш во првата година. Се испитав уште тоа ми остана и ете бидна. Да сум знаела ич да не чекам. Држам среќа и кај вас што поскоро и кај сите што сакаат. :l:

На Flooora96, Anyshka, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    26.619
    Јас чекав подолго за да останам трудна со второ, следев апликации, правев испитувања и јас и маж, па суплементи.. после 10 месеци, околу нова година избришав и апликации и све и стварно не мислев на тоа. Си викав имам едно здраво дете, тоа е што е. И останав трудна :)

На Madam S, SweetAngel86, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    1.397
    Ете се е до психата, ама искрено тоа е појако од мене :rofl:
    таква бев и со првото па после 6 месеци си викам ај доста е веќе, и тој период бевме презафатени со преселба и оп останав трудна

На KuklickaSk и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Дами, ајде вие поискусните да ми одговорите :sun:

Вака, овој месец сум стимулирана со Кломифен, супер реагирам, денеска ми е 15ти ден од циклус и имам повеќе фоликули од кој еден водечки од 22мм, ендометриум 9мм
    Денеска ме боцнаа со стоп инекција, овулација најверојатно ќе настапи за 36ч така? Ние ќе бидеме редовни овие денови а и редовни сме со односи, во среда треба да одам пак да видеме дали пукнал фоликулот
    Е сега, 14 дена после стоп инекцијата треба да направам тест така? И дали од денеска да бројам 14 дена или од утре?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    1.708
    Test pravev samo ednas i toa den pred dobivanje a 3 meseci bev stimulirana so klomifen i stop inekcija. Obicno si go poznavav teloto i znaev deka ke mi dojdi pa ne se zamarav so test. Stres mn mi pravese.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Koga kje odis na ginekolog i kje ti kazat da puknat ti e folikulot i mozes da pocnes da brois za najsigurno.
    Mal sovet: Zemi odmori, druzi se so soprugot, izlagajte i ne misli bas na denovite ako gledas deka ti docni napravi test ama do togas opusti mozok i uzivaj malku, relax

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    107
    Здраво девојки, можеби не е ми е прашањето за овде и малку е нелогично но некако темава ми изгледаше најблиску па морам да си прашам ,дали фоликула која не е доволно голема може да пукне? Претопставка е дека пораснало па пукнало, ми се покажа на ехо дека помалиот фоликул на кој не се надевавме дека ке порасне.т.е не беше водечки пукнал и ми остана дилема а не ја прашав др. Поголемиот на кој се надевавме дека ќе порасно си седи така со иста големна кој претпостаувам ќе се апсорбира. Дури Др спомна и за одложена овулација но јас ги имав сите симптоми на левиот јајник каде беше мал фоликулот дека нешто се дешава односно дека овулирам.

13. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Дали се случило од естрофем да добиете порано? Требаше да добијам во недела, а веќе имам кафеаво и болки во стомакот за добивање. Чисто се сомневам дека е имплантација поради болките. Првпат ми се случува ова

14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Почекај ако не ти дојди за 3 дена 4 тест .. друго незнам што да кажам ..

На kitsune му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Прееска има така црвено бајаги, после розево.. сеа пак оскудно кафеаво. Првпат месецов дека почнав да пијам естрофен викам апчињата да не ме збудалеа вака. Скоро сум сигурна дека не е имплантација. Мислев да не се соочила некоја од вас вака со пореметен циклус од Естрофем . Ќе отидам кај матичната секако, само ми се смачи од лекари.

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    А зошто ги пиеш овие таблети? Инаку скоро сигурна сум дека е од нив.

17. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Поради тенок еднометриум ги пијам.
    После киретажата се ми е испомешано. Оскудна менструација, тенок ендометриум.

Ме збудалеа и докториве, секој различно вика. Едниот добри резерви на јајце клетки, другиот намалени резерви.
    Имам некоја мака ама немам решение сеуште.

На intj_girl и Skyler им се допаѓа ова.
  18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    1.310
    Каде правеше киретажа и пред колку време? Колку циклуси имаше од тогаш? Прашувам зошто и јас се плашам од истиот проблем, киретажа во март, од тогаш 6 циклуси, многу обемни, ама сепак пократко ми трае од претходно, отприлика еден ден пократко. Дефинитивно е потенок ендометриумот и многу ми е страв да не имам проблем со забременување сега. Колку ти се резервите (амх)?

19. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Во Систина правев крај на февруари. Не сум правела амх сеуште, ама ми даде вчера матичната упат па ќе отидам деновиве.
    За резервите ми рекоа според ехото што гледаат ама ми рече ајде да видиме преку хормон дека е најточно.

И мене ме фаќа паника. Јас после киретажата сосема поинаков циклус имам... не знам што совет да ти дадам освен да отидеш на повеќе мислења и да бидеш упорна. Ако ти се обилни циклусите, не би требало да имаш тенок ендометриум.

Јас не се откажувам, секој месец сум скоро на лекар.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Selenopile___

Selenopile___ Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Здраво, знаете ли цена на киретажа во Санте? Искуства?
    Утре имам закажано и прилично сум исплашена и растревожена ко никогаш до сега, аномалија на плодот има во 12 недела прва долгоочекувана бременост и ме советуваа и Димчев восистина и Елма во санте да заврши бременоста поскоро........