Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Извини срц,нели имаше позитивен?Направи уште еден или грешка сум?
    А зошто на гинеколог не си отидеш?Нема да се нервираш,ќе си знаеш на што си

2. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    Zdravo na site ...Nova sum na forumot i sakam da zabremenam :) pred edna godina imav vonmatericna bremenost mnogu me pogodi toa no kako velat se se slucuva so priicna i gi napraviv site proverki HSG pregled, mikrobiologija, PAP se e ok ama eve se uste niesto ... Na posledniot Pap test mi se pojavi ona kletocni promeni sto asociraat na virusni infekcii, mnogu se isplasiv nemase HPV... Koga pojdov kaj lekarkata mi kaza deka toa e od opadnat omunitete i da vnimavam na ishrana, dapijam vitamini, dali do sega imal nekoj iskustvo kako moeto i dali sega se e ok i se raduvate doma so decinja ....

3. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Да мила, имав бледа линија. Направив сега во 20h Sure Check, а пред тоа правев германски тест. Ќе отидам утре преку крв да проверам, и ќе закажам за гиниколог. Само да прашам дали треба матичниот гинеколог да ми даде упот за проверка на крвта, или матичниот општ доктор?

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    кај матичниот општ док. можиш да си провериш преку крв и тест

5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    фала срц :*

На SimonaTino и zalosna им се допаѓа ова.
  6. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ајде ти пуштам среќа,да си видиш "зрно грашок" :)
    Те чекаме утре(дај боже) со убави вести на рапорт

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Fala ti, od tvoja ust do Boziji usi. :*
    Se izvinuvam za lat. Od tel sum

8. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Затоа јас не сакав да правам тест пред да ми касни,за да не се разочарам потоа.
    Инаку сум тврдо убедена дека се е до мислите и психата.
    Постојаното оптеретување со желбата за бременост може и те како да влијае негативно.
    Опуштете се и не размислувајте постојано за бебе.Кога ќе треба да биде ќе биде.
    Јас за второто останав по грешка бремена од прва. :P

На zalosna и Agrona им се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.899
    Јас многу многу не верувам, кај нас на работа имам колешка чии родители живеат во Кучково и ми кажуваше дека многу жени кои не можеле да останат бремени отварале црква во Кучково и од таа црква за една година останувале бремени и раѓале. Дури кажуваше за некоја која дошла, отворила црква и не добила повеќе, истиот месец останала бремена. Колку се тоа вистини и колку е коинциденција не можам да тврдам, ама еве имало повеќе случаи. Абе на што се ќе те натера животот, тоа е :?:

На Beba1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. soncogletka

soncogletka Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки,јас веке подолго време ве читам и многу пати сте биле моја утеха,но сега конечно мислам дека ја имам вистинската причина да пишам и се надевам да помогнам.После една неуспешна бременост пред точно една година,јас еве повторно успеав да забременам :rofl: и тоа после повеќе месечни неуспешни обиди, но на крај со помош на еден добронамерен совет од наша семејна пријателка.Си ветив себеси дека толку тоа "чудо" успее ќе го кажувам на сите на кој ќе им биде потребен таков совет зошто јас многу добро знам колку е мачно неупешното исчекување ;( .Значи вака потребни ви се една тула(цигла)обична црвена полна тула да има вдлабнатина на горната страна(ќе прикачам и слика),неколку грутчиња темјан(јас го купив од продавница за црковни работи икони,кандилца...)и најобичен домашен вински оцет.Треба убаво да ја загреете тулата,јас ја ставив во релна,потоа одкако ќе ја извадите ставате две-три грутчиња темјан врз вдлабнатината и капнувате две-три капки оцет на темјанот. Темјанот и киселината ќе почнат да мирисаат,а вие треба убаво да клекнете или некако да застанете за тој невидлив чад да навлегува во вагината.Така клечите 10 минути.Ова го правите 5 дена после последиот ден од менструацијата,значи одкако ќе ви заврши и тоа 2 дена по ред.Потоа правите еден ден пауза и започнувате со односи. Јас еве успеав,сега сум 6 недела,пресреќна сум и ви посакувам на сите да ви успее :party: .Слободно прашајте доколку нешто не ви е јасно

Прикачени фајлови:

• IMAG0357.jpg
      IMAG0357.jpg
      Големина на фајлот:
      242,8 KB
      Прегледи:
      293
    На *sisi*, Beba1 и Laura87 им се допаѓа ова.
  12. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Здраво девојки, Ве читам одамна ама еве решив и јас активно да се вклучам во поддршката. Во брак сум веќе 5 месеци.Активно работиме на темата бебе сите 5 месеци.Почна да ме фаќа нервоза секое добивање, плус нели имаш и притисок од околината абе што чекате?!?! и се смешкаш ко луд и викаш здравје ќе биде.Бев на редовен преглед баш по свадбата (дури и убедена бев дек одма ќе останам трудна) докторот вика се е генерално во ред и дека за понатамошни испитувања е многу рано.
    Добивам на 30-32 дена.Треба да добијам на 06.02 и веројатно ќе дојде вештерката.Три дена пред добивање забележувам капки кафен исцедок ко предвесник, така да денес се појавија на време за жал.Повеќе среќа следниот месец :(.

13. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Душо чекаш бебе ? :)
    Браво,честитки како врсничиња ќе ти бидат
    И јас сакав помала разлика ама не ни идеше ,моите се разлика 2 години и 8 месеци

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52

Хммм интересно е ова... Кај колку жени ова било успешно?? :) Не не кошта да го пробаме и тоа :lol:

На Beba1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    Zdravo na site ...Nova sum na forumot i sakam da zabremenam :) pred edna godina imav vonmatericna bremenost mnogu me pogodi toa no kako velat se se slucuva so priicna i gi napraviv site proverki HSG pregled, mikrobiologija, PAP se e ok ama eve se uste niesto ... Na posledniot Pap test mi se pojavi ona kletocni promeni sto asociraat na virusni infekcii, mnogu se isplasiv nemase HPV... Koga pojdov kaj lekarkata mi kaza deka toa e od opadnat omunitete i da vnimavam na ishrana, dapijam vitamini, dali do sega imal nekoj iskustvo kako moeto i dali sega se e ok i se raduvate doma so decinja ....[/quote]

16. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47

Tocno, zivotot na se ke te natera samo da se izraduvae site ....

17. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Фала срцка и твоите да се здрави и живи.
    Не бевме во план за толку брзо,ама било за да биди,па ќе растат како близначиња :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    откако проба со ова на прва ли остана бремена или го правеше ова повеќе месеци? интересна работа изгледа е со ли нема ама ако нека има да се помага на тај народ. не знаеш од каде ќе ти биде лекот

19. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Денес ми е 30 ден,ама во принцип добивам на 30-32.На 6 ти не треба да добијам па стискаме палци.

20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    девојки јас ако сум скоро 8 недела бремена,постојано ве следам и чекам да ме радувате е сега вака нели ние пробувавме веќе 1 година и 5 месеци и јас бев разочарана мислев дека имаме проблем и се беше во ред немаше проблем,ама сепак времето минуваше и неможев да седам со скрстени раце ,од една пријателка моја земав број уште во ноември да одам кај некоја жена што и помогнала на неа да остане бремена,и се јавив ама имаше многу гужва ми кажа декември да ја побарам и после празници слави фатија и не се јавив ќе ви го дадам бројот жената е од штип ќе ви каЖе се,пријателката моја има 31 година и 3 години немаа деца отиде 3 4 пати кај женава и кажала што да прави и по 3 месеци остана бремена ви пуштам среќа на сите знам како е кога си во неизвеснот и еве ви број па вие како сакате ќе ја барате Баба Полизена 032-800-233 со вода крстена работи тоа знам и на многу жени помогнала ве гушкам сите :D