Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    392
    Девојки можно ли е од Пикотизол да ми се продолжи циклусот. 2 месеци ги пијам треба уште еден. Минатиот месец добив на 16ти сега сме 19ти уште го нема. Овие 4 дена имав болки во градите денеска ми се поднамалија, исто и болката во јајниците.

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.399
    Допаѓања:
    1.304
    Ми рече аспирин сега не додека не види резултати од кариотип.. а од позитивен тест со аспирин и 1-2 недели клексан тогаш

3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.139
    Допаѓања:
    35.895
    Пред колку време правеше хсг?
    Јас пред месец и немам никакви болки и циклусот ми беше на време овој месец.

4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    1.397
    Ти пуштам 2 жар цртички (fingers)(fingers)(fingers)
    кај нас сеуште ништо, ќе видиме здравје само Бох ќе каже кога е идеално време иако мене не ми се чека:rofl::rofl::rofl:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Dokolku imas problem co policisticni jajnici nemozes da kazes deka e do Folinomelot. Najprvo folinomelot nema nikakvi stetni sostojki vnatre vo nego, naprotiv samo moze da ti bide podobro. Ima dve opcii:
    Prvata opcija e da deluva na tvojot organizam i da ti pomogne.
    Vtorata opcija e da ne deluva na tvojot organizam i da ne ti pomogne. Folinomel i Fertilimin imaat razlicni svojstva ne se isti zatoa moze da deluva povekje na tebe.

На marionce и Flooora96 им се допаѓа ова.
  6. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.260
    Кои се својства на Fertilimin?

7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    SYNERGY FERTILIMIN претставува добро избалансиран комплекс на активни супстанции и единствена комбинација на два важни типа на инозитол, Мио и Хиро инозитол во една капсула.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Bev kaj dr. Guržanova, mi reče prva postapka za in vitro e sleden ciklus, od 5 ti den cikloproginova da pijam. Dali i kaj drugite bilo vaka, za što se točno tie i dali lesno se naogjaat kaj nas?

9. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Никогаш немав толку долг циклус. Го земав фолиномелот, ем скап ди реков супер сигурно е корисен. Никаква корист не видов. Само полошо ми направи не можам да се оправам од тогаш. Значи се сум пробала, буквално. Ама од ко го зедов фолиномелот уште истиот месец ми закасна, се мислев бремена, негстивен тест и појдов на доктор. Немав ни цисти. Ама ете ми закасна и од тогаш секој месец иам проблем. Може на другите му е добро ама на мене не.
    Зборам зА Фолиномел за кесичките. За Фертилимин се најдобро, кажав и погоре.

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.139
    Допаѓања:
    35.895
    Може ли да ми кажеш што напиша во извештајот кога ти бараа дополнителни документи да доставиш, дека сакаш со свои јк?
    Можеш и порака да ми пишеш.

Последна измена: 20 септември 2023
  11. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Ne možam da ti pratam poraka, ne znam zošto?
    Ali eve tuka, znači so rezultatot od amh sostaviv molba, ne ja ni kucav, račno im ja dadov taka
    Do komisijata za bpo pri fondot, jas taa i taa so podatoci, živealište, embg ja zamoluvam komisijata da mi odobri vaučer za sopstveni jk so ogled na godinite i zdravstvenata sostojba.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    2.039
    Што се покрива ваучерот? Прегледи, терапија...?

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Оперирана пред 3 години од ендометриоза, една биохемиска, еден спонтан и еве ме сега терам 14та недела. Искрено кога почнав да не се замарам дали ќе останам или не тогаш останав сите три пати. Не е за фалење ама последниов пат 2 месеци пред да останам бремена бев цело време излезена искрено во животот толку алкохол немав внесено, секој викенд бев некаде, кафана, диско, собиранка некоја, за цигари да не прајме муабет, а паралелно пиев Фолиномел ( сега се чудам на паметот алкохол и фолиномел ). Секогаш викам многу е тешко да се опушти човек ама пробај, верувај дека кога најмалку очекуваш ќе се случи. Не број денови, имај односи кога ќе сакаш, не темпирај едноставно олабависе :)

14. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    399

Да си тераш со леснотија цело време :D Убаво е да се чуе вака.. не се замарав реков ќе се фати кога тогаш, и оп ешерихија коли со месеци борби со антиботици, и сега салпингит некое воспаление на тубата, ако ми предложат да ја извадам не ми бега ин витро, и толку ми се сруши цел свет сега тешко дека ќе се опуштам...

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Кога бев исплашена дека ја нема бремена да останам еден доктор во чаир ми рече " Толку е напредна медицината што денес сите можат да се остварат како мајки, некој полесно некој потешко" И јас имам голема историја позади мене, две операции, хистероскопии, два пати едвај останав жива... испитувања, трчање по лекари, двајца доктори ми рекоа дека само со ин витро ќе останам бремена. Бев кај Трајковски 4 месеци пред да останам бремена ( за жал биохемиска ) му викам ќе се видиме за некој месец само да соберам документи за ин витро само луто ми рече " Јас и ти за ин витро нема да се видиме природно ќе останеш, само олабависе ". Муабетов ми е што и да е за се има решение. Господ е голем, да некој ќе рече не е баш така само олабависе и не превземај ништо. Јас викам крени раце од се "удри бриго на весеље " и се ќе биде. Моментално сум со трансфузија на крв, клексани, тарапии чуда и само си викам " Ако Бпг ми го дал нештото и треба да е мое, нема така лесно да ми го земе. " Јас по лабава не сум била никогаш, претходно се замарав за мерки па како е па што е па читај па други прашувај сега се замарам само добро е не е добро. Знам која недела сум зошто вчера бев на контрола инаку појма немав. Ве молам уживајте во животот, сакајте се сопругот, шетајте, водете љубов ( а не темпирано ), и се ќе биде.

На 5678m, Mawoto-Stefi и sani99 им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Дами, 15 дена после стоп инекција доволно е за тест? Или повеќе да чекам?
    Уште цели 5 дена треба да чекам со еден куп симптоми :whew:, ама ајде не се надевам многу оти никогаш не се знае со нив :drunk:.

17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.978
    Допаѓања:
    1.708
    15 dena moze da ispitas, iako mene mi bese negativen pa na den na dobivanje pozitiven.

18. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    399
    Многу ти благодарам Ивана за оваа доза позитива и ти посакувам се најубаво

На 5678m и Ivana 8 им се допаѓа ова.
  19. pandelka

pandelka Популарен член