Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Не мила ништо такво немам пробано да пијам, за што се тие? Како Еловата се нешто?
    Ќе ја прашам баш, да видам дали ќе ми дади да ги пијам.
    Знам и ти беше во групава каде што бевме сите, имаше нешто проблем со забременување па ги почна овие?
    Може си пишала ама сум заборавила :(

Freckles. likes this.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Со среќа да ми ти е ин витрото мила, дај Боже за брзо да ни пуштиш тука 2 цртки :hug:

intj_girl likes this.
  3. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Јас пиев Елова, едно наутро и едно кесиче навечер 2 цели месеци. Сметам дека имале влијание во тоа да останам бремена. Баш се и вкусни мислам нема штета од нив само корист.

intj_girl, QweenSM and sani99 like this.
  4. sani99

sani99 Популарен член

На своја рака зема? и за што се тие наменети поточно?

5. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Гинекологот ми кажа да си пијам помагале во подобрување на квалитет на јајце клетки како што сфатив.

sani99 likes this.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Неколку месеца обиди и фоликулометрија правев, ама не биднуваше. После маж ми правеше спермограм и иако беше добар, имаше некој дел ради кој почна да пие спермотренд, а мене матичната ми даде Овунорм.
    Јас како сфатив дека витамински беа. Потпрашај баш матична околу ова. За Елова не сум запознаена.
    Пуштам среќа за две цртки набргу да си видиш. И ти, и сите други во темава. :l:

Flooora96, sani99 and QweenSM like this.
  7. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Nemam 40 ama imam 38.5.7 godini vo obidi edna neuspesna bremenost.3 insemenacii neuspesni. Imam vadeno 2 pati miomi i eve sega pak imam i od drugata nedela ke pocnam so invitro

izabela.nik likes this.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Извиби што ти упаѓам вака ама да те прашам дали те советуваа да ги вадиш миомите?
    Јас сум породена пред 10 месеци, а имав миом од 4цм уште пред бременост, останав бремена и немав никаков проблем иако миомот порасна до 10цм во бременоста.

Јас пред да останам бремена инсистирав да го извадам бидејќи се плашев да не ми прави проблеми, но др. Димитров од Систина и др. Ана Данева од ГАК ме советуваа да не го вадам бидејќи може отпосле да ми се јават проблеми за забременување (а Таше од Плодност ме убедуваше да го вадам и тоа итно |(па среќа не го послушав). Сега, после пораѓај, пак бев кај Димитров на преглед и консултација и ме советуваше да родам уште едно па после да го вадам, а не претходно.
    Ова ти го пишувам се со цел да си консултираш повеќе доктори бидејќи повторно имаш миом, да не го вадиш за џабе доколку нема вистинска потреба. Не знам кај кој доктор одиш ама за оваа проблематика од срце ти го препорачувам Глигор Димитров.

@QweenSM те читам редовно мила и стискам палци што побрзо да ги видиш твоите две најубави и магични жар црвени цртки:l:

sani99 likes this.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Мила моја @Iris-1234 :l:
    Не си свесна колку ме израдува твојата нотификација, фала ти за поддршката што секогаш ми ја даваш!
    Ајде сѐ надевам за брзо ќе дојде и моето време :(

Viktorijaaa5, sani99 and Iris-1234 like this.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ќе дојде, повеќе од сигурна сум:l:
    Со цело срце ти посакувам наскоро да уживаш во најубавиот мирис и најмектие прегратки:hug:

sani99 and QweenSM like this.
  11. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Jas sum negov pacinet. Vo 2014 imav avdeno klasicno kaj tofovski. Vo 2021 vo plodnost me sovetuvaa direkno na invitro da odam ama jas sepak pobarav vtoro mislenje i od togas sum pacient na dimitrov. Resivme da gi vadime laparaskopia bese posle 3 meseci ostanav bremena ama prazen sakus zavrsiv na kiretaza. 9 meseci bev vo obidi koga nejkese resiv insemenacii da pravam. 3 napraviv neuspesni bea. Dobiv vaucer preku fond vo ponedelnik sum kaj dimitrov i od toga ske pocnime so postapkata. Toj rece deka sega ovoj miom e seuste mal deka ne e precka za invitro.

Iris-1234 likes this.
  12. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

И јас бев пациент на Димитров. Ми отстрануваше септум и сум презадоволна. Ама понатаму со инсеминациите не бев задоволна. Три инсеминации неуспешни имав кај него, не се замараше воопшто. Ние сме со идиопатска неплодност. Само креваше рамења дека он не е Господ.

13. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Kako sto zakluciv jas a i so drugi sto imam spodeluvano mislenje za nego on e takov doktor sto gleda poveke da bide po priroden pat premnogu terapia ne dava.

Iris-1234 likes this.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Штом си негов пациент во сигурни раце си:)
    Ти посакувам мнооогу среќа:l:

Mariza85 likes this.
  15. srccc.saddd

srccc.saddd Истакнат член

Здраво, дали некока пробала од овие капки за помош за забременување. Има многу позитивни коментари Screenshot_20231008_094337_Instagram.jpg

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Јас ги пиев, мене ми ги средија многу хормоните, после 2месеци останав бремена сега сум 26та недела, прв пат терам до овде успешно,може ми влијаеја на психа, може е случајност ама мислам нема штета да се проба не се многу скапи

sani99 likes this.
  17. Simona ...

Simona ... Активен член

Devojki zdravo ajde da mi kaze nekoja dali ima slicna prikazna kako mene i dali na krajo se uspesno zavrsilo ... pred edna nedela pravev invitro potocno mi izvadija 6 kletki no za zal utreto mi kazaa deka nitu edna ne bila kvalitetna .. inaku sum so namalen amh ..

18. srccc.saddd

srccc.saddd Истакнат член

Фала ти за одговорот, ќе пробам ништо не губам

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Мила, а за што поточно се капките?
    Јас со циклус немам проблем редовен ми е ама видов на фоликулометрија дека слаби ми се јајниците и ендометриум тенок
    И го извртив профилот сега и гледам ептен успешни приказни има, па ме заинтересира

20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Не знам што точно содржат само знам дека се од 25 видови билки, на природна база. И јас имав точен циклус ама хормоните ми беа изместени, во граници но не за бременост погодни. После нив тсх прв пат успеа да ми е 1.90 претходно цело време движеше околу 2.5 3 3.5