Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Не мила ништо такво немам пробано да пијам, за што се тие? Како Еловата се нешто?
    Ќе ја прашам баш, да видам дали ќе ми дади да ги пијам.
    Знам и ти беше во групава каде што бевме сите, имаше нешто проблем со забременување па ги почна овие?
    Може си пишала ама сум заборавила :(

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Со среќа да ми ти е ин витрото мила, дај Боже за брзо да ни пуштиш тука 2 цртки :hug:

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    483
    Јас пиев Елова, едно наутро и едно кесиче навечер 2 цели месеци. Сметам дека имале влијание во тоа да останам бремена. Баш се и вкусни мислам нема штета од нив само корист.

На intj_girl, QweenSM и sani99 им се допаѓа ова.
  4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    1.397
    На своја рака зема? и за што се тие наменети поточно?

5. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    483
    Гинекологот ми кажа да си пијам помагале во подобрување на квалитет на јајце клетки како што сфатив.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Неколку месеца обиди и фоликулометрија правев, ама не биднуваше. После маж ми правеше спермограм и иако беше добар, имаше некој дел ради кој почна да пие спермотренд, а мене матичната ми даде Овунорм.
    Јас како сфатив дека витамински беа. Потпрашај баш матична околу ова. За Елова не сум запознаена.
    Пуштам среќа за две цртки набргу да си видиш. И ти, и сите други во темава. :l:

На Flooora96, sani99 и QweenSM им се допаѓа ова.
  7. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Nemam 40 ama imam 38.5.7 godini vo obidi edna neuspesna bremenost.3 insemenacii neuspesni. Imam vadeno 2 pati miomi i eve sega pak imam i od drugata nedela ke pocnam so invitro

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.832
    Извиби што ти упаѓам вака ама да те прашам дали те советуваа да ги вадиш миомите?
    Јас сум породена пред 10 месеци, а имав миом од 4цм уште пред бременост, останав бремена и немав никаков проблем иако миомот порасна до 10цм во бременоста.

Јас пред да останам бремена инсистирав да го извадам бидејќи се плашев да не ми прави проблеми, но др. Димитров од Систина и др. Ана Данева од ГАК ме советуваа да не го вадам бидејќи може отпосле да ми се јават проблеми за забременување (а Таше од Плодност ме убедуваше да го вадам и тоа итно |(па среќа не го послушав). Сега, после пораѓај, пак бев кај Димитров на преглед и консултација и ме советуваше да родам уште едно па после да го вадам, а не претходно.
    Ова ти го пишувам се со цел да си консултираш повеќе доктори бидејќи повторно имаш миом, да не го вадиш за џабе доколку нема вистинска потреба. Не знам кај кој доктор одиш ама за оваа проблематика од срце ти го препорачувам Глигор Димитров.

@QweenSM те читам редовно мила и стискам палци што побрзо да ги видиш твоите две најубави и магични жар црвени цртки:l:

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Мила моја @Iris-1234 :l:
    Не си свесна колку ме израдува твојата нотификација, фала ти за поддршката што секогаш ми ја даваш!
    Ајде сѐ надевам за брзо ќе дојде и моето време :(

На Viktorijaaa5, sani99 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.832
    Ќе дојде, повеќе од сигурна сум:l:
    Со цело срце ти посакувам наскоро да уживаш во најубавиот мирис и најмектие прегратки:hug:

На sani99 и QweenSM им се допаѓа ова.
  11. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Jas sum negov pacinet. Vo 2014 imav avdeno klasicno kaj tofovski. Vo 2021 vo plodnost me sovetuvaa direkno na invitro da odam ama jas sepak pobarav vtoro mislenje i od togas sum pacient na dimitrov. Resivme da gi vadime laparaskopia bese posle 3 meseci ostanav bremena ama prazen sakus zavrsiv na kiretaza. 9 meseci bev vo obidi koga nejkese resiv insemenacii da pravam. 3 napraviv neuspesni bea. Dobiv vaucer preku fond vo ponedelnik sum kaj dimitrov i od toga ske pocnime so postapkata. Toj rece deka sega ovoj miom e seuste mal deka ne e precka za invitro.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    И јас бев пациент на Димитров. Ми отстрануваше септум и сум презадоволна. Ама понатаму со инсеминациите не бев задоволна. Три инсеминации неуспешни имав кај него, не се замараше воопшто. Ние сме со идиопатска неплодност. Само креваше рамења дека он не е Господ.

13. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    344
    Kako sto zakluciv jas a i so drugi sto imam spodeluvano mislenje za nego on e takov doktor sto gleda poveke da bide po priroden pat premnogu terapia ne dava.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    11.832
    Штом си негов пациент во сигурни раце си:)
    Ти посакувам мнооогу среќа:l:

На Mariza85 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srccc.saddd

srccc.saddd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Здраво, дали некока пробала од овие капки за помош за забременување. Има многу позитивни коментари Screenshot_20231008_094337_Instagram.jpg

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.602
    Допаѓања:
    9.044
    Јас ги пиев, мене ми ги средија многу хормоните, после 2месеци останав бремена сега сум 26та недела, прв пат терам до овде успешно,може ми влијаеја на психа, може е случајност ама мислам нема штета да се проба не се многу скапи

17. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Devojki zdravo ajde da mi kaze nekoja dali ima slicna prikazna kako mene i dali na krajo se uspesno zavrsilo ... pred edna nedela pravev invitro potocno mi izvadija 6 kletki no za zal utreto mi kazaa deka nitu edna ne bila kvalitetna .. inaku sum so namalen amh ..

18. srccc.saddd

srccc.saddd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Фала ти за одговорот, ќе пробам ништо не губам

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.952
    Мила, а за што поточно се капките?
    Јас со циклус немам проблем редовен ми е ама видов на фоликулометрија дека слаби ми се јајниците и ендометриум тенок
    И го извртив профилот сега и гледам ептен успешни приказни има, па ме заинтересира

20. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.602
    Допаѓања:
    9.044
    Не знам што точно содржат само знам дека се од 25 видови билки, на природна база. И јас имав точен циклус ама хормоните ми беа изместени, во граници но не за бременост погодни. После нив тсх прв пат успеа да ми е 1.90 претходно цело време движеше околу 2.5 3 3.5