Не знам дали е во соодветната категорија поставено прашањето но, со оглед на тоа дека со мојот сопруг се обидуваме за бебе, решив тука да напишам.Значи мене месечниот циклус на почетокот ми доаѓаше на секои 28 дена за да потоа се промени нешто и почна да намалува и да ми доаѓа на секои 25, 22 дена и да после извесен период ми доаѓа на секои 20 дена. Е сега на 25 дена почна да ми доаѓа после првиот однос. Дали тоа нешто има врска со самата возраст не знам оти и доста касно ја загубив невиноста. Меѓутоа сега и тука се реметат и плодните денови. Дали некој се соочува со таков проблем или нешто слично, а притоа останала бремена и покрај ваков циклус. Секое искуство ваше споделено би ми било од корист и би ми значело.
Здраво девојки Треба да добијам менструација утре или задутре, но бидејќи работиме на бебенце веќе 3-4 месеци овие последни 7-8 дена имам чуство како нешто да се случува со мене. Кога ќе јадам некое одредено јадење имам чуство дека ми се гади, но тоа е само чуство не поврајќам или трчам во тоалет да се разбереме. Исто така во средата сабајлето ми се заврти во глава ми се појавија моминки пред очи едно 10 мин неможев да функционирам истото еве ми се случи два пати денеска. И коа си дојдов од раб направив тест и излезе негативен. Ме интересира вашето мислење. Фала ви на сите
Јас бев таков случај, јас добивам од 11 год и цел живот имав школски циклус од 28дена точен како швајцарски саат. Некаде последните 4-5 години исто не знам од која причина а може да е поради намалување на оваријални резерви, почна измешано да ми иде, на 20, 22, 24, 25, 26 дена различно. Бидејќи во период од година дена не успеав да забременам долго време се замарав и читав, мислам дека читав дека тогаш кога циклусот е мн краток како 20, 21 ден може и да е ановулаторен, односно во тој месец да не овулираш. Кај мене испадна и низок амх што теоретски и значи дека најверојатно нема секој месец овулација. Сега не знам од која причина ти се интересираш, дали сакаш да забремениш или сакаш да се заштитиш од несакана бременост?
Овулирам барем по секретот кој станува точно така како што пишува на нет. Инаку да сакаме да забременам. Веке три месеци како се обидуваме.
И јас како тебе добивав имав 3 бремености од кои 2 спонтани и една успешна брменост,спонтаните не ми беа ради циклус тукиу имав преграда на матката.Да не се секираш што добиваш циклус на 25 дена ќе си останеш бремена,плодни денови ти се порано да знаеш барем кај мене така беше 11 -12 дена од циклус,ама најдобро или тестови да правиш или на гинеколок да те следи. Имај те односи секој втор ден,така е најдобро.
Здраво феминки , едно прашање денес ми е 12 ден од ембриотрансфер на 5 дневени ембриони ( 2 ) , правев домашен тест ми излезе негативен во понеделник ке одам на бета дали има шанси да се надевам на позитивна бета или тоа е тоа .
Јас имав на ден на добивање бледа линија веќе 2 дена по доцнење имав темни линии правев и бета хцг дента кога имав позитивен тест 56 ми беше.
Jas si koristev Elova kesicki ima vnatre folna i plus uste edno mio inozitol sto e ubavo za bremenost.
Здраво девојки, на кломифен бев, имам водечки фоликул 20 мм, ми рече од денес да работиме, беа инекција за пукање. Сакам да ве прашам шо да пијам, шо да конзумирам за да се зголемат шансите? Коензим фолна омега 3 пијам, нешто на шо да припазам?
Najprvo dali imas praveno HSG da vidis dali kanalite ti se proodni ? Ubavo e da pies metilirana folna. Spored mene si trebala da i kazes stop inekcija da ti dade bidejki neznaes vaka koga kje pukne, nekogas moze da se sluci i da ne pukne i da se napravi cista. Ednometriumot kolku ti bese na posledniov pregled?