Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Snegulke

Snegulke Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    43
    Не знам дали е во соодветната категорија поставено прашањето но, со оглед на тоа дека со мојот сопруг се обидуваме за бебе, решив тука да напишам.Значи мене месечниот циклус на почетокот ми доаѓаше на секои 28 дена за да потоа се промени нешто и почна да намалува и да ми доаѓа на секои 25, 22 дена и да после извесен период ми доаѓа на секои 20 дена. Е сега на 25 дена почна да ми доаѓа после првиот однос. Дали тоа нешто има врска со самата возраст не знам оти и доста касно ја загубив невиноста. Меѓутоа сега и тука се реметат и плодните денови. Дали некој се соочува со таков проблем или нешто слично, а притоа останала бремена и покрај ваков циклус. Секое искуство ваше споделено би ми било од корист и би ми значело.

2. Bonitaa

Bonitaa Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво девојки :hai:
    Треба да добијам менструација утре или задутре, но бидејќи работиме на бебенце веќе 3-4 месеци овие последни 7-8 дена имам чуство како нешто да се случува со мене. Кога ќе јадам некое одредено јадење имам чуство дека ми се гади, но тоа е само чуство не поврајќам или трчам во тоалет да се разбереме. Исто така во средата сабајлето ми се заврти во глава ми се појавија моминки пред очи едно 10 мин неможев да функционирам истото еве ми се случи два пати денеска. И коа си дојдов од раб направив тест и излезе негативен. Ме интересира вашето мислење. Фала ви на сите :l:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Јас бев таков случај, јас добивам од 11 год и цел живот имав школски циклус од 28дена точен како швајцарски саат. Некаде последните 4-5 години исто не знам од која причина а може да е поради намалување на оваријални резерви, почна измешано да ми иде, на 20, 22, 24, 25, 26 дена различно. Бидејќи во период од година дена не успеав да забременам долго време се замарав и читав, мислам дека читав дека тогаш кога циклусот е мн краток како 20, 21 ден може и да е ановулаторен, односно во тој месец да не овулираш. Кај мене испадна и низок амх што теоретски и значи дека најверојатно нема секој месец овулација.
    Сега не знам од која причина ти се интересираш, дали сакаш да забремениш или сакаш да се заштитиш од несакана бременост?

4. Snegulke

Snegulke Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    43
    Овулирам барем по секретот кој станува точно така како што пишува на нет. Инаку да сакаме да забременам. Веке три месеци како се обидуваме.

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    И јас како тебе добивав имав 3 бремености од кои 2 спонтани и една успешна брменост,спонтаните не ми беа ради циклус тукиу имав преграда на матката.Да не се секираш што добиваш циклус на 25 дена ќе си останеш бремена,плодни денови ти се порано да знаеш барем кај мене така беше 11 -12 дена од циклус,ама најдобро или тестови да правиш или на гинеколок да те следи.
    Имај те односи секој втор ден,така е најдобро.

6. EBP

EBP Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    45
    Здраво феминки , едно прашање денес ми е 12 ден од ембриотрансфер на 5 дневени ембриони ( 2 ) , правев домашен тест ми излезе негативен во понеделник ке одам на бета дали има шанси да се надевам на позитивна бета или тоа е тоа .

7. Snegulke

Snegulke Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    43
    Ти благодарам. Се надеваме дека ке успее.

8. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    1.397
    Сите кои имавте бледа линија по колку дена треба да се темни жар црвени?

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.368
    Јас имав на ден на добивање бледа линија веќе 2 дена по доцнење имав темни линии правев и бета хцг дента кога имав позитивен тест 56 ми беше.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    14 дена по овулација имав жар црвена линија, бета 200, но близнаци беа во прашање.

11. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Devojki sto mislite za testot imam uste 2-3dena za dobivanje.

Прикачени фајлови:

12. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Se gleda bleda linija❤ispitaj vo ponedelnik preku krv da bidesh sigurna.so srekja

На Laura07 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    9.991
    Јас гледам бледа втора црта,ајде со успех да биде

На Laura07 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Sakav da ve prasam vas poiskusnite dali ovaa folna e dobra pred zabremenuvanje?

Прикачени фајлови:

На Shkolka@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    269
    Jas ja pijam ovaa mi ja preporachaa od apteka.

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    150
    R-alpha-lipoic acidi и Alpha lipoic acid, дали има разлика помеѓу двете или се со ист состав?

17. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    546
    Ovaa e obicna folna,ne e metilirana,podobro e da kupis metilirana.

На Shkolka@ и DragonA420 им се допаѓа ова.
  18. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    483
    Jas si koristev Elova kesicki ima vnatre folna i plus uste edno mio inozitol sto e ubavo za bremenost.

На Shkolka@, Anyshka и DragonA420 им се допаѓа ова.
  19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Здраво девојки, на кломифен бев, имам водечки фоликул 20 мм, ми рече од денес да работиме, беа инекција за пукање. Сакам да ве прашам шо да пијам, шо да конзумирам за да се зголемат шансите? Коензим фолна омега 3 пијам, нешто на шо да припазам?

20. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Najprvo dali imas praveno HSG da vidis dali kanalite ti se proodni ? Ubavo e da pies metilirana folna. Spored mene si trebala da i kazes stop inekcija da ti dade bidejki neznaes vaka koga kje pukne, nekogas moze da se sluci i da ne pukne i da se napravi cista. Ednometriumot kolku ti bese na posledniov pregled?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.