Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Правев проодност минатиот месец, проодни ми се и двата.Ендометриумот ми е 10. Не можевме да ја најдиме инекцијата, требаше посовреме да набавиме, затоа оставивме вака првен. Пијам метилирана.. Инаку мака ми е шо не најдов инекција.. Сеа само тоа го мислам..

2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Да не бараше и ти ко јас еднаш Прегнил?и јас еднаш се акав по цело Скопје за препишана стоп инекција која веќе не се продава во МК

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    барав прегнил и ми кажаа ја нема веќе дека е овитреле, ама ја немаше у тие аптеки шо бев. Е сес нишо не се знае, се растураме од односи и на крај да испадне циста ке е многу интересно:D..

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Dali imate napraveno spermogram ?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. browniee

browniee Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo sakam da ve prasam koj znae dali zenite mozat da pijat PROXED imam policisticni jajnici i sakam da ostanam bremena pijam sve sto trebase ali nemam efekt pa sakav da probam i PROXED

6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    630
    Абе имаме све, не се нафаќам на кломифен ако неаме ништо.. Лани имаше мм астенозооспермија сеа е супер.
    Сакам да прашам членки шо останале бремени со кломифен, без инекција, ако има такви,и шо правевте у тие two weeks waiting? Гинекологот ми рече и послабо односи од другата недела.

7. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Девојки има ли некој искуство на хсг снимка да се појави субсептум мала вдлабнатина во горниот дел на матката, а на 3д/4д да нема ништо и волуменот е добар (направени се повеќе консултации на ехо). Дали би сметало за инвитро.

8. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.489
    Јас сум случен случај, ме имаат гледано 4 различни доктори на ехо и никој претходно не примети дека имав аркуатна матка/субсептум, се дур не направив хсг. Субсептумот не игра улога во забременувањето и е најблага форма на деформација на матката. Може евентуално да направи проблем во 2-3 триместар ако нема доволно каде да се развива бебето, ама немора да значи дека тоа ќе се случи. Многу читав и странски научни трудови и не е дека мора да се среди како за другите типови на деформирани матки или поголеми септуми. Сепак јас бидејќи сум со 3 спонтани абортуси се решив да не ризикувам и ми го отстранија со хистероскопија

9. Bubu 95

Bubu 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14

Никој доктор до сега не ми предложи да се отстрани. Се спремам за инвитро па ми е на мисла да не смета за имплантација а и за понатака во бременост.

10. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.489
    За имплантација не прави проблем и многу студии покажуваат дека има минимална, речиси никаква, разлика во успешна бременост кај жени со аркуатна матка или со нормална. Веројатно кај тебе е многу блага идентацијата, чим не ти спомнале за отстранување. Ако се мислиш, јас би те советувала да идеш и на второ мислење кај друг доктор чисто да си посигурна.

11. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Јас имав септум и тоа голем, ми рекоа дека не може да ми прави проблем во забременување, туку во бременоста, во носењето на плодот.
    Ама јас решив да го отстранам.

12. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Здраво женски,

Што правите во периодот од овулацијата до следна менструација, тие 2-3 недели да не ве копка мислата дали сум трудна или не?
    Дали правевте се како предходно? Дигавте тешко или се пазевте од такви работи?

Може некој да ми објасни на што треба да се внимава во толку рана бременост, да не дојде до спонтан?

Колку дена од позитивен тест, се оди на гинеколог убаво да се види плодот?

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.174
    Нормално си функционирав. На преглед матичната ми рече 10 дена од доцнење на менструација да одам на прв преглед.

14. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    Jas krevam nekoj poteski raboti posto takva mi e rabotata moram sama toa da go pravam .. ijas se plasam ,dane nastetam so toa ako slucajno ima neshto zacnato .. ama mora da rabotam ..e sega ako vidam dve crtki nishto od toa krevanje nema da se vidi :lol: samo ke odmaram inace me kopka skroz mislata ama od vreme na vreme posto neli so rabota so lujge zaboravas malku ama zatoa koa ke dojdam doma samo na toa mislam i na forumov si dremam i si citam

15. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Само позитивни мисли и ќе поминат тие две недели, а пазење од кога ќе дознаеш дека си бремена со оглед на бременоста ќе ти каже докторот какви мерки треба.

16. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    7dena od posleden odnos..
    I uste 7 dena treba da NE dobijam..
    Vcera vecer na brisenje zaprimetiv epten malo kolicestvo na iscedok pri brisenje ..
    Ama bukvalno kako mrsul ..rasteglivo zalepeno (nz kako da objasnam ) epa sega pak bev u vc .. i imase poke od toa rasteglivoto ...
    Edvaj cekam test da napravam .. ovaj pat si se obezbediv so 3 laboquick testovi posto nekoas nigde gi nema ii mnogu sum nestrpliva da napravam eden test ama sepak e rano neli ?
    Imam uste cela nedela do denot za nedobivanje .. majki aj kazete dali vas vakov iscedok vi bil znak za implantacija? ... sve se iznacitav ovde i od nestrplivost i pusta zelba za bebush go pisam ova . ..

На Flooora96 и MG3 им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    За жал јас такво растегливо и зелепено како што кажа скоро секој циклус го приметувам откако сме во обиди па еве нема сеуште бременост, ама не значи дека и кај тебе е така нормално, а за дали е имплантација незнам за тоа немам искуство мила, може некоја друга членка ќе ти кажи (fingers)
    За тест ти е премногу рано, почекај барем да ти касни, сите сме нестрпливи ама мора да почекаме тоа е, вака порано ако направиш само ќе се разочараш, а можи и да има нешто
    Со среќа па те чекаме со убави вести мила :l:!

На Snowflake92 и DragonA420 им се допаѓа ова.
  18. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    743
    Знак за имплатација бар кај мене беше на денот кога требаше да добијам имав три дена по ред кафено по малу и после третиот ден ми престана не добив црвено за менструација иначе колку што знам имплатација настанува после две недели од денот на овулација почекај за тест рано тие.

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    Девојки и јас од месецов официјално ви се придружувам тука . :sun: Пробуваме природно. Не земам ништо од додатоци сега за сега. Од нареден месец може и ќе почнам. Може да ми препорачате што земате? Мислам на Фолна, некои витамини итн.

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.712
    Јас имав и со првата и еве сега бел осцедок ..како млечен... ако нешто ти е од помош