Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    :hai: Денес требаше да добијам, но уште нема ништо :) Извадив лабароториски упат, за детална проверка на крвта (хематолошки статус, уринарен статус во седимент, глуциден статус, липиден статус, деградациони продукти, ензимски статус, електролитен статус во сериум и тест за бременост). Во четврток ке отидам, и сакам да ве прашам колку чини ваквата проверка (со сини картони)? :*

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Новости..
    Незнам зошто, покрај почитување на плодни денови и заангажирано трудење и во остатокот од месецот, добив. Повторно.
    Очекувано, неколку дена пред владееше ПМС.

Се радувам што маж ми и покрај се е оптимист.
    Од нареден месец клечам над тула. Оти надеж тера на чудни работи.

3. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    31 ден.По некоја математика треба да добијам утре.Ме подболнува мешето.Уште имам кафени точки на бришење,еднаш во денот,градите ги осеќам потчени и ме болат на допир.Незнам дали воопшто да се надевам месецов.Ова кафениве точки ме реметат.Значи а дјде пред добивање почнува психа да ме мава, страшна работа

4. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    девојки не знам на што да се надевам.....ми доцни 2дена по редовноста како што ми е секогаш или евентуално денеска .....цела ноќ кичмата ме болеше во спиење поврзано со ногата а денеска имам чудни болки во папокот што е нешто несекојдневно за мене (болка во папокот :o ) а секогаш ме болат градите пред добивање освен сега како и да е вашето мислење е добредојдено и ќе ве известам ако има нешто.....имајте пријатен ден :* :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Сега гледам на фемина, денес требало да ми дојди, јас си мислев утре или задутре. Стискам палци да не дојди, имам ама вистина имам претчуство дека сум бремена.

На slimy, Agrona, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    хехехе читам и се смеам, три поста еден по друг, описани симптоми и надези, епа девојки мили ви посакувам на сите да се израдувате, да ги видите конечно двете цртки :clap: само позитивно и јас сум со вас, засега имам огромни болки во градите ама тоа е секој месец,но еве почнува да ми се грчи левиот препон , незнам сто ќе да е тоа! јас треба да добијам за една недела па бозја воља нека биде! чекам вие да писете новости, дај бозе да сме бремени сите :inlove:

На slimy и vodolija123 им се допаѓа ова.
  7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    30 ден од циклусот... Сеуште ја нема тетката :D Нестрпливо чекам да го направам утре тестот со крв да видам резултати :sweat: Дај Боже и утре да ме прати среќата од денеска :talk:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Дај боже да ти биде позитивен тестот, јас ќе направам преку мокрача, дома, но ќе почекам уште некој ден!

9. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Дај Боже и на двете да ни се позитивни, да се издрадуваме :*

10. soncogletka

soncogletka Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    jas od prviot pat koga probav ostanav bremena,taka i mi rece nasata prijatelka koja isto taka ostanala bremena i toa pred 30 godini :) srekno i se nadevam deka ke vi uspee!

На facule му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мила јас ги имам тие симптоми грчење на левиот препон од самиот почеток на бременоста и сеуште го имам тоа грчење на препонот ти посакувам да си душооо :D GOOD LUCK

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Сончоглетка едно прашање 5дена после менструација значи 10 ден така?позз

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Леле Тигарче колку ме израдува сега...дај бозе да има несто во тоа, да ставам крај и ја на ова чекање а и досадив веќе на форумов две ипол години!јас денес го забелезав тоа,а сега ми помина, мада е рано за симптоми било какви засто треба дури следната среда да добијам, усте цела недела! сепак фала ти, ми ја освези надезта :* :* :* узивај во бременоста, па да се надеваме дека ке ви се придрузам :inlove:

14. soncogletka

soncogletka Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    mene mi trae 7 dena znaci ako mi zapocnala na 1vi i mi traela do 7mi, brojam 5 dena od 8 do 12sti i na 12sti pocnuvam so cadenje

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ајде со среќа денес за сите што чекаат, јас утре или задутре ќе правам тест

Прикачени фајлови:

На vodolija123, zalosna, Lori-30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Ти држам среќа тебе и на сите што чекаат да не добијат! Јас го буткам денот Д уште ја нема вештерката :x . Иначе 32 ден ми е ама добивам од 30-32.За тест ако не дојде до кај недела ќе почекам,само незнам со нервите како ќе издржам.

17. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Здраво на сите девојки...и јас би сакала да го споделам со вас и мојот случај....точно пред 2 месеци почнавме да работиме на случајот бебе,и еве пред некој ден бидејки неможев веке да ја чекам дата за да добијам поточно 4 дена порано направив тест за бременост и излезе позитивен :) ,но некако уште сум возбудена и несугурна.Веке 2 дена ми касни(најчесто имам многу точна менструација) и се мислам да направам уште еден тест и да видам што ке излезе,а и се спремам да отидам и на лекар.
    Се надевам се да биде во ред,оти навистина силно се надеваме да имаме бебнце скоро.Ваше искуство девојќи...се надевам после еднаш позитивен тест нема да се случи нешто па да излезе негативен....држете ми срекичка... :wasntme:

На slimy и Agrona им се допаѓа ова.
  18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Нема бебе девојки (негативен тестот, и преку крв и преку мокрача) :doh: Ја нема ни тетката :envy: Зошто само така надеж ми даде првиот тест? ;(

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво mice83. :hai: Еве јас да го споделам моето искуство. Ние со мм не се обидувавме многу да направиме бебенце некои 3-4 месеци траеше обидот. Во брак бевме скоро неполна година (околу 10 месеци, бидејќи прво се регистриравме), но ете, не сакавме бебе се уште. Имавме други работи да дозавршиме да го донаправиме спратот, јас да дипломирам, да добијам решение на работа и така... едно по друго си следуваа работите. Сите работи што ни беа во план си ги завршивме да речам си се наредија коцките. Почнавме да се обидуваме накај јуни (2013) не се фати, јули не се фати, август не се фати...и мааалку во себе се разочарав. Слушајќи многу други и читајќи тука кои се обидуваат со години за бебуш некако си реков ајде како што е пишано од Бога така верба во самите себе и во Бога. И така бидна бебуш се фатил на 28 септември тука негде. На 5 октомври правевме свадба, јас од толку подготовки и после свадба се уште не држеше еуфорија па не мислев дека сум останала трудна баш тој период. Беше ден недела мене требаше да ми дојде мислам дека беше 13 октомври, но не добив. Ај си реков може од стрес со свадбата ми доцни. Во понеделникот исто не добив, а имав јаки болки (грчеви) кај јајниците и градите т.е пупките многу ме болеа. Аиии си реков вака никогаш не ме болеле градите на допир многу осетливи ми беа и пупките ми беа многу чудни и ме болеа на допир. Во вторникот исто гледам сабалје станувам немам ништо. Отидов на работа и цел ден ми беше мисла дали да направам тест или не да не се разочарам. И така бидна си се кандисав сама да си земам тест и да си направам, па што биде нека биде. И кога си појдов дома одма направив тест и излезе ПОЗИТИВЕН излегоа двете цртки. :inlove:
    Искрено не очекував дека се фатило, но ете се фатило бебувчето кога Господ сакал. И мене не ми се веруваше искрено да ти кажам, а на мм пак ИЧ. Некако тој и збунет ми беше. И се јавив на матичната и си закажав термин. Бев, ме виде, и ми рече ДА има бременост плодот си е супер во матката и се си е нормално. И ми рече да појдам по две недели за срцева акција. И така си бев се слушна срцето на бебуш и фала му на Бога се беше во ред. Уживај и ти честитам и дај Боже се да биде во ред. Кога тестот е позитивен тогаш уживај закажи си на гинеколог да ти ја потврди бременоста, а потоа и за срцева акција. Ти посакувам се најубаво. :*
    wtff душо те читам тука во темава секој пат кога ќе пишеше. И јас бев дел од оваа тема, но малку некои 3-4 месеци ги гњавев тука феминките. Со Господ напред ако не овој месец нареден.
    И немој да се разочаруваш, јас пак ќе си останам на она моето кога најмалку очекуваш тогаш.
    Биди силна, имај верба и ти посакувам да ти се покажат двете цртки II и да бидеш најсреќна.
    Секое добро. :$

На cvetina, mice83 и ripcence им се допаѓа ова.
  20. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo zenskiiii..jas sum nova na forumot ama ve citam mnogu odamnaaa i super ste mi...sakam da ve prasam nesto vo vrska so mojot problem t.e ne e problem ama vo iscekuvanje sum...mi dojde na 16 januari,mi trae 6dena sekogas mi e redovna menstruacijata posle zavrsuvanjeto na istata si probavme znaci posle 2,3 dena od koga mi zavrsi,pa na plodnite denovi pak i posle 4dena pak se vo toj mesec i sega sum vo neizvesnost...me bolat jajnicite kako nekoj tapa bolka i toa sekoj den sega pocnaa gradite malku ama poveke mi e za dolniot del od stomahot sto nikogas taka ne mi bilo...ima uste 5 dena koga treba da mi dojde a sakam da znam ,me kopka,dali mislite nesto i ako zemam test dali ke mi pokaze nesto ,vi blagodaram odnapred ako mi odgovorite..pozdravceeee