Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    fala vi na site za odgovorite nekni osekav blagi peckanja vo jajnicite de vo edniot de vo drugiot .. sega od vreme na vreme na sredina dolu kako maali blagi bolki (ne se bolki)
    se nadevam na pozitiven ishod ..rabotata mie 5saati na noze stoenje i 2saati vozenje ima malce krevanje na nekoj poteski stvari i toa malce me plasi ...
    vcera me bolese zab me izgore morav dase napijam brufen od 600.. se nadevam nema da e problem ako stanuva zbor za zacnuvanje i rana bremenost ... sepak fala vi na odgovorite .. polesno mi vrvi cekanjeto vaka koga pisuvam ... :hug:ve guskam site da si docekame dve crtki daj boze

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki, veke edna godina se obiduvame za bebe no neuspesno, kanali proodni, hormoni i spermogram vo red..sto drugo bi mozele da ispitame ako znae nekoj? od vitamini folna i femibion zemam, pa sekoj sovet e dobredojden :) falaa mnogu

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Со среќа да ви е мила и што побрзо да си заминиш од овие теми и да се префрлиш во поубавите:inlove:
    Почни си со фолна само, земи си метилирана подобро:), друго ништо, само имајте си редовно односи и уживајте, бебушка ќе си дојди секако:hug:

4. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Обавезно да си земеш фолна, подобро би било да земеш активна фолна киселина. Јас засега пијам Прегнатол со Б12 или било која друга во активен облик.

Недостатокот на фолна киселина во бременоста може да биде штетен за здравјето и развојот на бебето – затоа е толку важно да се суплементира фолна киселина во раната бременост, па дури и пред да се појави.

За многу жени кои подоцна дознаваат дека се бремени, можеби е предоцна да се дополни. Невралната туба веќе е формирана помеѓу четвртата и шестата недела. Ова е причината зошто се предлага суплементација при планирање на бременост.

И ние пробуваме природно, ама си земам фолна киселина обавезно секој ден.

На WhiteCat33 и MG3 им се допаѓа ова.
  5. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139
    Би било добро да не се нервираш и да не мислиш на тоа.
    Припази кога ти се плодни денови, ако имате секој втор ден однос од прилика, нема шанси да утнете.
    Немој да креваш тежина, припази на себе мислам дека тоа се подразбира.

Кај мене од прва се фати, ама и набргу имав спонтан.
    Ако дојде до спонтан не очајувај. Ќе пробате нареден пат пак. Нема откажување!

На Matteaa01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    107
    Девојки какво е вашето мислење за пре мама дуо, уште не сум почнала да ги користам ми ги кажа гинекологот, дали и тие се метилирана фолна? искуство ?

7. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    od nekni osekam povremeni blagi isto kako menstrualni bolki a imam uste 5dena za dobivanje nikogas pred da dobijam ne sum go cuvstvuvala ova ...
    od vreme na vreme se na sredina kaj matkata .. traat okolu 4,5 sekundi i tolku po nekoe vreme pak .. osobeno ako stojam podolgo na rabota se pocesti.. edvaj cekam da pominat ovie 5dena da napram test

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Не е премама метилирана фолна, кај нас метилирани се на solgar и now , за друг бренд не сум слушнала

На Madmozel84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    @QweenSM @Twinkle. Фала ви женски :inlove:
    Јас вчера осетив болка во десниот јајник. После некое време почна и нагоре да ми иде болката негде под папокот ама пак од десно. Цела вечер ме болеше, еве и денеска уште. Не е остра болка, туку како притисок некој, вртење некое во стомак, не знам како да го опишам + нонстоп ми се оди во WC :D И осеќам како нагон за повраќање.
    Нема шанса да имам симптоми за бременост од прва/втора недела (зошто само толку пробуваме 10 дена буквално, предходно имав циклус) така да најверојатно не е поврзано со ова ама се секирам и одма мислам на лоши работи.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    Се надевам ќе биде позитивен! Почекај уште тие неколку дена и пиши што испадна :l: Со среќа

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Фемибионот имаат метилирана фолна.

На Madmozel84 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Немој да мислиш одма на лоши работи и ако ме слушаш батали симптоми, верувај сите сакаме бебе што побрзо и гледаме симптоми ама некогаш толку многу знаат да бидат буквално утка што после се разочаруваш. Нормално некогаш се и точни, ама многу често и не се, така да гледај не прави тест пред време, ако можеш да издржиш нормално:lol:
    Моментално уживајте во цел овој процес за бебушка и ти посакувам многу среќа и за брзо жар 2 црти мила :l:

На Madam S и MG3 им се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    10.743
    Новите пре мама се со метилирана фолна, земи си ги тие како за почеток, понатака ако ти треба поголема доза, ќе си земеш други.

На Madmozel84 и sani99 им се допаѓа ова.
  14. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139

Јас би те советувала да продолжите да пробувате, зошто според мојот календар си во плодни денови, ти препорачувам да си пресметаш или сама или со гинекологот кога ти се плодни денови.

Друго, тоа што имаш симптоми на повраќање, болки може дека многу мислиш на бременост, па затоа така ти се случува. Ти кажувам зошто мене така ми се случуваше, се до оној момент додека не ми кажа кумата а тие симптоми на повраќање се одпосле кога веќе ќе осетиш дека ти касни 3,4 дена.
    А првите симптоми за кои јас не знаев, а ми се случија беа страшно болење на јајници и кичма. Буквално ме кинеше од болка.
    После 20 дена од доцнење добив спонтан.
    Еден совет што го добив од мајка ми, ако приметиш некаков вид на крв а ти доцни одма да се обратиш на лекар.

Исто така не мисли на бременост засега, зошто имаше еден момент кај што моите ми збореа за бебе, а јас и сопругот не бевме спремни за таков чекор, не ни се обидувавме. И умот му вели на телото дека има бебе, а всушност немаше!
    Правев испитувања и тоа се докажа.

Поздрав и се најдобро!

На Madam S, sani99 и MG3 им се допаѓа ова.
  15. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    Фала ти за советите и се надевам ќе ти се оствари и тебе желбата наскоро! :) Силната болка во јајници кога ја осети одприлика? Мислам после колку време од зачнувањето?
    Знам дека болкава не ми е од тоа најверојатно ама се плашам да не е нешто друго сериозно дека не ми поминува. Немам осетено ништо слично.

16. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139

Почна да ме боли една недела, недела ипол пред добивање. Многу се слични симптомите на ПМС.
    Мене ми доцнеше и уште кичмата и јајниците ме болеа, 3,4 ден од доцнење не ми се повраќаше ама од се што беше млечно ми се гадеше. И си викав ај доста фантазираш ништо нема. И се испотави дека сум била бремена.

Сепак оди на лекар и нека те прегледаат. Кажи што планираш.
    Не пиј лекови за џабе, зошто може да си трудна а да е толку рано па да не се види плод дури и ти да не знаеш.

Јас би требало за 10 дена да добијам, па тогаш ќе биде момент на вистината дали сум трудна или не.

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.855
    Како белка од јајце исцедок е обично знак за овулација.

18. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    ne e kako belka tuku e kako belo mrsulce zalepeno na toalet ..

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.855
    Е незнам тогаш, јас со прват бременост имВ бел исцедок ама густ , не беше како мрдулче. Ти држам среќа (fingers)

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    fala vi ..
    se osekam kako sekoj momen da ke mi proteci a imam uste 5 dena ..
    od toj mlecen gust iscedok imam ako sum podolgo vreme na noze razdvizena..