Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Twinkle.

Twinkle. Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    139

И мене ми се случи тоа 2 и 3тиот ден после овулацијата.
    Дали и тебе тогаш ти се случи?
    Гуглав и видов дека има тоа многу значења. Може да значи бременост, може да означува овулација...
    А помалку ме боли и мешето доле како за добивање ама рано ми е стварно. Уште 9 дена имам до менструација.

2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    4.855
    Ич не се сеќавам само знам кога требаше да добијам имав таков исцедок оа си мислев кандида да не се активирало, аманемаше мирис и чешање и испадна дека сум бремена.

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.712
    И јас имав млечен исцрдок

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Fala :) Nema otkazuvanje odime napred so pozitivni misli ❤️ a moze i so inseminacija da probame…

5. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Може да провериш тироидни хормони и витамин д(битен за имплантација) и да направиш фоликуметрија-следење на фоликули на гинелолог и ќе ти каже кога ќе биде пред пукање да имате почесто односи или стапчиња за овулација. Понатака ако не ти се чека може со инсеминација да пробате ама штом основните резултати се во ред ќе се фати не се секирај и не го мисли премногу.

Јас последниот месец кога останав бремена пиев зеолит од бугарија го купив, тој е за чистење на метали и токсини од телото баш една докторка во охрид ми кажа дека помагал.

На Matteaa01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    107

здраво, како се конзумира зеолитот и дали имаш скика од тоа како изгледа пакувањето ? фала ти

7. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Fala ❤️ Tiroidnite TSH i FT4 mi bea ok, dali mislis posebno nesto plus da se ispita? Posledno pocnav da pijam ovunorm po preporaka od maticniot , dobri bile za ovulacijata.

8. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Еве го пакувањето 50 лева го платив а за пиење два пати на ден по едно мало лажиче растворено во вода. После 3 недели бев во нови сад и таму во аптека кошташе 380динари што е многу разлика во цена ама ваљда зависи од каде е и колку е богат со минерали

Прикачени фајлови:

9. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Zemav i jas lani ovunorm 3 meseci, posle zemav elova 3 meseci ama neznam nesto dali pomognaa posto tie se poveke za tie so pcos i vo poodminati godini za da se podobri kvalitetot na jajce kletkite. Spored mene ne pravi drugi ispituvanja sledi ovulacija samo, posto i kaj nas se bese ok ama si pominaa 3 godini. Pravev i drugi ispituvanja na svoja glava kako: steknata i vrodena trombofilija, hemostatski status, homocistein, hla tipizacija, kariotip, imunoloski antitela ama nikoj od ovie mislam ne precat za da nastane bremenost.

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Овунорм дали може да се пијат ако немаш полицистични?
    Јас немам полицистични и имам редовна менструација , ама следев на фоликулометрија и видов дека некогаш не ми растат доволно фоликулите за да настани овулација и имам тенок ендометриум, па ме интересира дали ќе ми помогни нешто за тоа?

11. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Може да се пијат мене матичната ми ги даде, прашај ја најдобро и ти матичната пошто не се баш ефтини а треба две пакувања месечно. Во зависност колку ти растат фоликулите ако не е доволно може кломифен да ти препише

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Во септември пробавме со кломифен, достигна многу убава големина на фоликули и ендометриум доста дебел ама пак не се фати
    Во меѓувреме сакам да почнам нешто вакво да пијам да видам дали ќе ми се подобри без кломифен, ама најверојатно ќе ми кажи докторката што е следно и ќе ја прашам за овие

13. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Нареден пат ако пиеш кломифен може и инсеминација да направиш така се поголеми шансите пошто ќе ги прочистат и забрзаат сперматозоидите.

На Anyshka и QweenSM им се допаѓа ова.
  14. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    здраво денес испитував хормони... дали се ок резултатите? ја како што толкував укажува на ПЦОС(на ехо 100 пато гледана нема)
    исто така имам 32 год,рез од АМХ 1.90.
    Борба 5 год со стимулации природно, една неуспешна иуи во Април...

Прикачени фајлови:

• IMG_7299.jpeg
      IMG_7299.jpeg
      Големина на фајлот:
      216,3 KB
      Прегледи:
      47
    На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    815
    Ок се хормоните сите ти се во граница, амх 1.9 мислам дека е супер, јас исто 32 имам 0.7 амх.
    Малку детали имаш споделено, што имаш друго испитано, каков е машкиот фактор, дали имаш редовни овулации, 5 год активно ли се обидувате?

16. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    За ПЦОС вредноста на LH треба да е повисока од FSH, што не е случај кај тебе, така да без грижи :) и другите хормони се добри

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.135
    Допаѓања:
    35.889
    Елова се подобри, барем за мене, од овунорм мене желудник ме болеше.

18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.135
    Допаѓања:
    35.889
    Јас немам полицистични, ама пиев овунорм и Елова, ги прекинав овунормот, желудник ме болеше, ама не значи дека и тебе или другите ќе ги боли, секој организам е различен.

19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    1.297
    Одлични се хормоните.

20. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    39
    Zdravo devojki,

Od skoro pocnavme da probuvame so soprugot.Posledna menstruacija mi bese 19-24.10 .E sega nie imavme odnos den pred menstuarcuja i den posle menstruacija i po nekoi moi kalkulacii denot posle menstracija mi bil ploden.Znam deka e mnogu rano za simptomi i testovi no me interesira koga najrano bi mozela da napravam test? Isto taka ako moze da mi kazete kakvi suplementi zemate osven Folna?

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.