Зарем немаш до сега проодност правено? Мене ми рекоа пред кломифем обавезно проодност. Не знам јас, чекам да ми пробие, ама чудно ми е @kitsune јас вчера на бришење светло розево. Цела вечер ништо, сабајле кога се избришав темно кафено само, и цел ден ништо и еве сега пак темно кафено.никогаш ама никогаш не ми била вака, може порано кога ке ми дојде првен малку црвенкасто и за 2 часа ке ми пробие,ама еве сега ваљда кломифенот игра улога.До утре чекам и ке звонам на гинекологот.
Најубаво чуј се со гинекологот. И мене така еден ден само црвено, после црнила... јас еве сум на суплементи скоро 3 месеци па ќе одам да ме види инвитро специјалист за да видиме што понатаму. Пиев и Естрофем еден месец ама ми го прекинаа. Инаку имам оскудно крварење поради тенок ендометриум. Имам чуено дека кломифенот истенчува ендометриум ама мора да те види гинеколог секако.
Јас немам воопшто крварење. Сабајле ко се избришав кафено и еве сега пак. Преку дента 20 пати сигурно бев у тоалет и ништо. Сношти еднаш само и толку. Ке видиме утре ајде.
Имам и јас така, најчесто три дена пред добивање. Матичната ми има речено ништо страшно, дека ако останам бремена ќе треба прогестеронска терапија да примам. Во Систина ми викаат пад на хормони. Јас знам дека мене дефинитивно не ми е бременост, ама кај некои девојки е и знак на бременост. Затоа мора консултација. Претходно со ништо од ова се немам соочено...
Мили мои. Не знам дали да се радувам, дали да плачам дали да се плашам, не знам ни како се чувствувам. Некои сме определени да го миниме потешкиот пат, бидејќи ние сме јаки и ке бидиме јаки. Направив тест сега и погодете штоо!!! ЦЕЛИ ДВЕ ЦРВЕНИ ЛИНИИ. имам на бришење кафено. Се јавив право на гинекологот, ми рече строго мирување и утрогестан од 200 да земам 3 пати на ден. На ехо за две недели, дека ептен е рано. Исплашена сум малку.. Ама и среќна. Повеќе сакам да пишувам ама накнадно тоа. Ве сакам и сите да си дочекате
Да не се плашиш и јас бев така до 15 недела,еве имам сега 7 м ќерка.Имав хематом,одмарав утрогестан и плус ме боцкаа прогестерон депо. Честитки и со лесно,до крај да си ја истераш бременоста.
Лелеее убавини мила Честитки бременоста, многу ми е мило што конечно ти се исполни желбата, со лесно да ми ти е до крај
Фала ви најмногу, од срце ви посакувам се најубаво и вам, толку многу време чекам, толку многу тестови, нервози страдања,и еве дочекав, а не мислев дека некогаш ке дочекам. Не можам да кажувам пред време, не знам како ке издржам две недели за да одам на доктор, имам благи болки доле, сеа од кога знам дури ме страв да се движам. На бришење немав ништо ама ми рече да лежам нон стоп. Само до тоалет и толку.Малце поинаку имав измислено да му кажам на мм ама нема како поинаку сега па морам обично. Само колку се молев.. Бог ми е сведок дека на сите ви посакувам две цртички Инаку пробувам да го ставам тестот но не можам да го закачам.. Не знам оти, од најобичните е лентичка, дома го имав..
Мила, со лесно, само се да биде во ред, да си земеш бебе во раце, лесно да ти мине цела бременост. ♥️♥️♥️♥️
Koi se siptomite na ovolucija.vednas posle ciklus ki pocnuva kafeav ligav iscedok koj trae do 7dena.a.po kalendar mi e sega ovolucija no nemam iscedok nikakov.
Јас имам болки во јајниците и леплив секрет на ден на овулација.Најдобро е да измериш со тестови за овулација кога имаш точно.Јас имам рана овулација секогаш 10ти ден