Zdravo na site, nekolku meseci eve probuvame ama obidite ni se neuspesni ispituvav hormoni ovoj mesec ama site se mnogu niski nekako a FSH i LH se pod granica duri, me intetesira nekoj da spodeli iskustvo so niski hormoni ili sovet sto treba da jadam/ne jadam, nekoi apcinja sto treba da se pijat, kako moze vrednosta na hormonite da ja vratam vo normala barem. Ili dali treba nesto plus da ispitam mozebi dali nesto drugo vlijae za da se namalat hormonite. Vo sreda sum kaj doktorot sigirno i on ke mi dade nesto ama sekoj sovet plus bi mi bil dobredojden. Vi blagoaram na site odnapred.
Zdravo na site Posle kolku vreme ostanavte prv pat bremeni? Posle kolku odnosi..? Jas veke nekolkumeseci… i do sega nisto za zal… Pocnuvam da se plasham da ne e nesto vo red… Nekoja da spodeli iskustvo? Vi blagodaram
ние се обидуваме 2 години и уште ништо.нема за што да се плашиш оди направи испитувања за почеток основните.Јас после шест месеци без успех почнав со тоа.Сега секој индувидуално.Ама што побрзо тоа подобро,не дај боже да има нешто да не губиш време да средиш.
Немам добиено веќе 9 месеци бидејќи дојам, денес прв пат имав light spotting ( не знам како е на македонски ), дали значи дека можеби започнала овулација? Од кога почнавме да пробуваме проверувам со тест лентички за овулацима, до сега ниеден не ми е позитивен тест…
После 10 месеци останав бремена, па ако сакаш можеш да почнеш со некои основни испитувања да направиш.
Колку планираш да пиеш? За намалени резерви се препорачуваат повисоки дози по 400-600мг, за нормално потпомагање пред зачнување се пие барем 3 месеци, земаме по 200мг и двајцата, особено е корисен за мажи. Овој го пиеме, од зегин.
Девојчиња, во Петокот имав позитивен тест, испитав бета 250, се слушнав со докторот ми рече дојди во среда, ме виде, видовме сакус, и ми рече испитај пак бета да видиме како се движи бременоста, што е како е бидејќи и предходно сум со една вон. Требаше денес да биде околу 1500 а сега ми стигнаа рез 3510, преплашена сум. Што треба да значи неправилно дуплирање? Неможе да е вон кога го видовме сакусот? инаку имам грчеви како менструални, ми даде утрогестан..
Мислам дека со вакво растење бета не би требало да има вон. Мене кај вонматеричната од среда со 100 и нешто во понеделникот ми беше 200 и нешто. Штом сте виделе сакус мислам ќе се појави и ембриончето внатре. Кај мене кога го видовме сакусот (во втората успешна бременост), по една недела појдов се појави и ембриончето. Бета заради стресови со првиот случај воопшто не испитав. Имав и јас менструални болки скоро цела бременост. Пиев дабростон до 33, 34 недела мислам. Среќно!
На 5 +3 само сакус без жолчно кесе.. се исплашив , паничев нормално..на 6 +3 и плод и срце алушнав... сиг покасно имплантирано и затоа и покасно се покажа.. плус ептен ептенбледа црта на тест имав и тоа на 1 /2 дена каснење...а менс имам нормална 27,28 дена...
Која недела си според менструација? Дали на 3510 бета докторот виде само сакус? Дали сакусот е со правилна форма?
Како што сватив 4 недела и 6 дена, да виде само сакус рече рано е за плод, да се видиме за две недели
Прво да се оградам, не сум доктор, паталец сум. Кога бетата ќе биде нешто над 7.000 се гледа yolk sac односно жолто ќесе. А на 10-11.000 бета веќе се гледа ембрион со срцева реакција. Мој совет е да испиташ бета за 48 часа од оваа 3510 и да видиш како ќе биде. Не е ништо страшно само е добро да се прати. Имаш и голема можност да се две. И првата бета 250 (ако добро разбрав) на денот кога требало да добиеш е поголемка.
Те читав и порано и знам дека еднаш имаше и моларна бременост и мене одма тоа ми се сврти во глава.. важи ќе испитам пак бета, инаку 250 беше на ден пред добивање, во Петокот ја направив а во Саботата требаше да добијам. Сепак, фала ти на инфо
Да се надоврзам, се слушнав со докторот, ми одговори дека е во ред бетата, ми рече Се е во ред, се гледаме за две недели да слушнеме срце, инаку приватен доктор е, специјалист, кај матичниот сеуште не сум била, се надевам се ќе биде во ред..
Не мора да значи дека е моларна, немој да се стресираш. Мене на ден пред добивање ми беше 138.5, а 4 дена пред тоа ми беше 10.6. Тие вредности се во граница на нормала. Моја грешка е што не испитав пак, ама на кого би му текнало дека е нешто за следење. А цело време имав кафен исцедок, од 28 ден на циклус почна и не престана, ни утрогестан ни прогестерон не помагаа. Моларна бременост е многу, многу ретка, што автоматски значи дека шансите се мали. Стар доктор специјалист, ми рече дека јас сум 5та во неговата кариера со моларна, до толку е ретка. Претежно се случува кај жени со претходна неуспешна бременост, јас имав мисед 3 месеци пред моларната. Испитај си за мирна глава, без стресови и напнатост
Да баш читав дека е ретка ама и дека ризик е предходна Вонматерична и косата ми се крена.. Ама морам малце да се опуштам и да размислувам позитивно бидејќи одма на најлошото прво размислувам.Сепак фала ти на сите информации
Сега гледам дека сум пишала глупост Над 15-16.000 се гледа ембрион со срцева. На 10-11.000 може да се види само ембрион.
Pravese ispituvanja pred da ostanis bremena? Dali pievte nekoj lekaratva? Vitamini itn…? Vi blagodaram