Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    27
    Zdravo na site, nekolku meseci eve probuvame ama obidite ni se neuspesni ispituvav hormoni ovoj mesec ama site se mnogu niski nekako a FSH i LH se pod granica duri, me intetesira nekoj da spodeli iskustvo so niski hormoni ili sovet sto treba da jadam/ne jadam, nekoi apcinja sto treba da se pijat, kako moze vrednosta na hormonite da ja vratam vo normala barem. Ili dali treba nesto plus da ispitam mozebi dali nesto drugo vlijae za da se namalat hormonite. Vo sreda sum kaj doktorot sigirno i on ke mi dade nesto ama sekoj sovet plus bi mi bil dobredojden.
    Vi blagoaram na site odnapred.

2. Antigonaa

Antigonaa Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Posle kolku vreme ostanavte prv pat bremeni?
    Posle kolku odnosi..?
    Jas veke nekolkumeseci… i do sega nisto za zal…
    Pocnuvam da se plasham da ne e nesto vo red…
    Nekoja da spodeli iskustvo?
    Vi blagodaram

3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    816
    ние се обидуваме 2 години и уште ништо.нема за што да се плашиш оди направи испитувања за почеток основните.Јас после шест месеци без успех почнав со тоа.Сега секој индувидуално.Ама што побрзо тоа подобро,не дај боже да има нешто да не губиш време да средиш.

На I.Ta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Немам добиено веќе 9 месеци бидејќи дојам, денес прв пат имав light spotting ( не знам како е на македонски ), дали значи дека можеби започнала овулација? Од кога почнавме да пробуваме проверувам со тест лентички за овулацима, до сега ниеден не ми е позитивен тест…

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    50.614
    После 10 месеци останав бремена, па ако сакаш можеш да почнеш со некои основни испитувања да направиш.

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.723
    Колку планираш да пиеш? За намалени резерви се препорачуваат повисоки дози по 400-600мг, за нормално потпомагање пред зачнување се пие барем 3 месеци, земаме по 200мг и двајцата, особено е корисен за мажи. Natures-Aid-Co-Enzyme-Q10.jpg Овој го пиеме, од зегин.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Девојчиња, во Петокот имав позитивен тест, испитав бета 250, се слушнав со докторот ми рече дојди во среда, ме виде, видовме сакус, и ми рече испитај пак бета да видиме како се движи бременоста, што е како е бидејќи и предходно сум со една вон. Требаше денес да биде околу 1500 а сега ми стигнаа рез 3510, преплашена сум. Што треба да значи неправилно дуплирање? Неможе да е вон кога го видовме сакусот? инаку имам грчеви како менструални, ми даде утрогестан..

8. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    11.401
    Во иста лабораторија испитуваше?
    Можеби се двечки. :)

9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Во истата да, има некоја искуство со повисока бета да сподели мислење

10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Мислам дека со вакво растење бета не би требало да има вон. Мене кај вонматеричната од среда со 100 и нешто во понеделникот ми беше 200 и нешто.
    Штом сте виделе сакус мислам ќе се појави и ембриончето внатре.
    Кај мене кога го видовме сакусот (во втората успешна бременост), по една недела појдов се појави и ембриончето. Бета заради стресови со првиот случај воопшто не испитав.
    Имав и јас менструални болки скоро цела бременост. Пиев дабростон до 33, 34 недела мислам. Среќно!

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.712
    На 5 +3 само сакус без жолчно кесе.. се исплашив , паничев нормално..на 6 +3 и плод и срце алушнав... сиг покасно имплантирано и затоа и покасно се покажа.. плус ептен ептенбледа црта на тест имав и тоа на 1 /2 дена каснење...а менс имам нормална 27,28 дена...

12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Која недела си според менструација? Дали на 3510 бета докторот виде само сакус? Дали сакусот е со правилна форма?

13. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Како што сватив 4 недела и 6 дена, да виде само сакус рече рано е за плод, да се видиме за две недели

14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Прво да се оградам, не сум доктор, паталец сум. Кога бетата ќе биде нешто над 7.000 се гледа yolk sac односно жолто ќесе. А на 10-11.000 бета веќе се гледа ембрион со срцева реакција. Мој совет е да испиташ бета за 48 часа од оваа 3510 и да видиш како ќе биде. Не е ништо страшно само е добро да се прати.
    Имаш и голема можност да се две. И првата бета 250 (ако добро разбрав) на денот кога требало да добиеш е поголемка.

Последна измена: 9 ноември 2023
    На ohlala и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Те читав и порано и знам дека еднаш имаше и моларна бременост и мене одма тоа ми се сврти во глава.. важи ќе испитам пак бета, инаку 250 беше на ден пред добивање, во Петокот ја направив а во Саботата требаше да добијам. Сепак, фала ти на инфо

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Да се надоврзам, се слушнав со докторот, ми одговори дека е во ред бетата, ми рече Се е во ред, се гледаме за две недели да слушнеме срце, инаку приватен доктор е, специјалист, кај матичниот сеуште не сум била, се надевам се ќе биде во ред..

На Angella7, 5678m, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Не мора да значи дека е моларна, немој да се стресираш. Мене на ден пред добивање ми беше 138.5, а 4 дена пред тоа ми беше 10.6. Тие вредности се во граница на нормала. Моја грешка е што не испитав пак, ама на кого би му текнало дека е нешто за следење. А цело време имав кафен исцедок, од 28 ден на циклус почна и не престана, ни утрогестан ни прогестерон не помагаа. Моларна бременост е многу, многу ретка, што автоматски значи дека шансите се мали. Стар доктор специјалист, ми рече дека јас сум 5та во неговата кариера со моларна, до толку е ретка. Претежно се случува кај жени со претходна неуспешна бременост, јас имав мисед 3 месеци пред моларната.
    Испитај си за мирна глава, без стресови и напнатост :hug:

18. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Да баш читав дека е ретка ама и дека ризик е предходна Вонматерична и косата ми се крена.. Ама морам малце да се опуштам и да размислувам позитивно бидејќи одма на најлошото прво размислувам.Сепак фала ти на сите информации :hug::l:

19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Сега гледам дека сум пишала глупост (facepalm) Над 15-16.000 се гледа ембрион со срцева. На 10-11.000 може да се види само ембрион.

20. Antigonaa

Antigonaa Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Pravese ispituvanja pred da ostanis bremena? Dali pievte nekoj lekaratva? Vitamini itn…?
    Vi blagodaram