Denes stanav so jaka glavobolka i slabo gadenje, ovoj ciklus bev stimulirana so clomifen, pa Ovidrel inekcija post ovulacija primam Dabroston 3 x 1 . Cesto mi se slucuvale glavobolki vo ovoj del od ciklus se nadevav ovoj pat ke me odminat ama eve me pak. Dali ima nekoja od vas so pozitivno iskustvo posle vakvi glavobolki?
99 посто не би можело ,незнам како би се случило ова....ама ете ,ваљда секогаш се тие 1% кога се случува толку рана овулација.
Zdravo devojki! Prva bremenost uredna, porodena so carski rez poradi goleminata na bebeto. Se obiduvavme za vtora bremenost 6-7 meseci , i koga bidna zavrsi loso…. Vonmatericna bremenost koja mi bese pokasno otkriena poradi netocni rezultati na beta hcg…so toa sto plodot pukna vo tubata , i mi ja otstranija tubata na leviot jajnik. Ednostavno edvaj preziveav poradi pregolemo krvarenje , i plodot poveke vreme vo mene ……. Prasanjeto mi e dali bi imala nekoj problem za sledna bremenost, i posle kolku vreme bi mozelo? Na ginekoloski pregledi odam redovno, no bi sakala vase mislenje. Izvinete na dolgiot post … vi blagodaram
Zdravo zenski So maz mi bevme aktivni minatiote mesec vo plodni denovi.pred 4 dena napraviv test negativen ispadna , inaku treba da dobijam na 15-16. Pred 4 dena isto imav bolki vo gradite i toa traese samo eden den odprilika, denes primetiv lepliv roze iscedok, pa me interesira dali ima nekoj so slicno iskustvo? Inaku imav minimalni bolki vo jajnicite i na brisenje nemase nisto
Здраво на сите нов член сум на форумот, а ве читам многу често. значи вака, мака мачиме веќе извесен период за бебенце, а јас имам проблеми со циклусот, не добивам редовно, само ако пијам хормонска терапија добивам. Пред неколку денови правев крвна слика и сите хормони ми се во ред, немам никаков проблем. Кажете ми нешто повеќе за кломифен или некои други апчиња ако има за овулација.
Neka te sledi maticniot na eho da vidite dali rastat folikulite so normalna golemina i ke ti kaze koga ke nastane ovulacija togas da bidete poaktivni. Klomifen se pie ako ne rastat dovolno folikulite. Moze da kupis i lenti za ovulacija i da sledis so niv koga nastanuva
Da, ima vo site apteki ili na aliexpres ako ti se ceka 2 meseci dosta se poeftini. Jas kupiv i mikroskop 1000 den e so plunka se proveruva. Na nekoi clenki tuka ne im pokazuval tocno ama sekogas mi bese tocen posto i na ginekolog proveruvav
Извини што малку сум досадна со прашањата, ама би сакала уште нешто да Ве прашам. Како и во кој период од денот се проверува плунката? И како треба да изгледа кога ќе ми бидат плодните денови?
Eve go mikroskopot, se stava malce plunka na staklenceto vnatre i posle 15-20min se gleda niz nego, ima i sijalicka sto osvetluva. Mozes na sabajle i navecer da proveruvas. Na vtorata slika e rezultat so tri sliki. Taa najdesno se cisti i jasni paprati togas e ovulacija. Ima upatstvo koga ke go kupis pisuva podetalno.
Prvo 4 d eho barem napravi, pa tek posle klomifen. Nemoj bez toa. Amh ispitaj, može e nizok. Fsh kolku ti e? Soprugot ok li e? Sledi kaj matičen, folikulometrija pravi
Amh ostanuva da vidiš, verojatno e ok Eho 4d matka i jajnici Sledenje folikuli kaj matičen, pa tek posle terapija, nemoj na pamet, duri i da ti dade matičnata Spermogram ako e ok normalno
Здраво, иста бев и јас со нередовен циклус, хормони испитани и ми велеа добри се, повторно испитани пак добри биле, се додека не отидов на ендокринолог и се виде дека е проблемот со хормоните, ги средив па многу лесно и брзо останав бремена па еве и втора бременост терам.